Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   826 / 1274
(#) Papp Gyula hozzászólása Júl 10, 2013 /

SZIA! INVITEL kábelről.
(#) kadarist válasza Papp Gyula hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

De egyszerű analóg kábelről vagy set top boxról kapja a jelet a tévé? Ha analóg kábeltévéd van, akkor valószínű, hogy a sűrű csatornakiosztást nem tudja kellően szelektálni a készülék.
(#) synex válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia!

Nem! Digi szolgáltató középső csomagjára fizetünk elő.

valószínűleg a Tv-ben van a probléma.
(#) djseed1 hozzászólása Júl 10, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám került egy Philips 20gr1258/22b tipusu TV! A helyzet a következő volt vele! Bekapcsolás, hang van, magasfeszültség van, de kép nincs percek után sem! Lekaptam a hátulját, bekapcsolás és látom hogy a képcső nyaka nem világít! Hopp, gondoltam meg is van a baj nincs fűtés. Gondoltam nem lehet nagy a baj hisz ezeknél a TV-knél a fűtés egy ellenálláson keresztül egyenest a sorkimenő trafó valamelyik lábáról jön, vagy az ellenállás purcant meg vagy forrasztási hiba lehet! És csak forrasztási hiba volt! Újraforrasztottam a csatlakozót, panel a helyére, bekapcsolás! A TV bekapcsol, de a magasfeszültség eltűnt! A sorkimenő tranyó jó, feszültségek megvannak nagyjából, de magasfesz nincs! Semmi látható hiba nincs! Kondikat kicseréltem szinte mindenhol a táprészen, de a gond ugyanaz maradt!
Mi lehet a baj?
Válaszokat előre is köszönöm!!!

kapcsolási rajz
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) attila93 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia!

Most tudtunk csak belenézni a TV-be. Ez a TV DVB-T modul nélküli és úgy néztük, hogy a VD142-t kispórolták és összekötötték a VD154-el, így az optó is azon van.

Kicseréltünk most pár alkatrészt benne (kondenzátorokat főleg) meg másik multiméterrel mértük most és a +124V-ra +127-et mértünk, a +14V-os jelzésre +18.5V-ot mértünk, csakis a VD154-nél a +11V helyett mérünk 4.1-4.2V-ot. Próbáltuk már kiszedni az LM317-et, lekötni a VT170-et, de semmi. Nem tudunk rájönni, hogy mi húzza le azt az ágát neki. Esetleg a trafót átüthette? Vagy ha adnánk külső tápegységről +12V-ot arra az ágra?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) Papp Gyula válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Szerintem egyszerű analóg, ugyan is behúzták az oszlopról a kábelt és ennyi.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) djseed1 válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Senkinek semmi ötlete???
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1

Szia!
Ha megszakítod a képcsőfűtés körét, akkor megjön a nagy feszültség?
(#) kadarist válasza synex hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ha set top box-ban van hangerőszabályzás, akkor tekerd fel a maximumra és így hallgasd meg a kerregést. A tévén persze vissza kell venni a hangerőt a megfelelő szintre.
(#) kadarist válasza Papp Gyula hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ez egy LCD-tv? Akkor biztosan elnyomkodtad. Analóg vételre van állítva? Gyári reset meg volt?
(#) kadarist válasza attila93 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Még az egyenirányító dióda is lehet rossz vagy (ha van) kerámiakondenzátor a kivezetésein. Kísérletképpen adhattok 12V-ot az egyenirányító után és akkor elviekben el kell indulnia.
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Szia! Ezt még nem próbáltam! De már gondoltam rá! Ha megszakítom és megjön, akkor mi van?
(#) synex válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Szia!

Nincs set top box, hanem a DIGI kábel tv-s hálózatára csatlakozik közvetlenül a TV.
Szerintem valami beállítási, vagy elektronikai baja van a TV-nek, amit talán belül a panelon kellene orvosolni, vagy beállítani. A másik szobában lévő másik TV-nek nincs semmi problémája, az tökéletesen szól és nincs zaj a hangszórójában! Nem nagy tapasztalatom van TV szerelésben, bár már volt hozzá szerencsém. Amatőr szinten csinálom.

hmmm, nem indúl be akkor sem!

Csináltam egy pár mérést ami lehet hogy elvezet a hibához! A 95V kicsit felszökött 110V-ra! Szerintem ez még nemnagyon baj. A sorkimenő trafó 3-as lábától egy dióda után 12V-nak kellene lennie, ez megy a BC337-esekre ami kinyitja a sortranyót! A 12V helyett csak 6,8V van! A trafó 4-es lábáról dióda után 5V-nak kellene lennie rajz szerint, de itt egy deka áram sincs! A diódákat cseréltem és az utána lévő kondikat is! A 2db bc337-est kiszedtem és lemértem, ezek jók!
Kb az lehet a baj hogy nincs meg az a 12V ami indítná a sortranyót! De miért nem lehet meg?
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) stevepapa válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Amit mérsz az kb jó, amit nem találsz feszültséget az is. Az említett feszültségek a trafó indulása után jelennek meg. A 6.8 v-t kövesd végig azt kevésnek találom, a körében van egy elkó azt cseréld. Mindenek előtt nézd át az egész lapot, szerintem simán forrhiba van. Mérd meg a sortranyó C-E lábait nincs e zárlat.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Ha nem megy a sorvégfok, akkor csoda, hogy az a 6,8V egyáltalán ott van. Egyáltalán nem megy sorvég? A függőleges eltérítés kap tápfeszültséget a sorvégtrafóról? Mi történt, hogy most meg nincs nagyfeszültség? Mit csináltál a fűtés javítása közben?

Ez a tévé nem igazán alkalmas normális kábelvételre, de meg lehet próbálkozni a vasmagok tekergetésével, hátha javul a hangminőség.

Semmit nem csináltam azon kívűl hogy újraforrasztottam a vezetéket! Most megpróbáltam kiforrasztva, de ugyanúgy nem megy! Abszolút nem megy a sorvég! A függőleges tekercsnél ott a 110V. Gőzöm nincs hogy mi történt!

A függőleges eltérítés nem az IC-ről megy? Ha ha igen akkor ott nincs meg a 26V! Bocs mindíg keverem a kettőt!

Megvan baj! A vezérlő IC egy kondin keresztűl kap tápfeszt! A kondi egyik lábánál a forszem elszakadt a vezetősávtól, és az IC nem kapott áramot!

Egész pontosan mely vasmagokra gondoltál? ezeknek a tekergetésével lehet behatást gyakorolni , hogy eltűnjön ez a zaj a hangszóróból? Esetleg nem a fókusz és fényerő szabályzóra gondoltál, ami a nagyfesz tekercsen van? Ezeket már álítottam, és nem történt javulás. Csatolok egy képet a TV paneljáról, és megköszönném ha megmondanád amit álíttani kellene rajta.

Ha jól sejtem, akkor a tuner melletti függőleges panelen van a hang-rész és az azon lévő rezgőkörök hangolásával lehetne eredményt elérni.
(#) Papp Gyula válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Köszi az ötletet, Analógra állítottam és jó lett! Még egyszer nagyon köszönöm!!!

Köszönöm előre is. Holnap megpróbálom. Majd megírom az eredményt.
(#) dj-mike hozzászólása Júl 13, 2013 /

Sziasztok!
Van egy Thomson 21mh182 típusú crt tv-m.
A scart képpel van gond, a hibajelenség a következő:

Scart-on vagy oldalt az rca képbemeneten rádugok valamit, akkor fut a kép lassan és vízszintesen elcsúszik itt-ott. Scarton néha kiírja, hogy "signal=0". Kábel ok biztosan. RCA bemeneten pedig fekete-fehér a kép. Ezenkívül minden egyéb dolog működik rajta rendesen, de így nem lehet semmit rádugni AV-n, mert élvezhetetlen.
Szerintetek mi lehet a gond?
Előre is köszi!
Üdv
(#) folt94 hozzászólása Júl 14, 2013 /

Sziasztok! Thomson 25DG170-es TV-m van. Este mikor bekapcsoltam, hirtelen hangyás lett a kép, mintha kihúzódott volna a kábel. Semmilyen adó nem jön be rajta, kereséssel sem, kivéve 5-6ot. Átvittük másik szobába, hátha ott működik, de ott is ugyan ez volt. A házban a 3 másik tv jól működik. Van értelme egyáltalán megnézetni? Előre is köszönöm!
(#) synex válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hello!

Sajna csak most jutottam a TV közelébe. Egy kis eredményt elértem az általad javasolt tuner melletti függőleges panelen lévő rezgőkörök hangolásával. A zavaró berregő zaj eltűnt a hangszóróból , de helyette meg sajnos a TV adás képe kicsit hullámos lett. Ez olyan mikor kézi hangolással állítod be a csatornákat, de mellé hangolsz, és az éles kép helyett hullámos lesz a kép. Az összes csatorna ilyen lett. Megpróbáltam után hangolni a csatornákat, de mikor élesre hangoltam a képet, megint jött az a kellemetlen hang a hangszóróból. A másik probléma még az lett, hogy a TV csatorna tárolásakor nem az élesen beállított csatornát tárolta el, hanem hullámosan. A függőleges panelon a két hangoló körön kívül volt még egy potméter is, de az állításával nem történt semmi különös. Valami ötlet még?
(#) laszlo raduj hozzászólása Júl 14, 2013 /

Grundig T55-3055text tipusu TV-em , patant 3-at majd lealt, vagyis a magas feszultseg athidalt a kepernyore a gozben , keszenleti alopotban mukodik de nem indul, halatszik patogas a hangszoroban de ujra leal keszenletbe, hol keresem a hibat?
Elore is kosz
(#) kadarist válasza synex hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Én szóltam, hogy nem alkalmas... Tovább kell finomítani a hangolást és az AFC-tekercset is tekerni kel, amely a tároláskori rossz képért felelős. Az is ott van valahol.
Következő: »»   826 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem