Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Most szólt rám a Doki, hogy a lakatfogó csak 50Hz ig mér, átalakítom a műszerparkot. 50Hz mérésnél szinusz törésnél 8.5 A , de valami biztos nem jó.
A multiméter 10 A AC ig tud mérni. A szinusz jel törésig nem bírtam elvinni mert 11A fölé ment a műszerígy is. Nem szeretném ha a sönt elégne.
Nem tudom mi a baj a 300-assal, én régebben megcsináltam, szerintem nagyon jó hangja volt és 8 ohmon hozta a 150-et, megmértük lamalassal.
11A a vége, de itt már nem 4 meg 4.2 Ohm ról beszélünk hanem lehet, hogy akár 6 ról is. A műszer míg nem volt bekötve a teljesítménymérőt a jel töréséig 1000Watt ig el lehetett vinni, most hogy már ennyi drót van betéve 900Watt környékén megtörik a jel.
Főleg ha Blasz feltuningolná.Csak az a fránya nyákterv....
Szia Vodoo! Mindjárt felteszem a videót a mérésről.
Hali.
http://www46.zippyshare.com/v/4476637/file.html
Voodoo a videó. Ime.
Ezt a 92V tápágból is ki lehetett volna következtetni. Ott majdnem 7-7A volt az áramerő.
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy erősítőt otthoni aktív zárt rendszerű szubládába ami megfelel erre a célra? 5.1 rendszert egészíteném ki vele. Köszönöm!
Más a tápágról felvett és a valós (tehát a hangszóróra kijutó) jel erőssége. Pillanat és megnézem a vidit.
Ha az A, AB osztályú erősítő hatásfoka 60-70 % akkor meglehet saccolni, hogy mennyi kell a végén, hogy kijöjjön. Persze, ha a vezetékeken nem alakítjuk hővé.
Sziasztok kaptam egy ilyen erősítőt IMG Stage line sta 320 PA , de sajnos hibás. Na a hiba jelenség először is lekaptam a tetejét megnéztem van-e égési sérülés stb... de nem látni semmit. Németországból van és három villás a 230-as zsinórja. Ki iktattam a földelést és úgy már be tudtam dugni áram alá de gyorsan ki kelet húznom mert füstölt a két nagy puffer kondinál. A képen bekarikáztam hol volt a füst. Megszagoltam a puffer kondit és égetett szaga volt. Égés nem keletkezet csak égetett szag. Valaki tudna segíteni hogy hol van a hiba forrás?
Mellékeltem a kapcsolási rajzot. A segítségeteket nagyon szépen köszönöm előre is.
Nem 110v a készülék?Annak van 3 villás dugója
Rövidzár van és a biztosíték hiányában csak a nyák vezetősávai égnek, ennyit a full protection-ről.
blasz a 3 villa nem 110 voltot jelent, csak másik fajta dugót, még angliában is 220 van. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Oké csak kérdés volt,ott nagyon nagy gebasz van ha a kondinál füstöl,le kell választani mindent a tápról,és keresni a zárlatot
Megnéztem és közben aggódtam, hogy lesz-e szinusz árammérő opció a multin, de a felvételen azért látszik, hogy abban az állásban volt. Számításaim szerint ez gépezet 580 Watt névleges kimenő teljesítményt képes leadni a rá kötött 4 ohm-oshangsugárzóra, amit személyes tapasztalatom szerint, ha kijelenthetem: egyáltalán nem kevés.
Majd ha lesz hozzá normális (a körülményeket hosszú távon elviselő -és jó érzékenységű hangsugárzóid) ne félj, Miskolcig elhallatszik a nóta. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Szia! 8db bizti van a puffernél.A képen lehet látni.
Szia. Én a következő képen kezdeném a hibakeresést. Kivenném a puffer utáni biztosítékokat, majd bekapcsolnám, ha a táp jó, akkor nulla füstölés mellett ellenőrizném a tápfeszt a biztosíték tartó megfelelő lábán, ha táp oké, akkor valószínű a végfok van leégve. Akkor a végfok tranyóknál kapirgálnék.
Ha már itt tartunk és kapásból a végtranzisztorokkal kezdeném, ha már PA erősítő...
Szia! Köszi Megnézem majd és írok mire jutottam.
A táp ellenőrzése már csak nem probléma ugye? Ha le van égve a végfok, és a biztosíték nem oldott, nem gondolod, hogy ilyen kínai vackokba tönkremehet a graetz is akár? Semeddig nem tart rámérni a tápra szvsz.
Igazad van. Jó sorrend!
Ha ennyi protekció, védelem meg minden, mi szem-szájnak ingere, akkor egy nagy kalapácson, és a villám csapáson kívül más nem igazán nyírhatná ki.... no mindegy. ![]()
Nézd, az én olvasatomban protekció mást jelent
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Nem probléma, de nem is valószínű, hogy a greatz ment tönkre, ha a puffereknél füstöl a nyák, ugyanis akkor a greatz előtt füstölne, egyszerű logika.. Biztosíték hibáa van benne, ha nem teljesen rövidzár van és van valamenniy ellenállása, akkor nem fognak kiégni a biztosítékok, csak a nyák.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |