Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangkártya (tuning)

Témaindító: uli, idő: Szept 22, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

... Most nézem, milyen érdekes topikot nyitott ma...
Biztos arra gondolt, hogy ha hangkariból összejött, akkor mindenből lehet...
(#) subwoofer911 válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

kosz meglesz
(#) cartman4444 válasza subwoofer911 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Nekem is van egy ugyanilyen creative hangkártyám
(#) vtsoftware hozzászólása Ápr 1, 2008 /

Sziasztok

Valahogy, valamilyen lehetőség van arra hogy PCI-on keresztül "nyerjem" ki a gép hangját?
Vagy kell valami speckó IC hozzá meg egyéb dolgok.

Nem hangkártyára gondolok, csak elmélkedek.
(#) Kutyuli hozzászólása Aug 29, 2008 /

Visszatérve az eredeti témához. A régi EISA csatolású hangkártyákon még általában 0,3-0,5W-os LM386 vagy ezzel kompatibilis ic volt. A kimenete pedig párhuzamba kötve. Így oldoták meg a sztereó kimenetet.
A fejletebb ISA hangkártyákon nem ritkán használtak TEA2025 -t. Ennek a kimenő teljesítménye pedig 2X2 W vagy hídba kötve 5W kimenő teljesítményt produkált. Többek között a CMI8330-as hangkártya volt ilyen.
A mai korszerű alaplopkról már teljesen hiányzik az ISA csatolófelület. Így legfeljebb egy P3-as számítógépet lehetne ezzel a kártyával "tuningolni".
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a legtöbb korszerű alaplapon integrált hangkártya van amiről már hiányzik még a kis LM386-os végfok is a különféle hengrendszerek fejlődésének köszönhetően. Pl. 5.1
A másik megfontolás ami miatt az alaplap gyártó cégek nem integrálnak rá plusz végfok áramkört az alaplapokra az, hogy esetleg a kimenő hangminőség romlana és gazdaságilag is megfontolandó a minimum 6 plusz IC-t a sallangjaival eggyütt az alaplapra rá vagy beleültetni.
(#) istvanpal16 hozzászólása Szept 16, 2008 /

hello... nem tudnatok hogy hogyan lehetnbe 2 hangkartyat hidba kotni? vagyis hogy mindkettot tudjam hasznalni? (mindket hangkartya CMI8738/C3Dx es van egy Realtek AC'97 es) de engemn a c-mediak erdekelnek...
(#) ideasforlife hozzászólása Jún 1, 2009 /

HELLO! ezt a hangkártyát lehetne kívülről mikroofn előerősítőként üzemelteni? mondjuk h csak árramforrást kötök rá - hova kéne?

P1010065.JPG

(#) tomi10 hozzászólása Dec 1, 2009 /

Heló! Nekem is van hangkártyám de az egyáltalán nem ijen sajnos.Valaki tudna segíteni?
(#) kormika válasza granpa hozzászólására (») Jún 13, 2013 / 1

Szia! Nem szabadalmi védett, de az esetleges gari az ugrik Majd megcsinálom Tinában a kapcsolási rajzot, mert jelenleg csak skiccen van, de lényegében 187BodyGuard fórumtárs "Hibrid sztereó fejhallgató erősítő 12V-ról" cikke az alapja, az ott található kapcsolási rajzot módosítottam picit az én csöveimnek megfelelően. A próbált műveleti erősítők (TL sorozat több tagja, NE sorozat, LM sorozat....) hangja nem tetszett nekem, lehet, hogy másnak a csövek hangja nem tetszene, szerintem ez erősen fül és ízlésfüggő.
(#) _vl_ válasza granpa hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Egyáltalán nem az bajom vele, hogy nem látszik...
Hanem hogy így a zajforrások jelentős része megmarad.
(#) kormika válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Szia! Igen, a gép házán belül van, gyönyörködni nem lehet benne, de a hangminőség változása kárpótol a fáradságért. A gép tápjáról csak a fűtést kapják a csövek, van egy DC-DC táp, ami csinál a 12V-ból 150V körüli anódfeszt, totál feltolt hangerőnél sincsen még csak egy pisszenésnyi alapzaj sem, terhelni nem terheli vészesen a tápot, a 12V-os ágon 1A körül van az áramfelvétele (pontos értéket nem tudok, a labortápom Deprez műszeréről pedig 100mA-es közelítésben tudom a felvett áramot, 900-1000mA között volt a mutató).
(#) _vl_ válasza kormika hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Azt próbáld ki, hogy zene leállít, hangerő maximumra fel, és hallod-e a ciripelést, ami minden mozdulatra, billentyűleütésre, egérkattintásra, programindításra, bármire picit változik. Engem ez kergetett eddig mindig a halálba, akárhány "szuper" belső hangkártyával eddig találkoztam, és érdekelne, hogy ezt sikerült-e így kiiktatni.
(#) kormika válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 13, 2013 / 1

Ez a próba volt a legelső, és semmi zajt nem hallani, amit az eredeti opa-s kimenettel lehetett. Az énáltalam átalakított SoundBlaster hangkártyán +/- 12V-ról ment a kimeneti műveleti erősítő, minden szűrés nélkül megkapta a PCI sín tápfeszeit. A csöves modomba LC szűrőn keresztül megy be a 12V a DC-DC konverterbe, ami mérés szerint 39,5 kHz-en rezeg, a DC-DC konverter után is van egy LC szűrés és csak úgy kerül a 150V a csövek anódköri ellenállásaira. Minden lehetséges ponton 100n kerámiákkal hidegítettem, és szigorúan csillagpontosan van kialakítva a földelés.
(#) kormika válasza kormika hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Megkerestem a linket, ami elindította az egész mdot nálam Itt ni Kipróbáltam a cikkben szereplő műveleti erősítőt is, de nekem furák voltak a magasai, a cinek mintha átmentek volna valamiféle fura, sistergésszerű torzításba.
(#) petemazi válasza kormika hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Jaj, ezzel szenvedtem én is anno. Valami OPA műveletit raktam hozzá, meg RCA-t kimenetnek.. Végül rájöttem, hogy kár szenvedni, építettem egy DAC-ot.. Bővebben: Link Ez már a második, helytakarékos verzió, az első még hifi méretű volt, és csöves kimenetű..
Az audigy kártyám meg vissza lett alakítva gyárira, gitározni elmegy...
(#) Buvarruha válasza kormika hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

5V-os stabkockákkal szokták hajtani a kiemeneti művelei erősítőket, amúgy milyen kártya ez pontosan?

Idézet:
„a cinek mintha átmentek volna valamiféle fura, sistergésszerű torzításba.”

Akkor komoly problémák vannak az erősítőddel, vagy valami mással, csak anyni történik a máveleti erősítők cseréje után, hogy megszólal a cin, de szó sincs az általad említett jelenségről.. A cikket én írtam.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) Szpisti válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Ez a jelenség külső usb vagy firewire hangkártyáknál is megvan.
Nekem eddig csak és kizárólag a passzív di-box alkalmazása hozott hibátlan megoldást - azaz a számítógép teljes galvanikus leválasztása az utána következő erősítő fokozatokról.
(#) Buvarruha válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Ez csak akkor van, ha az erősítő is földelt, pontosabban annak a nullája, de ekkor nem is csoda. Ha nem földelt az erősítő egyik creative hangkártya sem lesz ilyen zajos az biztos!
(#) kormika válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Szia! Pontos típust nem tudok, eléggé régi SoundBlasterről van szó, egyetlen egy 5V-os stabkocka van csak rajta, arról megy a D/A konverter meg a sleppje, a kimeneti OPA direktbe megkapta a +/-12V-ot. Az erősítőmmel semmi gond, használom másik cuccokkal is, többekközött egy másik PC-vel is, ami külső hangkártyát használ 32bites D/A konverterrel és directdrive-os kimenettel. A csöves kimenettel is megjelentek a cinek és nincsen ez a fura, sistergésszerű torzítás, volt olyan TL sorozatú opa, amivel szintén ilyenek voltak a cinek, de másik TL opa-val nem. Az általad ajánlott opa biztosan jó, de szerintem ez hangkártya, sőt még talán PC függő is, nem tartom kizártnak, hogy a táp felől érkezett valami zavar, és attól voltak olyanok a cinek, amilyenek. Végülis már nem izgat, hogy ezek miért voltak, ezzel a csöves kimenettel nincsen, és a hangja is tökéletesen megfelel nekem.
(#) Buvarruha válasza kormika hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Ámen. Amúgy érdemes lenne valami modernebb DAC-al ellátott kártyát tuningolnod.
(#) resystance válasza kormika hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Egy cikkecskének én is örülnék, mert erősen audiofil vagyok és kíváncsi lennék, mit kapok, ha ezt megépítem. Amatőr vagyok, és jelenleg nincs erőlködőm, de ahogy látom a képeden, egy egyértelmű cikkecskével ezt meg tudnám csinálni.
(#) kormika válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Szia! Van erre a célra egy audigy 2-m, ez csak próba volt, nem akartam a jó kártyát eldurrantani, ha valami nem működne jól. Pár hónapig tesztelem ezzel a kártyával, ha minden ok, akkor megkapja az audigy 2 a modot.
(#) kormika válasza Szammer hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Szia! Eddig még nem okozott gondot a plussz meleg. A felette levő kártya a videókártyám, a csöves mod előtt 43-45 fok között mozgott a hőfok, utánna 46-47 fok között mocorog, szerintem ez a 2-3 fok plussz nem okoz gondot, de még teszt alatt van az egész, részben ez miatt is.
(#) kormika válasza resystance hozzászólására (») Jún 15, 2013 / 1

Szia! Több fórumtárstól kaptam pm-et, hogy érdekelné a dolog, lessz belőle cikk ígérem, de időpontot nem tudok ígérni, hogy mikorra, eléggé sokat melózok mostanság, és hétvégén örülök, ha tudok pihenni (kemény fizikai munkát végzek). Az e-mail címedre elküldtem neked is a kapcsolási rajzot, ha valami nem lenne egyértelmű, szívesen segítek
(#) Szammer válasza kormika hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Ok. Köszönöm a választ.
Ha nem megy a videokai hőfokja 70-80° fölé biztos nem lesz gond.
(#) resystance válasza kormika hozzászólására (») Jún 15, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm! A nyár folyamán még szerintem hallasz rólam. Már az első mondatod gondot okozott, úgyhogy most igazán érzem, mennyire is egy kókler vagyok.
(#) nimrod96 hozzászólása Ápr 7, 2015 /

Hello.
Lenne egy soundblaster SB0060 hangkártyám.
Valaki tudna róla valamit mondani, hifit hajtanák róla.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem