Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 262
(#) botesz válasza laca63 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Az NTC-t nézd meg lehet hogy szakadt.Illetve a panelon a relét néz meg.Mióta van tachogenerátor egy mosogatógépben?????
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2013
(#) botesz válasza Miele w hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Nézz végig mindent nézd meg lehet hogy a szál testzárlatos vagy ilyesmi.
(#) laca63 válasza botesz hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

A relé jó, a fűtőtest jó.
Ebben az AEG favorit nevű Elektrolux masinában van tachogenerátor, ami a mosószivattyúba van beépíve egy segédtekercs formájában, és ez ellenőrzi a szivattyú fordulatszámát, mert több fordulaton is forog

Ja igen ez olyan mint a siemens variospeed.....
Szerintem annak köze nincs hozzá.
Én inkább az ntc t méregetném annak van a legtöbb köze hozzá más nem lehet.

Az NTC jó , Az előírt ellenállása van.Állítólag a szivattyú ha nem forog nem fűt. Ez elvileg igaz lehet, de a sz. forog mos is csak hidegen.

Ne ellenállásra próbáld ki.Mérj ellenállást és melegítsd.Ha csökken az értéke akkor jó.Esetleg a szál környékén nincs valami nyomás kapcsoló ami a szállal van sorba kötve?(vagyis ha nincs nyomás akkor nem fűt.)

de igen van , de az is jó,kapcsol. Különben a teszt-nél sem fűtene, mert közvetlen sorba van kötve.

Az NTC-t úgy próbáld még ki ahogy írtam.

Kösz meglesz, de csak a hét végén, mert a gép győrben van a fiam alatta én meg Balcsin (Távjavítás HI)

Csak eszmefuttatás: hogy a hőmérséklet emelkedés érzékelés hibázzon ahhoz legalább egyszer be kéne kapcsolnia a fűtést. de nem teszi.
A mért ellenállás meg a környezeti hőfoknak megfelelő 4000 ohm körüli ha jól emlékezem.

De lehet hogy azért mert az NTC hibás értéket ad vissza.De szerintem a panelon a csatinál nézd meg hogy ad e feszt a panel ha nem akkor a panelon kell keresgélni.

Na ez jó ötletnek tűnk köszi
(#) szepi003 válasza laca63 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Szia Ugyan ezzel a hibával egy hétig kínlódtam,már mindent kicseréltem (ntc,elektronika)és nem lett jó.Végén a tacho generátor tekercset mértem üzem közben,és kb 20perc után el vesztette a jelet( melegedésre megszakadt)mikor vissza hűlt ismét a jó értéket mértem rajta. ki cseréltem és azóta is működik a gép.A tacho generátornak 2 funkciója van a motor forgási sebesség be állítása és információt küld, hogy forog a motor,tehát mozog a víz bekapcsolhat a fűtés plusz még az ntc-vel egybeépített áramlás érzékelő is feltétel hogy bekapcsolja a fűtést.sok sikert a javításhoz üdv szepi003
(#) laca63 válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Köszi a javaslatot. én is arra gondoltam, hogy feszt adok egy kis trafóról a tacho csatlakozó pontra a panelon. Mekkora feszt mértél amikor jó? Ez sima indukált fesz ugye, nem mágneses jeladó?
laca63(+6)
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
(#) szundika hozzászólása Júl 12, 2013 /

Van egy CANDY cd 702 T tipusú mosogatógépem.Indításkor vagy indul vagy nem. Ha vizet öntök bele elindul.Egy idő után megáll. Újra indítás után megy megy megáll,majd E3 hibát ír ki.Csak a rövid programot viszi végig. A szerelő szerint program hibás.Mit tegyek?
(#) caltron hozzászólása Júl 14, 2013 /

A segítségeteket szeretném kérni!

Szükségem lenne egy Candy keringetőszivattyúra - az" Orczy-ban" van de a közel 27000 Ft -os árat egy kicsit sokallom - ennyiért már egy házi vízellátót is lehet venni. Előre is köszönöm a tippeket!

Bővebben: Link
(#) Fusty válasza botesz hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Igen kicserélte, a panelon a relé volt rossz! Megkopogtattam utána már jó volt, nem bontható ezért rendeltem 1-et 1000 Ft-ért beraktam most hőmérővel mérem 3 napja eddig jó.
A szakszerviz visszaadhatja a papírját.
Válaszát hálásan köszönöm!
(#) fdetti hozzászólása Júl 20, 2013 /

Segítségre lenne szükségem.
Ariston LD44 mosogatógépem van. A hibakód: AL 99. Egyszer már kiírta, akkor találtam valami angol nyelvű oldalt, hogy mit kellene vele csinálni, de már sem az oldalt nem találom, sem az "ellenszerre" nem emlékszem. 2007-ben vettem, eddig az évig nem volt baja. Valami ötlet, hogy mi lehet? Egyébként elindul a program és el is mosogat, csak kb a program felénél kiírja: AL99
Ha vki tud segíteni köszönöm.
(#) botesz válasza fdetti hozzászólására (») Júl 20, 2013 /

Szia!
Vizet fűti?
(#) otto54 válasza fdetti hozzászólására (») Júl 21, 2013 /

Üdv!
Cable or timer problems
Communication not possible
AL 99

Valószínűleg ez volt a szöveg!

Ottó
(#) origori hozzászólása Júl 22, 2013 /

Kedves Hozzáértők!

Korábban már próbálkoztam itt segítséget kérni,

"indesit mosogatógép
-előzőleg a nem kapok vizet hibajelzése villogott
-kibűvészkedtem belőle az alján megállt vizet, aminek következménye képen most már el tudja árasztani a konyhát vízzel alul az ajtaja sarkainál, forgatni nem forgatja vagy ilyesmi"

Végül nem próbáltam megváltani a világot, szerelő lett a vége. Mivel nem az enyém volt, barátnőm intézte a dolgot, a szerelő ki is jött ki is szedett belőle valamit, el is vitte bevizsgálni, el is kért jó pár ezer forintot érte. Aztán persze nem jelentkezett. Pár hónap után sikerült újra elérni az Úriembert aki közölte, hogy sajnos az a hiba amit sejtett így vagy negyven ezer biztos lenne a javítás.

Át lettünk verve? Vagy reális lehet egy ilyen hiba? Igazából jót tett velünk, hogy nem hozta vissza az alkatrészt, és így nem kellett még egyszer kifizetnünk a horribilis kiszállási díját?
Van értelme más szerelővel is megnézetni? (ha igen akkor tud valaki ajánlani egy megbízható szerelőt Dunakeszi környékén?)
Illetve ér még valamit így ez a gép? Vagy rakhatjuk ki lomtalanításkor?
(#) botesz válasza origori hozzászólására (») Júl 22, 2013 /

Most kéne elmenni a szerelőhöz hogy azonnal adja vissza a hibás alkatrészt.Ha meg nem akkor meg szedd szét és nézd meg mit vett ki.De vagy a motort vagy a panelt vitte el.E kettő aminek e körül van az ára. Gondolom azért nem volt jó mert ugye a víz lefolyt alulra a nikecel úszóhoz és a gép megállt hibával.Lehet hogy a szivattyúja volt szimeringes és azért eresztett. Persze ez javítható kivéve ha a szivattyúház ragasztott,bár házilag akkor is lehetne javítani.
(#) macika79 hozzászólása Júl 27, 2013 /

Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem csak, hogy az Indesit Di72 mosogatógépben van e fűtőszál, vagy csak az átfolyós vízmelegítő.
(#) kexmc hozzászólása Júl 27, 2013 /

Üdvözletem!
Ariston LI67 DUO (Indesit) előlapot keresek, mely az elektronikát rejti.
Sajnos az enyém 10 év alatt elgyengült, a néhány szétszedés sem használt neki, könnyen elpattan. Akár komplett ilyen gép is érdekel, állapottól függően.
(#) botesz válasza macika79 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Minden mosogatógépben van fűtőszál csak a fűtés típusa különbözik.Ha a mosogatótérben nem látsz fűtőszálat akkor átfolyós a fűtési rendszere.
(#) macika79 válasza botesz hozzászólására (») Júl 27, 2013 /

Köszi
(#) emilia14 hozzászólása Júl 30, 2013 /

Kedves Mindenki!

Remélem itt akad aki tud segíteni. Az újonnan beépített Electrolux ESL 65070R (rendelési szám: 81121945) mosogatógépem nem működik. Áramot kap, hangja van és hallatszik,h.a program szerint próbál működni de víz nam megy bele. A bekötő csap is működik, folyik a víz. Beleöntöttem 2 tál vizet, hogy kipróbáljam a szivattyúzás működik-e de sajnos nem szívta ki. Telefonon megkaptam,hogy záródugót szoktak a mosógépcsőbe tenni és azt szedjem ki. Ilyet nem találtam. Így néz ki a kivezető cső. Mit tegyek,hogy működjön? Köszönöm a segítő javaslatokat előre is!
(#) pjg válasza emilia14 hozzászólására (») Júl 30, 2013 /

A bevezető cső csatlakozócsonkját nézd meg. (csövet lecsavarni) Ott szoktak dugót tenni.
(#) emilia14 hozzászólása Júl 30, 2013 /

Köszönöm, megnézem.
(#) HobbyJocó hozzászólása Júl 30, 2013 /

Sziasztok.
Egy Elektrolux mosogatógéppel kapcsolatban kérek tanácsot. Model: ESF4126, Type: D61-OL
A gép egyáltalán nem mutat életjelet, ledek jelzik rajta a bekapcsolt állapotot és a többi funkciót is, de egy sem világít. Vagyis be sem lehet kapcsolni. Előzmény nem volt semmi, semmi hibakód csak egyszerüen nem lehetett bekapcsolni. Van ennek a modellnek valami ilyen jellegű tipushibája, vagy van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben? Candykről olvastam hogy apróaág miatt nem működik a panel, pár elko szokott elszállni. Erről a tipusról nem találtam ilyen jellegű infót.
Válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   51 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem