Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igényes szép munkák. Gratulálok hozzá.
![]() ![]()
DIY CNC
Üdv! Módosítottam a korábban linkelt cnc-met. A fióksínes megoldás rajzolni vagy lézerhez esetleg kisebb gravírozáshoz megfelelő, de a lineáris csapágy nagyobb merevséget és pontosságot ad a mechanikának.
Gratulálok, szépen átépítetted.
(Az enyém, építése óta fióksines, zártszelvény vázzal, hobby célra sajnos nincs rá több pénzem.) Azért, hogy kicsit kötekedjek, megjegyezném, hogy a váz fémmegmunkálásra, szerintem kicsit gyengusnak tűnik, de ne legyen igazam. Majd próbáld ki, és jelezz vissza.
Amit Te építettél az nyákfúrásra alkalmas e?
Szerencsére "olcsón" megúsztam, töredék árért mint a bolti a lineáris csapágyazást. Fémet nem tervezek megmunkálni, de kis előtolással szerintem alut bírja, kipróbálom majd.
Szia!
Elvileg igen, de nem próbáltam. A gravírozást plexibe, fába szépen csinálja. Amit át kell építenem az asztal, mert alulméreteztem a gépet. Egyébként most épül egy kis gép, kimondottan nyák készítésre. Az első kép a régi, a második a félkész új. Ja és azt a minitokmányos megoldást megszüntettem, az már nincs. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
A készülőben lévőnél azért ilyen magas a híd, mert lesz alá egy asztal emelés a normál maráshoz, de van egy forgatóm (4. tengely) és alá kellet hogy férjen.
Köszi. Tervezek építeni egy kis gépet, főleg nyákfúráshoz, de egyszerű alumínium maráshoz is.
Szépen sikerültek
![]()
Sziasztok.
A sajat topikjaba mar feltoltottem, de itt talan azert tobb szem ele kerul a dolog. Az altalam tervezett AVR(arduino) fejlesztoi panel eddigi utolso prototipusa. Aprobb javitani valok meg akadnak es meg nem kerult fel minden a board-ra, de legyartottam, hogy tesztelheto legyen az eddigi munka. Ezen a Dropbox linken van meg egy halom foto mind a ket verziorol ha valaki szeretne megnezni oket. A temaban nyitottam egy topikot is a forumon.
Ez elég dizájnos lett valóban.
Lenne pár kérdésem. Milyen alkalmazások átfogására lesz képes a fejlesztő panel. És a nyákfúráskor a fólia mire szolgál ?
Értem , akkor meg köszönném , ha át tennéd oda köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Köszönöm!
Megpróbáltam szépen igényesen összerakni, mert hát szeretem a precíz munkát ! Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt! A nyák egy 40 fokos tűvel készült 600 előtolással 0.15mm mélyen 12 ezers fordulaton Videó A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Tudhatnád, hogy ezt a nyákot, csak fotózással lehet megcsinálni!
És profi szinten készült a nyák! ![]()
Na!
Látom csak sikerült a csere! Nagyon profi gép lett! ![]()
Regota igy csinalom
![]()
Professzor
![]() bár hely van én külön hátrébb tettem volna szebben nézne ki ![]() de jó lett ![]()
Kedves histvan1986!
Ha még egyszer beteszed a 10. törlés után a blogod címét, akkor nem csak a hozzászólás lesz törölve. Kérlek ne tedd be, mert az oldalad jelenleg finoman szólva üres.
Amíg a borod allergiás Rád, addig nincs baj, csak akkor, ha Te vagy allergiás a borra!
![]()
Sziasztok!
Összeszedtem a fiókom aljáról az elfekvőben lévő ventillátorokat, és beépítettem egy megfelelő méretű dobozba. Talán nem ez lett életem legszebb alkotása, de kétségtelenül az egyik leghasznosabb.
Hello! Ez olyan mint a varacskos disznó.. "Annyira ronda, hogy az már szép!"
![]()
Én meg nem is mertem hozzászólni! De nagyon egyszerű az biztos !!
![]()
Izgalmas koncepció! Rendkívül kiforrott technológiai elemek és XXI. századi dizájn, futurisztikus ötvözete, amely a kortárs művészet dinamikai csúcspontjait nyomatékosítja a szemlélőben. A különleges forma visszatükrözi a japán és német precizitást, miközben szépen kiemeli a negatív tér fontosságát. A felhasznált zaj és rezgéscsillapító elemek meg kettős szerepben tetszelegnek, mert rögtön betöltik az oldható gépésztechnológia kötést. A külső borítás is kiemelkedő, hiszen a mű tervezője/alkotója odafigyelt az újrahasznosításra és természetes anyagok használatára. A berendezés további előnye az is, hogy sötétben is korlátlanul üzemeltethető, ezáltal energiát is lehet spórolni a használatával. Ha megkezdődik a kisszériás tömeggyártása, én biztosan vásárolok, hisz a modern ember otthonából nélkülözhetetlen darab!
![]()
HELLO !
Ez most a jobb vagy a bal csatorna hangszoroja...? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |