Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
SZIA! INVITEL kábelről.
De egyszerű analóg kábelről vagy set top boxról kapja a jelet a tévé? Ha analóg kábeltévéd van, akkor valószínű, hogy a sűrű csatornakiosztást nem tudja kellően szelektálni a készülék.
Szia!
Nem! Digi szolgáltató középső csomagjára fizetünk elő. valószínűleg a Tv-ben van a probléma.
Sziasztok!
Hozzám került egy Philips 20gr1258/22b tipusu TV! A helyzet a következő volt vele! Bekapcsolás, hang van, magasfeszültség van, de kép nincs percek után sem! Lekaptam a hátulját, bekapcsolás és látom hogy a képcső nyaka nem világít! Hopp, gondoltam meg is van a baj nincs fűtés. Gondoltam nem lehet nagy a baj hisz ezeknél a TV-knél a fűtés egy ellenálláson keresztül egyenest a sorkimenő trafó valamelyik lábáról jön, vagy az ellenállás purcant meg vagy forrasztási hiba lehet! És csak forrasztási hiba volt! Újraforrasztottam a csatlakozót, panel a helyére, bekapcsolás! A TV bekapcsol, de a magasfeszültség eltűnt! A sorkimenő tranyó jó, feszültségek megvannak nagyjából, de magasfesz nincs! Semmi látható hiba nincs! Kondikat kicseréltem szinte mindenhol a táprészen, de a gond ugyanaz maradt! Mi lehet a baj? Válaszokat előre is köszönöm!!! kapcsolási rajz A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Szia!
Most tudtunk csak belenézni a TV-be. Ez a TV DVB-T modul nélküli és úgy néztük, hogy a VD142-t kispórolták és összekötötték a VD154-el, így az optó is azon van. Kicseréltünk most pár alkatrészt benne (kondenzátorokat főleg) meg másik multiméterrel mértük most és a +124V-ra +127-et mértünk, a +14V-os jelzésre +18.5V-ot mértünk, csakis a VD154-nél a +11V helyett mérünk 4.1-4.2V-ot. Próbáltuk már kiszedni az LM317-et, lekötni a VT170-et, de semmi. Nem tudunk rájönni, hogy mi húzza le azt az ágát neki. Esetleg a trafót átüthette? Vagy ha adnánk külső tápegységről +12V-ot arra az ágra? A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
Szerintem egyszerű analóg, ugyan is behúzták az oszlopról a kábelt és ennyi.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Szia!
Ha megszakítod a képcsőfűtés körét, akkor megjön a nagy feszültség?
Ha set top box-ban van hangerőszabályzás, akkor tekerd fel a maximumra és így hallgasd meg a kerregést. A tévén persze vissza kell venni a hangerőt a megfelelő szintre.
Ez egy LCD-tv? Akkor biztosan elnyomkodtad. Analóg vételre van állítva? Gyári reset meg volt?
Még az egyenirányító dióda is lehet rossz vagy (ha van) kerámiakondenzátor a kivezetésein. Kísérletképpen adhattok 12V-ot az egyenirányító után és akkor elviekben el kell indulnia.
Szia! Ezt még nem próbáltam! De már gondoltam rá! Ha megszakítom és megjön, akkor mi van?
Szia!
Nincs set top box, hanem a DIGI kábel tv-s hálózatára csatlakozik közvetlenül a TV. Szerintem valami beállítási, vagy elektronikai baja van a TV-nek, amit talán belül a panelon kellene orvosolni, vagy beállítani. A másik szobában lévő másik TV-nek nincs semmi problémája, az tökéletesen szól és nincs zaj a hangszórójában! Nem nagy tapasztalatom van TV szerelésben, bár már volt hozzá szerencsém. Amatőr szinten csinálom.
Csináltam egy pár mérést ami lehet hogy elvezet a hibához! A 95V kicsit felszökött 110V-ra! Szerintem ez még nemnagyon baj. A sorkimenő trafó 3-as lábától egy dióda után 12V-nak kellene lennie, ez megy a BC337-esekre ami kinyitja a sortranyót! A 12V helyett csak 6,8V van! A trafó 4-es lábáról dióda után 5V-nak kellene lennie rajz szerint, de itt egy deka áram sincs! A diódákat cseréltem és az utána lévő kondikat is! A 2db bc337-est kiszedtem és lemértem, ezek jók!
Kb az lehet a baj hogy nincs meg az a 12V ami indítná a sortranyót! De miért nem lehet meg? A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
Amit mérsz az kb jó, amit nem találsz feszültséget az is. Az említett feszültségek a trafó indulása után jelennek meg. A 6.8 v-t kövesd végig azt kevésnek találom, a körében van egy elkó azt cseréld. Mindenek előtt nézd át az egész lapot, szerintem simán forrhiba van. Mérd meg a sortranyó C-E lábait nincs e zárlat.
Ha nem megy a sorvégfok, akkor csoda, hogy az a 6,8V egyáltalán ott van. Egyáltalán nem megy sorvég? A függőleges eltérítés kap tápfeszültséget a sorvégtrafóról? Mi történt, hogy most meg nincs nagyfeszültség? Mit csináltál a fűtés javítása közben?
Ez a tévé nem igazán alkalmas normális kábelvételre, de meg lehet próbálkozni a vasmagok tekergetésével, hátha javul a hangminőség.
Semmit nem csináltam azon kívűl hogy újraforrasztottam a vezetéket! Most megpróbáltam kiforrasztva, de ugyanúgy nem megy! Abszolút nem megy a sorvég! A függőleges tekercsnél ott a 110V. Gőzöm nincs hogy mi történt!
A függőleges eltérítés nem az IC-ről megy? Ha ha igen akkor ott nincs meg a 26V! Bocs mindíg keverem a kettőt!
Megvan baj! A vezérlő IC egy kondin keresztűl kap tápfeszt! A kondi egyik lábánál a forszem elszakadt a vezetősávtól, és az IC nem kapott áramot!
Egész pontosan mely vasmagokra gondoltál? ezeknek a tekergetésével lehet behatást gyakorolni , hogy eltűnjön ez a zaj a hangszóróból? Esetleg nem a fókusz és fényerő szabályzóra gondoltál, ami a nagyfesz tekercsen van? Ezeket már álítottam, és nem történt javulás. Csatolok egy képet a TV paneljáról, és megköszönném ha megmondanád amit álíttani kellene rajta.
Ha jól sejtem, akkor a tuner melletti függőleges panelen van a hang-rész és az azon lévő rezgőkörök hangolásával lehetne eredményt elérni.
Köszi az ötletet, Analógra állítottam és jó lett! Még egyszer nagyon köszönöm!!!
Köszönöm előre is. Holnap megpróbálom. Majd megírom az eredményt.
Sziasztok!
Van egy Thomson 21mh182 típusú crt tv-m. A scart képpel van gond, a hibajelenség a következő: Scart-on vagy oldalt az rca képbemeneten rádugok valamit, akkor fut a kép lassan és vízszintesen elcsúszik itt-ott. Scarton néha kiírja, hogy "signal=0". Kábel ok biztosan. RCA bemeneten pedig fekete-fehér a kép. Ezenkívül minden egyéb dolog működik rajta rendesen, de így nem lehet semmit rádugni AV-n, mert élvezhetetlen. Szerintetek mi lehet a gond? Előre is köszi! Üdv
Sziasztok! Thomson 25DG170-es TV-m van. Este mikor bekapcsoltam, hirtelen hangyás lett a kép, mintha kihúzódott volna a kábel. Semmilyen adó nem jön be rajta, kereséssel sem, kivéve 5-6ot. Átvittük másik szobába, hátha ott működik, de ott is ugyan ez volt. A házban a 3 másik tv jól működik. Van értelme egyáltalán megnézetni? Előre is köszönöm!
Hello!
Sajna csak most jutottam a TV közelébe. Egy kis eredményt elértem az általad javasolt tuner melletti függőleges panelen lévő rezgőkörök hangolásával. A zavaró berregő zaj eltűnt a hangszóróból , de helyette meg sajnos a TV adás képe kicsit hullámos lett. Ez olyan mikor kézi hangolással állítod be a csatornákat, de mellé hangolsz, és az éles kép helyett hullámos lesz a kép. Az összes csatorna ilyen lett. Megpróbáltam után hangolni a csatornákat, de mikor élesre hangoltam a képet, megint jött az a kellemetlen hang a hangszóróból. A másik probléma még az lett, hogy a TV csatorna tárolásakor nem az élesen beállított csatornát tárolta el, hanem hullámosan. A függőleges panelon a két hangoló körön kívül volt még egy potméter is, de az állításával nem történt semmi különös. Valami ötlet még?
Grundig T55-3055text tipusu TV-em , patant 3-at majd lealt, vagyis a magas feszultseg athidalt a kepernyore a gozben , keszenleti alopotban mukodik de nem indul, halatszik patogas a hangszoroban de ujra leal keszenletbe, hol keresem a hibat?
Elore is kosz
Én szóltam, hogy nem alkalmas... Tovább kell finomítani a hangolást és az AFC-tekercset is tekerni kel, amely a tároláskori rossz képért felelős. Az is ott van valahol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |