Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Sajna smd a kondi, így értéket nem tudok.” Meg kell mérni.
Szia!
Az adatlapjában, a step-up részben megtalálod a számítást. A kimenő feszültség az (R18 + R11) és az R15 arányától függ. Uki = (((R18 + R11) / R15)) * 1.25V. Egy online kalkulátor a feladathoz. Miért nem a bevált gyári programozót, a PICkit2 klónt építed. Az algoritmusokat, beállításokat a nem neked kellene megírni, kikisérletezned... Elnéztem a dátumot.. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
![]() Azért nem a gyári programozót építem, mert nem az MPLAB-ot használom, hanem az OshonSoft IDE-t. Ehhez pedig nincs USB-s programozó, így a meglévőt kellett átalakítani/felfejleszteni. Már csak meg kellene építeni, ha lenne rá egy kis időm...
680pF-ra mértem a kondenzátort.
Hello. Valaki le tudja írni egy laikusnak hogy az RSc mi célt szolgál? (próbaképp átkötöttem, és úgy is működik az áramkör). Mindenképp szükséges?
Egy laikusnak az Ohm-törvény vajon megvan? Az ellenálláson a rajta átfolyó áram miatt feszültség lesz mérhető. Az IC ezt érzékeli, és nem engedi 0.3 Volt fölé menni, ezzel korlátozza az átfolyó áramot. Arra való, hogy ne lehessen túlterhelni az áramkört.
Sziasztok,
Sooty kollégától kaptam ezt a kapcsolási rajzot. Bővebben: Link A kimenő feszültséget az R3/R4 -el állítom be. Esetemben R4 10k, R3 1M5+200k trimmer. (163,75V-213,75V). Az áramot pedig a 6 és 7-es pinek között lévő ellenállással állítom be. Ha nekem csak cca. max. 300mA (még ez is sok) kell, akkor elég 1db 1 ohm-osat oda tennem? Köszi. Idézet: „Az áramot pedig a 6 és 7-es pinek között lévő ellenállással állítom be.” Mármint a tekercsen max. átengedett csúcsáramot. Ez véletlenül sem egyezik meg a kimenetről kivehető árammal. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Sziasztok!
AIC1563 IC-s kapcsoló üzemű tápot egy az egyben kiválthatom MC34063 IC-vel?
Igen.
Sziasztok!
Megépítettem egy buck konvertert ami 12-17V bemenő fesz. mellett ad ki 2.5V-ot. A maximális bemenő áram a tervezés szerint 0.6A. De amikor laborkörülmények között kipróbáltam, akkor már 5V bemenő feszültségnél is kb 0.5A bemeneti áramot vett fel, tovább nem is mertem csavarni. Nem tudja véletlenül valaki hogy miért olyan nagy az áramfelvétel? Előre is köszi.
Dugdosós próbapanelen raktad össze?
igen azon
Akkor ne is keresd tovább az ilyen jellegű kérdéseidre a választ: ezért.
Dugdosós próbapanelen ki lehet próbálni az ilyen alacsonyabb frekvenciás dolgokat, mint pl. az MC34063, de az áramköröd bizonyos parazita paraméterei annyira rosszak lesznek így, hogy abból nem lehet következtetni arra, hogy egy jó paneltervvel hogy fog működni az áramkör.
Értem
Köszi szépen És akkor szerinted ezt egy nyákkal kellene kipróbálni?
Igen.
Tényleg ne ilyen panelon kísérletezz, viszont megfigyeltem hogy a kapcs. táp IC-k tápegységről kis áramkorláttal bekapcsolva reteszelődnek, azaz még ha jó is az áramkör rövidzárt tapasztalsz.
Szerintem nem történik ez meg, ha
- le van tiltva a táp működése, amíg a bemeneti kondija fel nem töltődik, - a külső áramkorlát nagyobb, mint a kapcsolóüzemű táp saját belső áramkorlátja.
De ezt én nem kapcs. üzemű táppal csinálom, hanem egy PWM controller vezérli a buck konvertert.
A buck konvertered maga a kapcs. üzemű táp.
Egyébként pedig az a hozzászólásom, amire válaszoltál, nem neked szólt (tessék az előzményt pontosan megnézni). A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Csakhogy az előző hozzászóló az én kérdésemre válaszolt és te az ő hozzászólására válaszoltás úgyhogy joggal hittem azt hogy ez nekem szól. Már Bocsi.
Az R3, R4, VR1 osztó áramát lehet változtatni, és ezzel az R3 - R4 közös pontján a feszültséget. Ezzel lehet beállítani végsősoron a kimeneti feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Köszönöm a gyors választ, az R1 mennyi kell legyen, mert az elecfree-n nincs erről semmi.
Hogyan tudnám ennél a kapcsolásnál a hűtőborda fogdosásán kívül megállípítani, hogy mekkora a hatékonyság? Mennyi min.-max. áramerősség kell 5-13 volt között a bemenetre? Mert lehetőleg szeretném kb. 2 amperes ceruzaakkukkal megoldani a fesz. bevitelt.
A kapcsolás eredeti leírásában szónak kell esnie róla. Ennek hiányában az IC adatlapján találhatsz módszert a kiszámolására, de úgy látom, 0,22 - 0,45 ohm között van ajánlás. Az oszcillátor frekvenciáját befolyásolja a terhelő áram függvényében. Ezzel összefüggésben a melegedés is.
A bemenetén felvett áram valamivel több, mint amennyit kiveszel belőle, az ábrán látható a 94% hatásfok. Az adatlapon csak 84 % -ot emlegetnek, ennek jobban hiszek. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Ezzel egyszerűen megoldhatom, vagy nagyban befolyásolja a melegedést, vegyek egy potmétert és méregessem?
Hány wattos ellenállás kell oda?
P=I2*R képlettel számolhatod az ellenálláson fellépő teljesítményt. Az 1,5 A -hez karcsú lesz.
Létezik egyáltalán 5 wattos 0,22 - 0,45 Ω közötti ellenállás?
Nem bírom kiszámolni az adatlapban szereplő képleteket: RSC0.3/IPK(switch) IPK(switch)= 2Iout(max)[(ton/toff)+1] Mennyiben befolyásolja a melegedést, ha mondjuk párhuzamosan kötök két db 1 Ω-ot (0,5 Ω)? Segíts légyszíves!
Én 1w os 1 ohmokkal állítottam be a számított értékeket. Minél több ellenállás van párhuzamosan annál kevésbé melegszenek az egyes ellenállások, de az összteljesítmény megmarad (a dobozt ugyanúgy fűti)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |