Fórum témák
» Több friss téma |
Hol lehet hozzá venni ?
Mitől lehet ? Eddig jó volt. Most ki van támasztva a gomb, úgy működik , de néha az is elmozdul és akkor leenged.
Hűtőalkatrész boltban tudsz vásárolni . A tescoban ne keresd ott nincs
Idézet: ettől lehet „A kapilláris csövet eltörtem véletlen amikor raktam vissza a tálcát a fagyasztó alá.” A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Sziasztok!!
Van egy 13 éves Zanussi hütőm,az a probléma hogy a szokásosnál halkaban zúg és nem kapcsolki hiába tekergetem a hőfok szabályzót .Lehet hogy a termosztát rossz? Amúgy a fagyasztó részben megfelelő a hőfok . Az zavar igazán hogy nem hallom mikor kapcsol ki félek hogy leég a kompresszor.
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni ! Lenne egy zanussi hűtöm aminek a fagyasztó része működik de a felső hűtő része nem ! Mi lehet a gond meglehet javítani ??
Sziasztok!
Van egy Zanussi LEHEL hűtőnk. Be van építve a konyhaszekrénybe. (Nem egészen beépítve, inkább pont belefér a két szekrény közé, de fölötte deszka van.) Működik rendesen, de kicsit többet megy mint amikor nem volt betéve. Arra gondoltam, hogy be kellene tenni mögé pár kis ventilátort. 2-3 PC ventilátort, mely csak akkor menne, amikor a hűtő kompresszora jár. Egy kis trafóról kapná a 12V-ot, természetesen egyenirányítva. A kérdés az, hogy kell-e pufferkondi, esetleg stabilizátor a ventilátor elé? Egyébként milyen motor van a PC ventilátorokon, a fordulatszámot lehet növelni károsodás nélkül?
Hello!
- Elsősorban a levegő áramlásnak kellene hely. Ventilátor csak akkor segít, ha a keresztmetszet kicsi, így növelheti a légsebességet. - A ventilátor egy kefe nélküli egyenáramú motor, fordulata annyi amennyi, nem növelhető, csak a feszültséggel. egyenirányító és kondi elégséges. Amúgy miért emelnéd a fordulatot? Nem zúg eléggé? üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Van rés, jön is a meleg, csak meg kell gyorsítani a levegő áramlását. Ha 12 helyett kb. 16V-ot kap azt még kibírja?
Hello! Erre szerinted milyen értelmes választ lehet írni? Ha egy dolgot a névleges feszültségénél nagyobbra kötsz, megteheted. Te dolgod, de semmi nem garantálja a működésének idejét, ha a működési tartományon kívüli paraméter tartományban üzemelteted. De fogadni mernék, hogy azért akarod nagyobb feszültségre kötni, mert csak az van. üdv!
Nekem is van egy Zanussi hűtőgondom, és ugyanaz, mit amit alattam valaki leírt. Két részes, egy motoros, fellül fagyasztós. A fagyasztója működik, (-24fok), a "normál" hűtőtere meleg. (+25 fok) Mi lehet a baja? Lehetséges a nagy meleg? Próba képpen tettem mögé egy ventillátort, ami kitolja a mögötte megrekedt meleg levegőt.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Sziasztok van egy zanussi típusú hűtőm minden tökéletesen működik rajta csak egy valami zavar mikor bekapcsol a kompresszorja akkor az nagyon zajos pedig be vannak állítva a lábai. Hogyan lehetne csökkenteni ezt a zajt, és egyáltalán mi okozhatja ezt.
üdv,tudna valaki segíteni,van egy indesit kombinállt alul fagyasztós hűtőm,régebbi tipus még csak egy termosztátkapcsoló van benne ha kinyitom a felső ajtót középen,azért írom így mert nem tudom a pontos tipusát,jelenség fokozatosan gyengülő hűtés mindkét részében mostmár alig hűt,kompresszor megy,termosztátot hiába állítgatom.mi lehet a gondja?tudtok ajánlani szerelőt?hatvan mellett lakom.köszi.
Sziasztok:! Van egy 1998-as Fagor kombi hűtőnk. Folyamatosan megy, nem áll meg. Mi lehet gondja? Egyébként rendesen hűt, csak egyfolytában zakatol.
Nem értek hozzá, de ha a hőszigetelése nincsen rendben, nem csukódik be az ajtó mert annyira le van jegesedve akkor ebben a nagy melegben pont így kell reagálnia.
Aztán meg nincs rajta tekerőgomb, kapcsoló ami folyamtos üzemre kapcsol? Szerintem ha ezeket kizártuk, kellene csak szétkapni a cuccot...
Több mint valószínü, hogy a hőfokszabályozóját kell lecserélni. Próbáltad már azt, hogy letekerted nullára és utána egy kis idő múlva visszatekerni?
Sziasztok: Lenne egy kérésem és egyben kérdésem is a szakihoz van egy kendi kombinált hűtőm a motor megy de nem hűt se alól se felől a motor forrósodik de nagyon, és nem hűt ha valaki tud valamiben segíteni meg köszönném vagy tanácsot adni hogy mégis mi a baja
Lehet, hogy valahol elszökött ahűtőközeg (gáz).Meg kell nézni, hol szökik. (Forrasztások).
Ha egyenirányítom a 12V-ot, kicsit több lesz. Persze ha gond, akkor kap egy 7812-t, és megszűnik a túlhajtás veszélye.
Üdv!
Régi (kb. 30 éves) négy csillagos LEHEL fagyasztóládánkat át kellene telepíteni. Eddig a konyhában duruzsolt, de kéne a hely... arra gondoltam, hogy jó lenne kiköltöztetni a kamrába. A dolog szépséghibája, hogy (külön fűtés hiányában) ott télen 5-10°C környékén van a hőmérséklet. Hallottam felőle, hogy az újabb hűtők bekapcsolás előtt felfűtik a gázt, és azokat nem lehet hűvös helyre tenni: honnan lehetne megtudni, hogy a mi hűtőnk tehető-e hűvösebb helyre? Gyári doksiját sajnos nem találom... Valamint mi van akkor, ha *mégis* hűvösebb helyen van, mint azt a gyártó megálmodta? Gondolom a fűtés többet fogyaszt benne, de vajon nem érné-e meg a fűtés többletfogyasztása a hőveszteséggel szemben? A kamrában nyáron is jóval hűvösebb van, mint a konyhában, nem beszélve arról, amikor sütünk-főzünk Kinézetre ilyen: http://apronet.hu/hutogepek/aprohirdetes=101193621 Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Köszönöm szépen. Nincsen jegesedve, de szigetelést átnézem. Folyamatos üzemmódra való kapcsolót megnézem.
Köszönöm. Meg fogom próbálni.
Ha a kamrában 0 fok alá nem megy le a hőmérséklet , nyugodtan tedd ki . Nincs benne semmiféle fűtés ami többletfogyasztást okozhatna.-
Nyugodtan leviheted. Ebben a hőmérséklet tartományban semmi baja nem lesz. Sőt! Kevesebb lesz a villanyszámlád!
Fogalmam sincs, gond vagy sem, csak a kérdés alapján válaszoltam egyszerű vas logikával. H ez egy PC ventilátor, lehet egy mezei soros ellenállás is megteszi. üdv!
Sziasztok!
A következő helyzet állt elő a No Frost-os Samsung hűtőmmel: A lenti fagyasztó rész megfelelően működik, de a normál hűtő rész nem üzemel. Mi lehet a probléma, tudnátok valami megoldási javaslatot adni? kép: http://image.arukereso.hu/full/12401078.samsung-rl-33-eb-ms-sw.jpg köszönöm!! A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
3 napig pihentesd , ilyenkor (nagy melegben) nem elég az olvasztási idő és eljegesedik ...
Üdv Sziasztok!
Segítségre lenne szűkségem! Mégpedig egy whirlpool arc5450 típusú hűtőgép leolvasztása nem működik megfelelően, azaz 1 cm-es jég van a hátlapon mindig. Ez a jelenség kb 3 hónapja van és ez idáig jól működött. HELP! mi lehet a probléma?
BEKO kombi hűtő nem kapcsol ki, állandóan hűt. A mélyfagyasztó és hűtő közötti rész nagyon forrósodik. Kigyulladási veszély lehet?Illetve mi a teendő? Köszönöm szépen! üdv. Évi
Húzd ki. Ott valami megromlott.
Sziasztok!
Van egy barátom, akinek egy kombinált Samsung hűtőgépe van. 4 éve vette és jól működött. Egyszer csak minden átmenet nélkül a normál hűtő része elkezdett neki melegedni. Egyre kevésbé hűtött. Kiolvasztotta és rendbe jött neki. Sajnos csak 4-5 napig jó, mert utána fokozatosan melegszik fel szobahőmérsékletre. A fagyasztó része -18 fokos, tökéletes. Nem érti mi lett a hűtőjével. Én sem. Minden leolvasztás után megoldódik pár napra a problémája, de utána fokozatosan eljegesedik neki valami radiátor a hűtőben és elmegy a hatásfoka. Van valami ötletetek? Szegény már teljesen kivan, mert nem tudja mit vegyen a Samsung hűtője helyett, ha ez bekrepált 4 év után. Nem lehet hogy valami pitiáner problémája van? Köszönöm!
Nezd meg, hogy az a drotnak kinezo ize nem szakadt-e le a normal hutoterben a hatso falrol vagy nem laza-e nagyon.
Ha nem, akkor meg valoszinuleg termosztat-kapcsolo hibas lesz. Ahol tekered a homersekletet, ott van mogotte, a muanyag alatt. A fenti 'drot' is onnan indul ki. Esetleg nem feszegetted hegyes kessel a jeget a melyhutorol mostanaban? |
Bejelentkezés
Hirdetés |