Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Most szólt rám a Doki, hogy a lakatfogó csak 50Hz ig mér, átalakítom a műszerparkot. 50Hz mérésnél szinusz törésnél 8.5 A , de valami biztos nem jó.
A multiméter 10 A AC ig tud mérni. A szinusz jel törésig nem bírtam elvinni mert 11A fölé ment a műszerígy is. Nem szeretném ha a sönt elégne.
Nem tudom mi a baj a 300-assal, én régebben megcsináltam, szerintem nagyon jó hangja volt és 8 ohmon hozta a 150-et, megmértük lamalassal.
11A a vége, de itt már nem 4 meg 4.2 Ohm ról beszélünk hanem lehet, hogy akár 6 ról is. A műszer míg nem volt bekötve a teljesítménymérőt a jel töréséig 1000Watt ig el lehetett vinni, most hogy már ennyi drót van betéve 900Watt környékén megtörik a jel.
Főleg ha Blasz feltuningolná.Csak az a fránya nyákterv....
Szia Vodoo! Mindjárt felteszem a videót a mérésről.
Hali.
http://www46.zippyshare.com/v/4476637/file.html
Voodoo a videó. Ime.
Ezt a 92V tápágból is ki lehetett volna következtetni. Ott majdnem 7-7A volt az áramerő.
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy erősítőt otthoni aktív zárt rendszerű szubládába ami megfelel erre a célra? 5.1 rendszert egészíteném ki vele. Köszönöm!
Más a tápágról felvett és a valós (tehát a hangszóróra kijutó) jel erőssége. Pillanat és megnézem a vidit.
Ha az A, AB osztályú erősítő hatásfoka 60-70 % akkor meglehet saccolni, hogy mennyi kell a végén, hogy kijöjjön. Persze, ha a vezetékeken nem alakítjuk hővé.
Sziasztok kaptam egy ilyen erősítőt IMG Stage line sta 320 PA , de sajnos hibás. Na a hiba jelenség először is lekaptam a tetejét megnéztem van-e égési sérülés stb... de nem látni semmit. Németországból van és három villás a 230-as zsinórja. Ki iktattam a földelést és úgy már be tudtam dugni áram alá de gyorsan ki kelet húznom mert füstölt a két nagy puffer kondinál. A képen bekarikáztam hol volt a füst. Megszagoltam a puffer kondit és égetett szaga volt. Égés nem keletkezet csak égetett szag. Valaki tudna segíteni hogy hol van a hiba forrás?
Mellékeltem a kapcsolási rajzot. A segítségeteket nagyon szépen köszönöm előre is.
Nem 110v a készülék?Annak van 3 villás dugója
Rövidzár van és a biztosíték hiányában csak a nyák vezetősávai égnek, ennyit a full protection-ről.
blasz a 3 villa nem 110 voltot jelent, csak másik fajta dugót, még angliában is 220 van. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Oké csak kérdés volt,ott nagyon nagy gebasz van ha a kondinál füstöl,le kell választani mindent a tápról,és keresni a zárlatot
Megnéztem és közben aggódtam, hogy lesz-e szinusz árammérő opció a multin, de a felvételen azért látszik, hogy abban az állásban volt. Számításaim szerint ez gépezet 580 Watt névleges kimenő teljesítményt képes leadni a rá kötött 4 ohm-oshangsugárzóra, amit személyes tapasztalatom szerint, ha kijelenthetem: egyáltalán nem kevés.
Majd ha lesz hozzá normális (a körülményeket hosszú távon elviselő -és jó érzékenységű hangsugárzóid) ne félj, Miskolcig elhallatszik a nóta. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Szia! 8db bizti van a puffernél.A képen lehet látni.
Szia. Én a következő képen kezdeném a hibakeresést. Kivenném a puffer utáni biztosítékokat, majd bekapcsolnám, ha a táp jó, akkor nulla füstölés mellett ellenőrizném a tápfeszt a biztosíték tartó megfelelő lábán, ha táp oké, akkor valószínű a végfok van leégve. Akkor a végfok tranyóknál kapirgálnék.
Ha már itt tartunk és kapásból a végtranzisztorokkal kezdeném, ha már PA erősítő...
Szia! Köszi Megnézem majd és írok mire jutottam.
A táp ellenőrzése már csak nem probléma ugye? Ha le van égve a végfok, és a biztosíték nem oldott, nem gondolod, hogy ilyen kínai vackokba tönkremehet a graetz is akár? Semeddig nem tart rámérni a tápra szvsz.
Igazad van. Jó sorrend!
Ha ennyi protekció, védelem meg minden, mi szem-szájnak ingere, akkor egy nagy kalapácson, és a villám csapáson kívül más nem igazán nyírhatná ki.... no mindegy.
Nézd, az én olvasatomban protekció mást jelent De komolyra fordítva, ahol ennyi védelem van, és mégis füst szállingózik kifele, ott nem megfelelő a védelem! Mi az , hogy nem olvad ki a biztosíték, mi az hogy füst? bla bla, innentől kezdve az én szemembe ez csak egy kínai vacak, amiből bármit kinézek, védelem ide vagy oda, éppen ezért minden egységet rossznak kell vélni, és egyesével megbizonyosodni a működéséről......szerintem, módszeresen kellene haladni, a táptól a végéig.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Nem probléma, de nem is valószínű, hogy a greatz ment tönkre, ha a puffereknél füstöl a nyák, ugyanis akkor a greatz előtt füstölne, egyszerű logika.. Biztosíték hibáa van benne, ha nem teljesen rövidzár van és van valamenniy ellenállása, akkor nem fognak kiégni a biztosítékok, csak a nyák.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |