Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   489 / 1161
(#) chopper800 hozzászólása Jún 27, 2013 /
 
Szerbusztok
Van egy transzformátorom amiről csak annyit tudok hogy 12v és a azt szeretném róla megtudni hogy mekkora a teljesítménye azaz mekkora amper terhelést bír el. ezt miből lehet megállapítani?
Üdv.
(#) laszlo raduj válasza chopper800 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /
 
Szia. Ilyen szegenyes informaco alapjan senki nem fog tudni segiteni, mindenek elott a nagysaga , formaja es a mag anyaga hataroza meg.
(#) chopper800 válasza laszlo raduj hozzászólására (») Jún 27, 2013 /
 
Szerbusz a következő adatokkal tudok szolgáni még. Úgy kb 10x10x8 cm méretekkel rendelkezik e vasmagos az is biztos, és ez valamikor régen egy akkutöltőben volt. Van még tollal ráírva pr. tekercsre hogy 900 wind 0:50 és a sek. 60 wind 1:50.
ÜDv.
(#) proli007 válasza chopper800 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /
 
Hello! A szekunder huzal átmérőjéből lehet következtetni a terhelhetőségre. 3A/mm2 áramsűrűség mellet, kb. 5A a terhelhetősége. üdv!
(#) Izeg. válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 27, 2013 /
 
Erre bizony!
És amint látom kadarist kolléga megmondta a tutit
Az a helyzet, hogy most már tudom, de még mindig kínai, mivel a rádió és tv technikához kispista vagyok De az kiderült, hogy számomra használhatatlan, de elteszem a különlegesebb alkatrészeim közé, amiben néha gyönyörködöm, hogy milyen szépek
Mindenkinek köszönöm!
(#) polonkaig hozzászólása Jún 27, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy autós stroboszkóp lámpában tönkrement a villanócső. Gondolom az, bár két vezetékeset még nem láttam. A felirat rajta "HK NK 2.8". Tudja valaki, hogy pontosan mi ez, és esetleg hol lehetne kapni? Villanócsöveket csak sokkal nagyobbakat találok.
(#) chopper800 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
Köszönöm a választ.
(#) bodgabo válasza polonkaig hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
Biztos hogy tönkrement? Nem volt ráteketve egy vékony huzal, amire a gyújtó nagyfeszt kapta? Elektronikai hulladékok közt tudsz túrni hibás fényképezőt, amiben -ha nem törött- szinte biztosan jó.
(#) Leadtek hozzászólása Jún 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Siemens C75 telefon aminek a töltője elromlott és vitte magával a töltésért felelős IC-t a telefonba. Megvan a hibás IC (F5A), csak azt nem tudom pontosan mi ez és hogy keressem mert ha beírom ami rajta van akkor nem találok semmit. Megmértem és biztos ez a töltő IC mivel bemegy az 5V a töltőből viszont ki már csak 0,5 megy az akku felé. Szóval milyen alkatrész lehet ez?
(#) polonkaig válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
Biztosan rossz, mert a tövében el van törve az üveg. Az első képen látszik is bal oldalt, hogy nem sikerül rendesen beleilleszteni a fémsapkába az üveget. Nem volt rátekerve semmilyen más vezeték. Tényleg csak két érintkezője van, a két végén.
(#) polonkaig válasza Leadtek hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
Szia!
Itt van kapcsolási rajz, ami szerint egy egy dual PMOS switch. Ez kapcsolja rá az akksira a töltőfeszültséget. Meg tudod majd nézni, hogy a 2-es és 4-es lábakon milyen feszültség van, és hogy kapcsol-e. Így ki tudod mérni hogy rossz-e ez az alkatrész, vagy más miatt nem kapcsolja rá az akksira a töltőfeszültséget. Pl NTC-vel érzékel akksi hőmérsékletet. Ha az rossz, akkor sem fog rákapcsolni töltőfeszültséget, és attól még a PMOS lehet jó. Erről infót az Elektrotanyán kapsz.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
(#) polonkaig válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 28, 2013 /
 
simpi, bodgabo
Köszönöm a válaszotokat!
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
(#) Leadtek válasza polonkaig hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Szia!
Köszönöm a segítséget! Pont takarja az akku azt a részt ahol kell mérni, de nagy nehezen végül sikerült. 4,76 Volt van az említett lábakon. Ha jól értelmezem az adatlapot akkor már 1 Voltnál is kapcsolnia kellene igaz? Eddig úgy néz ki ez a rossz alkatrész már csak az a kérdés, hogy hol szerezzek ilyet.
(#) blasz hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Sziasztok tudnátok erről valami infót mondani?Keverő

Köszi
(#) polonkaig válasza Leadtek hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Ha ott 4.76V van akkor nem kell vezetnie a PMOS-nak. Ha 0 lenne és a drain lábán is 0 akkor lenne gond. Szóval még mindig nem biztos, hogy azzal lesz a gond. De a javítást már másik témában kellene kitárgyalni.
(#) Davidesz hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Üdv mindenkinek ezt egy ET-50B típusú tápegységből szedtem ki mer elromlott (kifüstölt) és nem tudom hogy mi ez, mik az adatai remélem itt kapok valamilyen segítséget.

DSC_0742.jpg
    
(#) kadarist válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Szia!
Ez valószínűleg egy vasmagos tekercs. Fejtsd le róla a zsugorcsövet és meglátod.
(#) Davidesz hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Tényleg egy tekercs és az adatit hogyan tudhatom meg?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) kadarist válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Az induktivitását induktivitásmérővel meghatározhatod és általában ennél több nem is kell.
(#) BEMcorp válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Nem mintha annyira értenék hozzá, de ha elfüstölt, nem hiszem hogy helyes értéket fog mérni a kolléga.
(#) kadarist válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Én nem látok füstöt, te látsz?
(#) BEMcorp válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Idézet:
„szedtem ki mer elromlott (kifüstölt)”

Nem kötözködni szerettem volna, csak arra építettem, hogy Ő azért vette ki ezt a konkrét alkatrészt, mert ez halt meg látványosan (még ha a képen nem is látszik, esetleg).
Vagy ha nem erre gyanakodik, akkor miért vette ki/cserélné ki?
(#) kadarist válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Én sem kötözködni akarok, de a képen látható tekercs teljesen ép, olyan, mintha most jött volna ki a gyárból, ezért nem értem, hogy miért "füstölt el"? Egyébként az első kérdést úgy is lehet értelmezni, hogy a táp füstölt el és a bontás során lett kivéve ez az alkatrész.
(#) BEMcorp válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
No, erre majd Davidesz fórumtárs majd válaszol (vagy nem...)
(#) Davidesz hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Helo miadtam ne veszekedjetek, amúgy ez az alkatrész a hibás mer láttam ahogy füstölt és nem tudom az adatait csak azért raktam ide fel.
(#) gkari válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Ez egy fojtótekercs, ha füstölt, akkor valószínüleg kuka, de ez a füst biztosan másik alkatrész(-ek) meghibásodásának következménye(túláram). Egy fojtótekercs kizárólag túlterheléstől füstölhet. A táp kapcs. rajzából a környezete, és a tekercs jellemzői is tudhatók.
(#) kadarist válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
De ha egy ilyen tekercs füstöl, az bizony még nem azt jelenti, hogy tönkre is ment. És valóban, egy másik alkatrész hibája miatt létrejövő túláram miatt melegedhetett fel ennyire, nem attól, mert ő hibásodott meg.
(#) kameleon2 válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 29, 2013 /
 
Induktivitásnak tűnik én is használok ilyeneket. Van egy névleges terhelhetősége - gondolom azért füstölt el, mert nagyobb áram folyt át rajta, mint kellett volna. Így gyanítom ez csak aokozat, az okot előbb meg kell keresned, mielőtt cserélnéd - ha tudod mire... Ha megszakadt és provizor össze tudod kötni, legalább mérhető mekkora az induktivitása...
(#) Sebi válasza Davidesz hozzászólására (») Jún 30, 2013 /
 
Leszeded a kabátját, leszámolod a meneteket, újratekered... Nem sok van rajta, elég vastagnak tűnik a huzal. Letekerésnél az is kiderül, belőle jött-e a füst. Ha ép a huzal, akár azt is visszatekerheted.
(#) Davidesz hozzászólása Jún 30, 2013 /
 
Köszönöm mindenkinek már megtaláltam a probléma forrását egy dióda romlott el és ezért folyt át rajta nagyobb áram, ezért füstölt de a tekercs ép maradt a diódát kicseréltem és működik Köszi mindenkinek
Következő: »»   489 / 1161
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem