Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szerintem nagyon jól néz ki ahhoz képest, hogy csak ennyi szerszámmal dolgoztál!
Gratula.
És íme a belseje. Használt trafó, használt a táp is, meg egy csomó alkatrész az erősítő panelján. Az összes kábel, csatlakozó, mind - mind újrafelhasznált alkatrész. A panel sarkainak levágása sem sikerült túl szépre sajnos. De ez van.
Egyszerű de még is nagyszerű,szerintem, nagyon jó lett!
Oda se neki!
Én ha valamit szétbontok akkor elteszek minden használható dolgot,mániákus trafógyűjtő vagyok, és szeretem a jobb minőségű fóliakondikat is elrakni, és a többi... Amikor elkezdek valamit építeni,megnézem, hogy mi van hozzá itthon,és csak azután megyek a boltba a többiért,bár elektrolit kondit sose használok újra,mióta jól megszívtam egy párral Szerintem jó lett, csak így tovább!
Végre, jóleső érzés látni egy remekül és esztétikusan elkészített készüléket!
A komoly kinézet azt is sejteti, hogy a belsejébe nem csak bele van "hányva" a cucc... Gratula!
Szerbusztok.
Elkészítettem a PA-Elektronikán található Forrasztóállomást. A hőmérő már ezzel lesz összeforrasztva és később hozzáépítve. Üdv.
Helló.
Először is, ugye nem akarod azt a chipset hűtőbordát így rajta hagyni? Remélem nem. Miért nem vártad meg, míg elkészül a nyák rendesen? (Nincs kimaratva teljesen)
Nos a hűtőborda az egy rögtönzés volt, még nem érkezett meg a rendes borda. A maratásnál várhattam volna még, esetleg visszatehettem volna de bevallom aggályaim voltak hogy nem e mar alá a tintának ha még tovább hagyom bent.
Csak egy tipp... Ha marad még folt a panelen - utólag is egy részét is lemarathatod... Tehát azt a foltot el lehet még távolítani... A lényeg, hogy utána jól távolítsd el a maratószert. Egy-egy csepp is lemarja a felesleget.
Sziasztok!
Mai alkotásom Erősítő Reloop féle táp kettőző
Szia
Nagyon szuper lett, esetleg nyilvános a leírása? Gratula. Üdv! Lajos
Ez az amit en soha nem fogok tudni megcsinalni, gratula!
Sziasztok.
Én is ügyeskedtem egy picit, az Elektoros "függvénygenerátor xr2206-al" verziónak terveztem egy egyedi nyákot, hát ilyen lett nagyon frankón működik, csak dobozolásra vár.
Na én most belekötök.
Najó csak annyira, hogy a NYÁK nem saját Egyébként gratula! A másik oldalon csak vezetősávok vannak? Mivel tisztítottad le a NYÁK-ot forrasztás után?
Ahol a nyomógomb van ott is mostad vízzel?
Miért ne? Nem lesz annak semmi baja. Viszont utána praktikus kifújni belőle a vizet.
Szia!, ügyes vagy szép munka!.
Köszönöm.
Még felöltöztetem és kész is. További szép napot mindenkinek.
Ügyes vagy ! Jó cinnel könnyű a forrasztás , de rosszal "művészet"
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
Kérdeznék valamit .
Nekem nem áll össze az amit a képen látok , és ezért kérdezek.A mellékelt képeken látszik , hogy mi lenne a kérdés tárgya. A nyák most furat galvanizált , vagy nem ?Mert az isp csatlakozóknál a beültetési oldalon , amint látszik nincs forrasztás nyom.És még egy kérdés , hogy az átkötés, ami két db 0 ohm - os smd vel lett megoldva az most a nyák terv lett ilyen , vagy nem volt akkora 0 ás smd.Mert ha igy lett a nyák tervezve , és ahogy látom , ha jól látom , akkor 1206 smd típus lett kiválasztva , és azon a helyen , akkor ?Szóval ennyi lenne , de egyébként nagyon dizájnos valóban. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
Szia!
Simpi ha megengeded válaszolok a kérdésekre. Ahol kettő darab 0 ohm-os smd ellenállás van, oda egy 500mA-es bizti kell. A csatik lábait a nyák mindkét odalán forrasztani kell, mert nem furat galvanizált a panel. Ha galv. akkor persze nem. Nem tudom, hogy az övé milyen. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
Szia, szerintem pedig forrasztva van ott is.
Azért az a kérdés felmerült bennem, hogy a 90 fokos, kétsoros csatlakozóaljzat belső sorát felülről hogyan lehet megforrasztani...
Én elhiszem neki ,ha ő mondja mivel csak ő csinálta.Még ha annyira nem is látszik .
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
A mai nap elkészült egy pár darab CNC motor meghajtó panel.
A nyákot CNC vel csináltam.
Egy újabb panel amit nem rég raktam össze , egy LPT leválasztó kártya.
CNC géphez 4 tengelyes.
Makulátlan! Nagyon szépen össze van rakva. És még a fotózás is remekül sikerült. Az LPT-hez ilyen sorkapcsot kellett volna vennem!
Szóval igényesen és körültekintően van összerakva mindegyik áramkör. Most csinálok én is tartalék TB6560-as vezérlőket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |