Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igényes szép munkák. Gratulálok hozzá. Biztosan olyan jó is amilyen szép.
DIY CNC
Üdv! Módosítottam a korábban linkelt cnc-met. A fióksínes megoldás rajzolni vagy lézerhez esetleg kisebb gravírozáshoz megfelelő, de a lineáris csapágy nagyobb merevséget és pontosságot ad a mechanikának.
Gratulálok, szépen átépítetted.
(Az enyém, építése óta fióksines, zártszelvény vázzal, hobby célra sajnos nincs rá több pénzem.) Azért, hogy kicsit kötekedjek, megjegyezném, hogy a váz fémmegmunkálásra, szerintem kicsit gyengusnak tűnik, de ne legyen igazam. Majd próbáld ki, és jelezz vissza.
Amit Te építettél az nyákfúrásra alkalmas e?
Szerencsére "olcsón" megúsztam, töredék árért mint a bolti a lineáris csapágyazást. Fémet nem tervezek megmunkálni, de kis előtolással szerintem alut bírja, kipróbálom majd.
Szia!
Elvileg igen, de nem próbáltam. A gravírozást plexibe, fába szépen csinálja. Amit át kell építenem az asztal, mert alulméreteztem a gépet. Egyébként most épül egy kis gép, kimondottan nyák készítésre. Az első kép a régi, a második a félkész új. Ja és azt a minitokmányos megoldást megszüntettem, az már nincs. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
A készülőben lévőnél azért ilyen magas a híd, mert lesz alá egy asztal emelés a normál maráshoz, de van egy forgatóm (4. tengely) és alá kellet hogy férjen.
Köszi. Tervezek építeni egy kis gépet, főleg nyákfúráshoz, de egyszerű alumínium maráshoz is.
Szépen sikerültek ! Milyen maróval csináltad?
Sziasztok.
A sajat topikjaba mar feltoltottem, de itt talan azert tobb szem ele kerul a dolog. Az altalam tervezett AVR(arduino) fejlesztoi panel eddigi utolso prototipusa. Aprobb javitani valok meg akadnak es meg nem kerult fel minden a board-ra, de legyartottam, hogy tesztelheto legyen az eddigi munka. Ezen a Dropbox linken van meg egy halom foto mind a ket verziorol ha valaki szeretne megnezni oket. A temaban nyitottam egy topikot is a forumon.
Ez elég dizájnos lett valóban.
Lenne pár kérdésem. Milyen alkalmazások átfogására lesz képes a fejlesztő panel. És a nyákfúráskor a fólia mire szolgál ?
Értem , akkor meg köszönném , ha át tennéd oda köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Köszönöm!
Megpróbáltam szépen igényesen összerakni, mert hát szeretem a precíz munkát ! Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt! A nyák egy 40 fokos tűvel készült 600 előtolással 0.15mm mélyen 12 ezers fordulaton Videó A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Tudhatnád, hogy ezt a nyákot, csak fotózással lehet megcsinálni!
És profi szinten készült a nyák!
Na!
Látom csak sikerült a csere! Nagyon profi gép lett!
Regota igy csinalom utalom az uvegszalas port es szerintem a borom is allergias kicsit ra. Nem mellekesen marha gyorsan tudok vizben furni mert a latom a kovetkezo furatot. Es a HSS furoszarnak a viz meghosszabbitja az eletet eddigi tapasztalataim szerint.
Professzor hűtő az jól mutat rajta csak a lefogatót levehetted volna róla
bár hely van én külön hátrébb tettem volna szebben nézne ki de jó lett
Kedves histvan1986!
Ha még egyszer beteszed a 10. törlés után a blogod címét, akkor nem csak a hozzászólás lesz törölve. Kérlek ne tedd be, mert az oldalad jelenleg finoman szólva üres.
Amíg a borod allergiás Rád, addig nincs baj, csak akkor, ha Te vagy allergiás a borra!
Sziasztok!
Összeszedtem a fiókom aljáról az elfekvőben lévő ventillátorokat, és beépítettem egy megfelelő méretű dobozba. Talán nem ez lett életem legszebb alkotása, de kétségtelenül az egyik leghasznosabb.
Hello! Ez olyan mint a varacskos disznó.. "Annyira ronda, hogy az már szép!" üdv!
Én meg nem is mertem hozzászólni! De nagyon egyszerű az biztos !!
Izgalmas koncepció! Rendkívül kiforrott technológiai elemek és XXI. századi dizájn, futurisztikus ötvözete, amely a kortárs művészet dinamikai csúcspontjait nyomatékosítja a szemlélőben. A különleges forma visszatükrözi a japán és német precizitást, miközben szépen kiemeli a negatív tér fontosságát. A felhasznált zaj és rezgéscsillapító elemek meg kettős szerepben tetszelegnek, mert rögtön betöltik az oldható gépésztechnológia kötést. A külső borítás is kiemelkedő, hiszen a mű tervezője/alkotója odafigyelt az újrahasznosításra és természetes anyagok használatára. A berendezés további előnye az is, hogy sötétben is korlátlanul üzemeltethető, ezáltal energiát is lehet spórolni a használatával. Ha megkezdődik a kisszériás tömeggyártása, én biztosan vásárolok, hisz a modern ember otthonából nélkülözhetetlen darab!
HELLO !
Ez most a jobb vagy a bal csatorna hangszoroja...? |
Bejelentkezés
Hirdetés |