Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemreg en is oszedobtam valami hasonlot az itthon talalt ventillatorokbol. Hasznos a meleg nyari napokon.
Az ORIFLAME-s doboz végett a kiáramló levegő kellemesebb illatú,mint az izzadt homlokú "kartárs"
![]()
A telefontartód még frankóbb mint a venti!
![]()
Csak megszokás kérdése. Nekem sosem volt ékezetes billentyűzetem, ennek ellenére mint a szél, úgy megy a gépelés.
Csak en nemetul es angolul irok tobbet. A harom kodlap kozotti valtas pedig mar kicsit sok a fejemnek.
Mindenki tudni véli mi ez, de bennem vannak kérdések. Mi ez, és mire jó?
Mert ha csak légmozgást akarsz létrehozni, akkor arra jó eséllyel nem ez a legjobb megoldás.
Sziasztok!
Volt már a fiókomba pár éve két nagy venti ( 20 és 23cm-es ), nem használtam semmire, csak néha fellógattam az ágy mellett, hogy kibírjam az éjszakát. Megmakacsoltam magam és maradék deszkákból összetákoltam nekik egy állványt, ilyen lett... éjjeliszekrényen kivállóan teljesít! ![]() ![]()
Nagyon szép munka! Gratulálok hozzá.! Ötletes
![]()
Köszi!
![]() ![]()
Bocs, nem akartalak megbántani, humornak szántam.....
![]()
Légy szíves, állítsd le Magad, kezd egy kicsit unalmas lenni. Ráadásul eléggé "OFF-topic" is.
Kösz.
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás a levegő megmozgatására, viszont tíz perc alatt elkészült és nem került semmibe. Elég rosszul viselem a meleget, úgyhogy a lehető leggyorsabban össze kellett dobnom valamit ami elviselhetőbbé teszi a hőséget.
Ha nálad ez a tákolás, mi az igazi munka?
![]()
Ha már a nagy forróságról van szó: régebben nyári gyakorlaton én is nagyon ,,esztétikusan" építettem meg a személyre szóló klímámat
![]()
Másik ,,komoly" projectem egy csocsóasztal világítása. 2X120 cm-es hidegfehér LED szalag van benne. Sötétben egész szépen mutat.
Na akkor ezt csekkoljátok le. Palmatex-el lett ráragasztva a motorra. Eredetileg Szerverterem hűtő ventilátor volt, de letörött egy lapátja, így hasznosítottam. A szigetelőszalag darabbal lett centírozva.
Több, mint 3000-et pörög... ![]()
Ez jól néz ki,erre nem is gondoltam lehet hogy a neonok helyett nekem is ilyenre kellene megcsinálnom
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Jók ezek a ledek csak egy baj van velük , hogy ha olyan szögbe világítanak , akkor egy idő után vakít .
Szia. Baloldalt fent a falon láttam egy órát, az saját készítés ,vagy "gyári"? Esetleg egy közelebbi fotót láthatnák róla? Üdv: Péter
Tegnap este hosszasan teszteltük, és bátran kijelentem, hogy nem vakít :Đ
Lehet a másik 2 szélébe is teszek 1-1 csíkot hogy teljes legyen az összkép.
A kép az iskolai tanműhelyben készült. Az óra másodpercet is jelez, minden szegmens 5mm-s LED-ekből van kirakva, infra távirányítóval lehet az időt beállítani. Áramkimaradás esetén nem kell újra beállítani. Egy Intel mikrovezérlő az alapja (talán 8051 ???). A tanár úr készítette, többen is a csodájára jártak :Đ Képet sajnos nem tudok róla küldeni, mert már elvégeztem a sulit és mostanában nem járok arra.
Ez már egészen jó. A ventilátoros hűtés hasonít a szex-hez, mert itt is fontos a méret, illetve két kicsi nem ér fel egy naggyal.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Stadionvilágítás LED-el?
Gratulálok! Szuper ötlet.
Fogadjunk hogy Kandós!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Sziasztok,
Készítettem néhány DC szervó vezérlőt. Alapvetően saját CNC vezérléshez, de kérésre is csináltam még néhány darabot.
Én most hoztam össze életem első erősítőjét TDA-2030-asokból. (minden saját gyártmány)
Szep kivitelezes, izleses NYAK. Hutoborda nem kell a fetekre? Mert akkor a felszereles kicsit nehezkes lehet.
Köszönöm, de szinte csak a kivitelezés az én érdemem. A forrás itt található.
Kicsit módosítottam a rajzolaton, és zavarérzékenység csökkentése okán - szakmai támogatással - került néhány smd alkatrész az aljára, egy-két plusz átkötés megrövidítve a gnd utat, valamint a csatlakozó kábelek is kapnak ferrit gyűrűket. Szereltem hűtőbordát is egyre, két, kb. 5 centis 15-ös L idom került 2-2 fetre, erre pedig a borda. Egyedül a kondi mögött volt kényelmetlen csavarozni, de megoldható. Ha áttervezem - foglalkozom a gondolattal - egyszerűbb megoldást fogok választani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |