Fórum témák
» Több friss téma |
... Most nézem, milyen érdekes topikot nyitott ma...
Biztos arra gondolt, hogy ha hangkariból összejött, akkor mindenből lehet...
kosz meglesz
Nekem is van egy ugyanilyen creative hangkártyám
Sziasztok
Valahogy, valamilyen lehetőség van arra hogy PCI-on keresztül "nyerjem" ki a gép hangját? Vagy kell valami speckó IC hozzá meg egyéb dolgok. Nem hangkártyára gondolok, csak elmélkedek.
Visszatérve az eredeti témához. A régi EISA csatolású hangkártyákon még általában 0,3-0,5W-os LM386 vagy ezzel kompatibilis ic volt. A kimenete pedig párhuzamba kötve. Így oldoták meg a sztereó kimenetet.
A fejletebb ISA hangkártyákon nem ritkán használtak TEA2025 -t. Ennek a kimenő teljesítménye pedig 2X2 W vagy hídba kötve 5W kimenő teljesítményt produkált. Többek között a CMI8330-as hangkártya volt ilyen. A mai korszerű alaplopkról már teljesen hiányzik az ISA csatolófelület. Így legfeljebb egy P3-as számítógépet lehetne ezzel a kártyával "tuningolni". Arról meg ne is beszéljünk, hogy a legtöbb korszerű alaplapon integrált hangkártya van amiről már hiányzik még a kis LM386-os végfok is a különféle hengrendszerek fejlődésének köszönhetően. Pl. 5.1 A másik megfontolás ami miatt az alaplap gyártó cégek nem integrálnak rá plusz végfok áramkört az alaplapokra az, hogy esetleg a kimenő hangminőség romlana és gazdaságilag is megfontolandó a minimum 6 plusz IC-t a sallangjaival eggyütt az alaplapra rá vagy beleültetni.
hello... nem tudnatok hogy hogyan lehetnbe 2 hangkartyat hidba kotni? vagyis hogy mindkettot tudjam hasznalni? (mindket hangkartya CMI8738/C3Dx es van egy Realtek AC'97 es) de engemn a c-mediak erdekelnek...
HELLO! ezt a hangkártyát lehetne kívülről mikroofn előerősítőként üzemelteni? mondjuk h csak árramforrást kötök rá - hova kéne?
Heló! Nekem is van hangkártyám de az egyáltalán nem ijen sajnos.Valaki tudna segíteni?
Szia! Nem szabadalmi védett, de az esetleges gari az ugrik Majd megcsinálom Tinában a kapcsolási rajzot, mert jelenleg csak skiccen van, de lényegében 187BodyGuard fórumtárs "Hibrid sztereó fejhallgató erősítő 12V-ról" cikke az alapja, az ott található kapcsolási rajzot módosítottam picit az én csöveimnek megfelelően. A próbált műveleti erősítők (TL sorozat több tagja, NE sorozat, LM sorozat....) hangja nem tetszett nekem, lehet, hogy másnak a csövek hangja nem tetszene, szerintem ez erősen fül és ízlésfüggő.
Egyáltalán nem az bajom vele, hogy nem látszik...
Hanem hogy így a zajforrások jelentős része megmarad.
Szia! Igen, a gép házán belül van, gyönyörködni nem lehet benne, de a hangminőség változása kárpótol a fáradságért. A gép tápjáról csak a fűtést kapják a csövek, van egy DC-DC táp, ami csinál a 12V-ból 150V körüli anódfeszt, totál feltolt hangerőnél sincsen még csak egy pisszenésnyi alapzaj sem, terhelni nem terheli vészesen a tápot, a 12V-os ágon 1A körül van az áramfelvétele (pontos értéket nem tudok, a labortápom Deprez műszeréről pedig 100mA-es közelítésben tudom a felvett áramot, 900-1000mA között volt a mutató).
Azt próbáld ki, hogy zene leállít, hangerő maximumra fel, és hallod-e a ciripelést, ami minden mozdulatra, billentyűleütésre, egérkattintásra, programindításra, bármire picit változik. Engem ez kergetett eddig mindig a halálba, akárhány "szuper" belső hangkártyával eddig találkoztam, és érdekelne, hogy ezt sikerült-e így kiiktatni.
Ez a próba volt a legelső, és semmi zajt nem hallani, amit az eredeti opa-s kimenettel lehetett. Az énáltalam átalakított SoundBlaster hangkártyán +/- 12V-ról ment a kimeneti műveleti erősítő, minden szűrés nélkül megkapta a PCI sín tápfeszeit. A csöves modomba LC szűrőn keresztül megy be a 12V a DC-DC konverterbe, ami mérés szerint 39,5 kHz-en rezeg, a DC-DC konverter után is van egy LC szűrés és csak úgy kerül a 150V a csövek anódköri ellenállásaira. Minden lehetséges ponton 100n kerámiákkal hidegítettem, és szigorúan csillagpontosan van kialakítva a földelés.
Megkerestem a linket, ami elindította az egész mdot nálam Itt ni Kipróbáltam a cikkben szereplő műveleti erősítőt is, de nekem furák voltak a magasai, a cinek mintha átmentek volna valamiféle fura, sistergésszerű torzításba.
Jaj, ezzel szenvedtem én is anno. Valami OPA műveletit raktam hozzá, meg RCA-t kimenetnek.. Végül rájöttem, hogy kár szenvedni, építettem egy DAC-ot.. Bővebben: Link Ez már a második, helytakarékos verzió, az első még hifi méretű volt, és csöves kimenetű..
Az audigy kártyám meg vissza lett alakítva gyárira, gitározni elmegy...
5V-os stabkockákkal szokták hajtani a kiemeneti művelei erősítőket, amúgy milyen kártya ez pontosan?
Idézet: „a cinek mintha átmentek volna valamiféle fura, sistergésszerű torzításba.” Akkor komoly problémák vannak az erősítőddel, vagy valami mással, csak anyni történik a máveleti erősítők cseréje után, hogy megszólal a cin, de szó sincs az általad említett jelenségről.. A cikket én írtam. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
Ez a jelenség külső usb vagy firewire hangkártyáknál is megvan.
Nekem eddig csak és kizárólag a passzív di-box alkalmazása hozott hibátlan megoldást - azaz a számítógép teljes galvanikus leválasztása az utána következő erősítő fokozatokról.
Ez csak akkor van, ha az erősítő is földelt, pontosabban annak a nullája, de ekkor nem is csoda. Ha nem földelt az erősítő egyik creative hangkártya sem lesz ilyen zajos az biztos!
Szia! Pontos típust nem tudok, eléggé régi SoundBlasterről van szó, egyetlen egy 5V-os stabkocka van csak rajta, arról megy a D/A konverter meg a sleppje, a kimeneti OPA direktbe megkapta a +/-12V-ot. Az erősítőmmel semmi gond, használom másik cuccokkal is, többekközött egy másik PC-vel is, ami külső hangkártyát használ 32bites D/A konverterrel és directdrive-os kimenettel. A csöves kimenettel is megjelentek a cinek és nincsen ez a fura, sistergésszerű torzítás, volt olyan TL sorozatú opa, amivel szintén ilyenek voltak a cinek, de másik TL opa-val nem. Az általad ajánlott opa biztosan jó, de szerintem ez hangkártya, sőt még talán PC függő is, nem tartom kizártnak, hogy a táp felől érkezett valami zavar, és attól voltak olyanok a cinek, amilyenek. Végülis már nem izgat, hogy ezek miért voltak, ezzel a csöves kimenettel nincsen, és a hangja is tökéletesen megfelel nekem.
Ámen. Amúgy érdemes lenne valami modernebb DAC-al ellátott kártyát tuningolnod.
Egy cikkecskének én is örülnék, mert erősen audiofil vagyok és kíváncsi lennék, mit kapok, ha ezt megépítem. Amatőr vagyok, és jelenleg nincs erőlködőm, de ahogy látom a képeden, egy egyértelmű cikkecskével ezt meg tudnám csinálni.
Szia! Van erre a célra egy audigy 2-m, ez csak próba volt, nem akartam a jó kártyát eldurrantani, ha valami nem működne jól. Pár hónapig tesztelem ezzel a kártyával, ha minden ok, akkor megkapja az audigy 2 a modot.
Szia! Eddig még nem okozott gondot a plussz meleg. A felette levő kártya a videókártyám, a csöves mod előtt 43-45 fok között mozgott a hőfok, utánna 46-47 fok között mocorog, szerintem ez a 2-3 fok plussz nem okoz gondot, de még teszt alatt van az egész, részben ez miatt is.
Szia! Több fórumtárstól kaptam pm-et, hogy érdekelné a dolog, lessz belőle cikk ígérem, de időpontot nem tudok ígérni, hogy mikorra, eléggé sokat melózok mostanság, és hétvégén örülök, ha tudok pihenni (kemény fizikai munkát végzek). Az e-mail címedre elküldtem neked is a kapcsolási rajzot, ha valami nem lenne egyértelmű, szívesen segítek
Ok. Köszönöm a választ.
Ha nem megy a videokai hőfokja 70-80° fölé biztos nem lesz gond.
Nagyon szépen köszönöm! A nyár folyamán még szerintem hallasz rólam. Már az első mondatod gondot okozott, úgyhogy most igazán érzem, mennyire is egy kókler vagyok.
Hello.
Lenne egy soundblaster SB0060 hangkártyám. Valaki tudna róla valamit mondani, hifit hajtanák róla. |
Bejelentkezés
Hirdetés |