Fórum témák
» Több friss téma |
Több minden okozhat ilyen hibát.
Lehet táp-inverter esetleg vezérlőpanel is szórakozhat. Ha széttudod szedni akkor néz bele. De ha nem akarsz vele bajlódni akkor keress magánba.
Igen, lehet tényleg az lesz, nem merem megbuherálni...jobb szakemberre bízni az ilyesmit, azért köszi!
Sziasztok!
Van nálam egy Asus vw193 lcd monitor aminek teljesen döglött a primere. A kérdésem: a csatolt rajzon van egy fb901 induktivitás és ennek mi lehet az értéke? A service manualból nem derült ki, mert csak "ferrit bead" ként van említve. (ferrit gyűrű) Jelenleg ez az alkatrész rövidzárt mutat, ami nem baj, de biztosan sérült ez is. A rajzon megjelöltem a rossz alkatrészeket! sm 1: Bővebben: Link sm 2: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2013
Miért olyan biztos, hogy sérült? Én ilyenkor egy másik panelről bontom le ugyaninnen az induktivitást.
Sajnos nincs másik monitorom vagy panelem se jelenleg.
Azért biztos a sérülés, mert "körülötte" minden rossz. Így ezt is ki kéne cserélni. A tea1530-at hogyan tudom ellenőrizni szerinted? Zárlat nincs a lábai között.
Az induktivitás nem valószínű, hogy tönkrement, a TEA csak próba után derül ki, addig sajnos sehogy.
Ok. Elég drága a kicsike smd-be. Csak emiatt kérdeztem. Köszi, rendelek és kedden főpróba. Üdv!
Köszi, sajnos nem... Pécsen lakom... de azért köszi! :/
Sziasztok!
Kaptam egy AOC LM720 típusú szemetet. A gondom vele, hogy az egyik invertertrafó menetzárlatos. Szerintem annak a trafónak a két csöve is cserés az előbbi hiba miatt. A trafó típusa: 80LL17T-3-YS L. Az inverter panel típusa: 715L917-1A-5 rev b. Nem tudjátok milyen trafóval helyettesítsem ezt? Nincs ilyen valakinek? Köszönöm!
Fényképet mutass róla légyszíves. Amúgy a trafó nem nyírja ki a csövet, fordítva szokott történni.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
Én is így értettem. A cső sajnos öreg és megölte a trafót. A színe is sárgás-pirosas.
Miből állapítottad meg , hogy menet zárlatos ?
Szia!
Műszerrel nézve az egyik primer fele akkora ellenállással rendelkezik mint a másik trafó. A jó oldal full fénnyel visszi a két csövet, a rossz oldal meg kb fél vagy inkább negyed fénnyel viszi ugyanazt a csövet.
Üdv.
Lehetséges, hogy a trafót meghajtó tranyó, vagy fet nyúlt, fáradt el és ezért, nekem LG monitornál volt hogy nem világított úgy az egyik fele, és tranyócsere után jó lett, csak az egyik oldala volt rosz, csak nehéz volt beszerezni a 2SD1616-ot.
És ki is vetted a helyéről a trafót úgy mérted , vagy benne ? Mert nagyon nem mindegy.
A másik próbáld megcserélni a csövet , és ha a jobb oldali cső ami full fénnyel világított , és most fél fénnyel , akkor máshol keresendő a hiba , de ha azon trafó kimeneten amire azt hitted , hogy rossz ott is full fénnyel fog világítani , akkor viszont cső hiba lesz .Ez egy egyszerű teszt , és sok minden kideríthető vele.
Ezeken már túl vagyok. Nem most kezdtem lcd-zni. A trafót természetesen kint mértem . Tuti xar!
Amúgy ennél a monitornál és inverter panelnál külföldi fórumok szerint ez típushiba. Komplett panel 6.000 + posta az ebay-ről. Ennyit nem ér már ez. Teszek bele univerzálist a hq-ról.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Hogy a frásza ne lenne mindegy, ha mindkettő ugyanolyan körülmények között van? Mellesleg a primeren kb. rövidzárat mérsz, elég feltűn, ha megnyúlik.
Sziasztok!
TEA1530AT smd ic-nél nem tudjátok melyik az 1.pin? Asus wv193 monitorba kéne, de az előttem lévő kivette. Az új ic-n nincs semmi jelölés csak a felirat (alul sem). Köszönöm a segítséget. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Dehogy nincs jelzés. Az egyes láb oldalán le van csapva a tok éle. Bővebben: Link
Sziasztok,
Volna egy Sonic típusú LCD monitor ami a következő hibát produkálja: áram alá helyezve nem lehet bekapcsolni. Szétszerelés után nem volt semmi különös látható kondik nem puposak (ettől függetlenül nem biztos, hogy jók). Megpróbáltam kiszűrni melyik rész lehet a hibás, a tápegység elindul háttérvilágítás is bekapcsol de amikor úgy próbálom indítani, hogy kijelző szalagkábelét is csatlakoztatom a vezérlő panelhez akkor már nem nem lehet bekapcsolni. Ha úgy indítom, hogy a szalagkábelt lehúzom akkor bekapcsol, a háttérvilágítás felkapcsolja majd kis idő után lemegy SB-ba. Okozhat ilyen hibát elkó ami a táprészen van még ha nem is látni púposnak vagy esetleg a vezérlő panellel lehet a gond. Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
A kérdéses hibát először úgy érdemes megnézned, hogy a tápot, különösen az 5v-ot terheld be egy izzóval. Ha így tilt és nem indul a háttérfény, akkor kondi/táp hiba. Viszont ha a tápot terhelve jó, az lcd rádugása után meg megint nem indul, akkor a tcon panelen keresd a hibát. A tcon az lcd kijelző vékony panele a szalagkábel (lvds) és lcd között. Pc-re ha rádugod a monitort akkor elkerülheted a standby üzemmódot és az nem kapcsol majd ki! A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Köszi, akkor délután megpróbálom leterhelni az 5V-ot és kicserélem az összes elkót a biztonság kedvéért. Terhelésnek autó izzó 12V-os jó lenne (ez van kéznél)?
Üdv
Az izzó nem jó terhelésnek, mert hidegen rövidzár és ezek a tápok nem biztos, hogy elt udnak indulni vele, valami FIX ellenállás kellene.
Igen én is autóizzóval tesztelek. Olyannal ami hátul van féklámpa/helyzetjelző-nél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |