Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   383 / 1149
(#) _vl_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Idézet:
„valahová beírta azt az F betűt és megáll bootoláskor.”

A registryben van letárolva, hogy melyik diszk milyen betűt kap. Ha jól sejtem, az a fájl, amit "helyreállítottál", az a registryt tartalmazza. Mivel felülcsaptad egy másik telepítésből származóval, így valószínűleg az aktuális boot partíciódról nem tartalmazott bejegyzést (más, itt és most éppen nem létező partíciókról viszont igen, azok pedig elfoglalták a C..E: betűket), így a soron következő üres betűt osztotta neki ki.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
(#) jokemaster2013 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ha van Hiren's lemezed, ott a partition magic-el, tudsz meghajtó betűjelet módosítani, értelem szerűen a kívánt betűjelet átrakni egy "szabad" helyre, ha az foglalt és utána már be tudod állítani a betűjelet a kívántra. restart és ennyi...
(#) kadarist válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Nem értem, hogy miért nem tudsz DVD-re kiírni CD-nyi méretű ISO-t. A Nero is simán megteszi, nekem még mindig sikerült.
(#) jokemaster2013 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Elolvastam, de én nem mondtam, hogy cd-t írj, létezik letölthető dvd verzió is. Vagy dvdt sem szeretnél írni?

De nekem van kimentett, működő 5 db file a klasszikus kiosztás szerint, ha adsz mail címet, akkor szívesen átküldöm. Ezek után csak az indító vinyót bele a gépbe és indulnia kell.

Az is registry. Nyilván valami "environment variables", vagy hasonló. Lesz belőle egy gép szintű (HKLM alatt), meg egy per user (HKCU alatt).

A Lemezkezelés menüben át lehet nevezni a merevlemezeket. Ha van egy működő XP-d, akkor ezt könnyen megteheted.

Egy kis segítség.
(#) _vl_ válasza kadarist hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

A futó XP saját maga alatt a saját boot partíciójának nem tudja megváltoztatni a betűjelét... Egy nem futó XP-ben (egy másik diszkről egy másik Windowst bootolva) meg azért nem tudsz így betűjelet változtatni, mert ahhoz a nem futó XP diszkjén levő registryt kéne átírni, de a linkelt művelet a futó XP registryjét fogja módosítani.
Talán valami hekkelőprogrammal meg lehet csinálni, hogy a nem futó XP registryjét átírja az ember.

Nem. Az, amit itt látsz, azt mondja meg a boot loadernek, hogy melyik fizikai diszk melyik fizikai partíciójából töltse be a Windows-t. A boot loader nem foglalkozik a betűjelekkel, azt majd a betöltött Windows teszi. Ha ez rossz lenne, akkor a Windows logó se jönne be.

Azt írtam lentebb, hogy a registryben vannak eltárolva az összerendelések... A kérdés ilyenkor leginkább az, hogy a nem működő oprendszer registryjét hogyan tudod szerkeszteni.
(#) mizsei.robi hozzászólása Jún 30, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Sony vaio vpccw1s1e laptop. A kijelzője törött, a háttérvilágítása is halott. A kijelzőn pár helyen néha látni, hogy van kép. Külső monitorra se HDMI-n, se VGA-n nem ad képet. FN+F7 gombbal se akar átkapcsolni.
Mit csináljak ezzel, hogy bekapcsoljon a külső monitor kimenet?
(#) jokemaster2013 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szia. Úgy kapcsold be leállítás után, hogy előtte kötöd rá VGA kábellel a monitorra.

Illetve az fn gombot lenyomva tartva többször is nyomd meg az F5-öt, mert lehet, hogy csak elsőre az LCD-t kapcsolja ki és mondjuk fn+f5+f5-re vezérli ki a videó jelet.
(#) mizsei.robi válasza jokemaster2013 hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Ki-be kapcsoláskor nyomkodtam, biosban is nyomkodtam, nem hajlandó kiküldeni a jelet. Nyomkodtam a Display OFF gombot is, de nincs változás.

Ha a monitorvezérlő tápja is tönkrement, akkor biztosan nem fog kivezérelni külső kimenetre.

A kijelzőt erősen megvilágítva pár helyen a törésektől távol látni a BIOS-t és az "Operating system not found" feliratot. Az még lehet, hogy csak akkor lenne hajllandó képet kiadni, ha lenne windows feltéve?

Azt még megpróbálhatod, hogy ráindítasz egy win telepítőt, mert akkor üzemmódot, illetve felbontást vált.

most néztem a manualban, hogy fn + 4szer F7 a külső VGA kivezérlése ennek a típusnak (esetleg utána még nyomsz egy entert)
(#) mucsa válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jún 30, 2013 /

Szia. Most probaltuk ki,(igaz ibm thinkpad laptopon) es bios vagy op rendszer elott nem lehet kivinni a kepet kulso monitorra. Megprobalhatnad esetleg live cd-vel(amivel egy elore installalt windoz bootol be cd/dvd-rol, ugy mintha a gepedrol futna,roviden).
Bocs de mobilrol irok ezert roviden.

Igazad van, elírtam az előző hozzászólásban, F7-el próbálkoztam. Megpróbáltam azt, amit írtál, nincs változás.

mucsa: Az nagyon jó... Kijelzője törött a laptopnak, öröm lesz rá windowst tenni. Majd írok egy livecd-t és megpróbálom.
(#) mate_x hozzászólása Júl 2, 2013 /

Sziasztok!
Sok helyen olvasni, hogy manapság már veszélyes Windows Xp-t használni, ráadásul 2014 áprilisában lejár hozzá a biztonsági frissítéseket adó támogatás is. Szerintetek mennyire veszélyes ez, ha telepítve van egy normális vírusirtó(ESET Smart Security) is a gépre? Azért fontos ez, mert fateromnak elég régi gépe van(Pentium III 712 MHz, 512 MB RAM), úgyhogy esélytelen, hogy ezen újabb windows elmenjen. Próbáltam rá linuxot(lubuntut) telepíten, de valami nem tetszik neki a gépen, mert fekete képernyővel mindig megállt telepítés közben . Szóval netezésre, emailozásra, esetleg netbankozára mennyire veszélyes ez így szerintetek?
(#) tiggersoft válasza mate_x hozzászólására (») Júl 2, 2013 / 2

Annyira, hogy én még mindig XP-t használok mindhárom gépen!
Az én véleményem szerint csak üzleti érdekből ijesztgetnek...
(#) sastas01 válasza mate_x hozzászólására (») Júl 2, 2013 / 1

XP SP3+ egy vírusírtót használtam a régi gépen. Sose telepítettem semmi új frissítést. Ha van netkapcsolat és a vírusírtó tud frissülni akkor szerintem semmi baja nem lehet.

Az ESET nem fogja le nagyon azt a gépet?
(#) mate_x válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Köszi a válaszokat ez megnyugtató . Még avast van a gépen, most akarom majd lecserélni ESET-re, mert végre szünet van és ráérek Majd meglátjuk milyen lesz.
(#) sastas01 válasza mate_x hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Én maradnék az AVAST nál. A NOD termékek nagyon lefogják a gépet, legalábbis a tapasztalatok szerint. (Nekem most is avast van fent)
(#) Gabó válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Én pont ellenkezőleg vettem észre. Régebben avast volt több gépen is, és egyszerűen a betöltési időt annyira elhúzta, meg megfogta a gépet, hogy használhatatlan volt. Avast le, nod fel azóta semmi lassulási hibát nem tapasztaltam-hallottam.
(#) mizsei.robi válasza Gabó hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Én is a nodra voksolok. Avast2013 felment a frissen telepített XP-re és belassult az egész, net egyáltalán nem ment, 2 percig nyitotta meg a sajátgépet. Eltávolítása után magához tért a gép. Nodot felrakva nem éreztem változást sebességben.
(#) Gombszem hozzászólása Júl 2, 2013 /

sastas01

>>XP SP3+ egy vírusírtót használtam a régi gépen. Sose telepítettem semmi új frissítést. Ha van netkapcsolat és a vírusírtó tud frissülni akkor szerintem semmi baja nem lehet.<<

Dehogynem lesz baja. Az hogy "vírusirtót" használsz, önmagában semmit sem jelent. Van közöttük bóvli, és komoly is (pl: NOD). De az, hogy nem frissíted (valószínűleg nem jogtiszta), az egy abszurdum, még akkor is, ha az IE-t nem használod. Nem gondolhatod komolyan, hogy nagy tudású szakemberek hada csak úgy frissítget az MS-nél.
És hát az XP SP3 tűzfala * mert csak befele irányban véd, az is úgy-ahogy (a W7 már szinte jó). Tűzfalat mindenképpen kell telepíteni.
Ellenőrizheted a géped: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 majd > Proceed > All Service Ports. Csodálkozni fogsz.
Itt avn egy tűzfal teszt: http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

>>A NOD termékek nagyon lefogják a gépet<<

Ami meg a NOD-ot illeti csak addig fogja a gépet (pl. a bekapcsoláskor), amikor frissít és ellenőriz. Ez kb 10-20 mp. De csak akkor tedd fel, ha van legális kódod, mert a Neten keringőket néhány nap alatt bannolják. Az egyéb fusi megoldások meg hazavágják a működését.

Összegezve: Te tudod mit csinálsz.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2013
(#) mizsei.robi válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Én is ki szoktam kapcsolni az automatikus frissítést. Több gépen nagy lassulást tud előidézni ha dolgozik. Régebbi gépeken meg folyamatosan dolgoztatta a vinyót és lassú volt az egész. Kikapcsolva egyből nem kerregett a vinyó.
Következő: »»   383 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem