Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1051 / 1685
(#) Csongi_ válasza varttina hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Nemreg en is oszedobtam valami hasonlot az itthon talalt ventillatorokbol. Hasznos a meleg nyari napokon.

SAM_0598.JPG

(#) BarnaPili válasza varttina hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Az ORIFLAME-s doboz végett a kiáramló levegő kellemesebb illatú,mint az izzadt homlokú "kartárs"
(#) djloui válasza Csongi_ hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

A telefontartód még frankóbb mint a venti!
(#) (Felhasználó 46585) válasza tomipap hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Csak megszokás kérdése. Nekem sosem volt ékezetes billentyűzetem, ennek ellenére mint a szél, úgy megy a gépelés.
(#) tomipap válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Csak en nemetul es angolul irok tobbet. A harom kodlap kozotti valtas pedig mar kicsit sok a fejemnek.
(#) Alkotó válasza varttina hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Mindenki tudni véli mi ez, de bennem vannak kérdések. Mi ez, és mire jó?
Mert ha csak légmozgást akarsz létrehozni, akkor arra jó eséllyel nem ez a legjobb megoldás.
(#) lobbooo hozzászólása Jún 22, 2013 / 1

Sziasztok!
Volt már a fiókomba pár éve két nagy venti ( 20 és 23cm-es ), nem használtam semmire, csak néha fellógattam az ágy mellett, hogy kibírjam az éjszakát. Megmakacsoltam magam és maradék deszkákból összetákoltam nekik egy állványt, ilyen lett... éjjeliszekrényen kivállóan teljesít! Egy régi ruter egy ampers 12V-os dugasz tápja hajtja.
(#) guliver83 válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Nagyon szép munka! Gratulálok hozzá.! Ötletes
(#) lobbooo válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 22, 2013 /

Köszi! És milyen hasznos...a héten jól teljesített a 29 fokos szobában.
(#) Csupasz válasza tomipap hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Bocs, nem akartalak megbántani, humornak szántam.....
(#) Moderátor hozzászólása histvan1986 hozzászólására (») Jún 23, 2013

Légy szíves, állítsd le Magad, kezd egy kicsit unalmas lenni. Ráadásul eléggé "OFF-topic" is.
Kösz.
(#) varttina válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Tudom, hogy nem a legjobb megoldás a levegő megmozgatására, viszont tíz perc alatt elkészült és nem került semmibe. Elég rosszul viselem a meleget, úgyhogy a lehető leggyorsabban össze kellett dobnom valamit ami elviselhetőbbé teszi a hőséget.
(#) Bakman válasza lobbooo hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 1

Ha nálad ez a tákolás, mi az igazi munka?
(#) flaci92 hozzászólása Jún 23, 2013 /

Ha már a nagy forróságról van szó: régebben nyári gyakorlaton én is nagyon ,,esztétikusan" építettem meg a személyre szóló klímámat Olyan melegben az a pár pc táp ventillátor is sokat jelentett.
(#) flaci92 hozzászólása Jún 23, 2013 /

Másik ,,komoly" projectem egy csocsóasztal világítása. 2X120 cm-es hidegfehér LED szalag van benne. Sötétben egész szépen mutat.
(#) Buvarruha hozzászólása Jún 23, 2013 /

Na akkor ezt csekkoljátok le. Palmatex-el lett ráragasztva a motorra. Eredetileg Szerverterem hűtő ventilátor volt, de letörött egy lapátja, így hasznosítottam. A szigetelőszalag darabbal lett centírozva.

Több, mint 3000-et pörög...
(#) Flatlander válasza flaci92 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Ez jól néz ki,erre nem is gondoltam lehet hogy a neonok helyett nekem is ilyenre kellene megcsinálnom
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
(#) eyess válasza flaci92 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Jók ezek a ledek csak egy baj van velük , hogy ha olyan szögbe világítanak , akkor egy idő után vakít .
(#) StefuPeti válasza flaci92 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Szia. Baloldalt fent a falon láttam egy órát, az saját készítés ,vagy "gyári"? Esetleg egy közelebbi fotót láthatnák róla? Üdv: Péter
(#) Csongi_ válasza djloui hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

A tesomtol kaptam meg nagyon reg.
(#) flaci92 válasza eyess hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Tegnap este hosszasan teszteltük, és bátran kijelentem, hogy nem vakít :Đ
Lehet a másik 2 szélébe is teszek 1-1 csíkot hogy teljes legyen az összkép.
(#) flaci92 válasza StefuPeti hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

A kép az iskolai tanműhelyben készült. Az óra másodpercet is jelez, minden szegmens 5mm-s LED-ekből van kirakva, infra távirányítóval lehet az időt beállítani. Áramkimaradás esetén nem kell újra beállítani. Egy Intel mikrovezérlő az alapja (talán 8051 ???). A tanár úr készítette, többen is a csodájára jártak :Đ Képet sajnos nem tudok róla küldeni, mert már elvégeztem a sulit és mostanában nem járok arra.
(#) Alkotó válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Ez már egészen jó. A ventilátoros hűtés hasonít a szex-hez, mert itt is fontos a méret, illetve két kicsi nem ér fel egy naggyal.
(#) elektrorudi válasza flaci92 hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 1

Stadionvilágítás LED-el?
Gratulálok! Szuper ötlet.
(#) sargarigo válasza flaci92 hozzászólására (») Jún 23, 2013 / 1

Fogadjunk hogy Kandós!
(#) hotib hozzászólása Jún 24, 2013 /

Sziasztok,

Készítettem néhány DC szervó vezérlőt. Alapvetően saját CNC vezérléshez, de kérésre is csináltam még néhány darabot.
(#) Davidesz hozzászólása Jún 24, 2013 / 1

Én most hoztam össze életem első erősítőjét TDA-2030-asokból. (minden saját gyártmány)
(#) bbalazs_ válasza hotib hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Szep kivitelezes, izleses NYAK. Hutoborda nem kell a fetekre? Mert akkor a felszereles kicsit nehezkes lehet.
(#) hotib válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Köszönöm, de szinte csak a kivitelezés az én érdemem. A forrás itt található.
Kicsit módosítottam a rajzolaton, és zavarérzékenység csökkentése okán - szakmai támogatással - került néhány smd alkatrész az aljára, egy-két plusz átkötés megrövidítve a gnd utat, valamint a csatlakozó kábelek is kapnak ferrit gyűrűket.
Szereltem hűtőbordát is egyre, két, kb. 5 centis 15-ös L idom került 2-2 fetre, erre pedig a borda. Egyedül a kondi mögött volt kényelmetlen csavarozni, de megoldható.
Ha áttervezem - foglalkozom a gondolattal - egyszerűbb megoldást fogok választani.
(#) Schnitt válasza hotib hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Nagyon jól néznek ki, de a feteknél el fog férni a hűtés?
Vagy az erre nem kell?
Következő: »»   1051 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem