Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gondos munka, gratulálok.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Sziasztok.
Készítettem egy egyszerű kis függvénygenerátort CD4049-el. Az egész projekt alacsony költségvetésű volt, kevesebb mint egy ezresből kijött. Nem egy MAX038, de azért elfogadható. Több kép: Bővebben: Link
Ha már csinálsz egy ilyen szép nyákot, tiszteld meg egy nem kézzel írott előlappal, megérdemli!
Csatlakozom enree felszólalásához. Egész pofás lett, használható is, ehhez képest egy előlap kiprintelése és lelaminálása egy öntapis füzetborítóval - már nem feladat.. Ajánlom az OpenOffice.org draw programját, ingyenes és pontos. De mondhattam volna akár az Inkscape programot is. Ahogyan a háttérben megbújó egyéb műszereidet néztem - nem lenne jó ha éppen ez lógna ki a sorból !
Minden tényleg szépen meg van csinálva, kivéve az előlapot. Csatlakozom az előttem szólókhoz, valóban megérdemelt volna egy nyomtatott, laminált előlapot. Azzal "gyáribb" lenne a kinézete.
Köszönöm szépen mindenkinek a kritikát, talán igazatok van. De én úgy gondolom, hogy ez egy amatőr eszköz (még csak nem is műszer), egy amatőr műhelyben. Az én véleményem szerint a kézzel készített előlap belefér, ha az érthető, és kulturált. De ha sokan sokan írják, hogy ronda, lehet kicserélem.. De azért tudok én ilyet is készíteni..
Ez nagyon 'schön', kár azért az egy angol szóért, lerontja az élményt. Nagyon jó az az előlap kézzel (csak irigykednek), ne hagyd magad!
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2013
Te tudod, hogyan kivitelezel.
Külsőleg az utóbbi profi, az előző gyenge amatőr kategóriába játszik, legalábbis nálam. De azért megint azt mondom te tudod. Más kérdés a belseje, azt ha dobozolva van senki sem látja. Lehet csodálatos belsőt csinálni, és pocsék külsőt, meg fordítva is. Miért veszünk meg valamit? Azért ahogy kinéz, meg mi van ráírva, aztán meg meglepődünk, ha kibontjuk, és látjuk belül is. (Nem akarok profán lenni, de ez a hölgyekre is igaz.) Minden esetre a te dolgod, hogy mit és hogyan csinálsz. Engem meggyőztél arról hogy mit tudsz.
Köszönöm szépen.
Nincs benne angol szó, ha az Amp.-ra gondolsz, akkor az amplitúdó lenne..
A tápnál a "power" szóra gondolt. Szép kivitelezés, még gyáribb lenne inverz előlappal Le a kalappal.
Szép nyák, szép doboz. De kár azért az előlapért!
Ahogy 'yankoo' írta. Az amplitúdó honosodott, még a régi latinos műveltségű köznyelvből!
Huh! Ez jó!
Csak kezdjétek el, hogy van rajta egy angol szó... Igen, a DC az és pont.
Mellesleg, nekem a vezetékezés bökte a szememet, hiszen mindennek meg van a helye a panelon és be lehetne ültetni. Amúgy nagyon tettszik, szép munka.
Sziasztok! Elkészültem a hangkártya moddal, aminek már jóideje nekiálltam. Az egész mod lényege az, hogy a D/A konverter utáni alkatrészeket (dual opa a visszacsatolásával) ledobálja az ember a panelről és jóminőségű cuccal helyettesíti. Sokféle műveleti erősítőt kipróbáltam, de az igazi eredményt az elektroncsövek hozták meg. Jelenleg 2 db PCF802 trióda része végzi az erősítést. A párezer Forintos SoundBlaster hangkártya kapásból előlépett a sok tízezres hangkártyák közé, ég és föld a különbség a gyári opa és a csöves vég között. Csináltam egy képet is, igaz már bent a gépben, nem túl szép, de mivel nem látható helyen van, annyiran nem zavar.
Szia! Erről némi részleteket lehetne látni (egy cikkecskét, ha nem szabadalmi védett), mert szeretnénk mi is jobbat. Előzetesen csak az opam-ok meg nem felelőségéről, (sebesség?, etc?)
Látod? Semmit nem von le az "amatőrség" értékéből, ha még szép és olvasható is ... Az a baj, hogy tudsz ilyet csinálni - ezért tűnt fel, hogy a jelgenerátor kilóg a sorból ...
Tényleg szép, de azért bennem felmerül, hogy mennyi értelme van ennyi energiát beleölni, ha amúgy a végeredmény ottmarad a gép házán belül, és egyébként is a gép tápjáról van megtáplálva...
Nem baj, ha nem látszik, csak jó legyen, és SK!
Na ez az, ami nekem a büdös életbe eszembe nem jutott volna! Moddolni egy hangkártyát, ráadásul csöves kialakítással! Elképesztő!
Szia!
Az hogy miért csináltad a te dolgod, de egy kis kötekedés: A csövek "melege" nem zavarja a felső kártya hűtőbordáját? A zárt PC házak hőháztartása eléggé koccos. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Elkészült kis erősítőm. A doboza olyan lett, amilyen. Egy fúrógépen, késen, forrasztón, csípőfogón és csavarhúzón kívül nincs semmi szerszámom. Ez egy 2 x 12Wattos kis végfok, amit még pár éve készítettem. Most jutott el addig a project, hogy kapott egy házikót és egy kivezérlésmérőt. Ami persze a bejövő jelet figyeli, nem pedig a kimenő teljesítményt. Így számomra nagyobb vizuális élménnyel szolgál. Részint újrafelhasznált alkatrészekből építettem.
Szia!
Kezdetnek jó, hajrá!!! A kivezérlésmérésen meg ne görcsölj, igazából a bemenő jelszintet illik figyelni. Azért az előlapon azt a kis "ficakot" én megszüntetném (egy másik előlappal). Ja és a poti mellett mi a szerepe a LED-deknek (az sem kellene oda). A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Köszi az észrevételt. Az előlapot nem tudom másból megcsinálni, ez volt a rendelkezésre álló alkatrész. A ledek meg amolyan irányadók... Nincs gusztusom kézzel alkoholo filccel rárajzolgatni egy skálát a poti köré.
Jólvan, te tudod.
Azért elmondanám, hogy kinyomtatva öntapadós lapra és szintén öntapadós fóliával lefóliázva majdnem gyárit tudsz csinálni. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Igen tudom, csak sajnos nincs rá lehetőségem... Ha lenne, akkor azt tenném, de se szerszámom nincs, se semmim. A forrasztáshoz pedig már vagy 20 éves pisztolypákámat használtam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |