Fórum témák
» Több friss téma |
Minden igaz ilyenem van.Holnap megnézem,hogy működik-e.Nekem az olvasófej ment tönkre.
Köszönöm előre is. Az enyémnek lemezforgató motor hibája volt. SF-HD65-ös fej van benne talán ha jól emlékszem. Ezek az egyik leghalandóbb fejek, a 62-es azt mondják kicsit jobb, de már találkoztam 850-es sel de szerintem ezek mind ugyanazok a 65->62 elméletileg csereszabatosak.
Nekem gyakorlatilag már mindegy.Szétszedtem alkatrésznek másik DVD-hez.Sok távirányító maradt meg.
Szia.
Megnéztem.Emailben küldtem képeket de az enyém nem "S" hanem csak "A" .
Köszönöm szépen.
![]()
Azaz csak szerettem volna
![]()
Azóta méregettem mindenfélét. A táp kimenetén minden érték megfelelő. Még a motorok ellenállását is. Mindent jónak találtam. Valaki tudna segíteni? Üdv.
Sziasztok! Egy Panasonic SA-PT560 házimozis DVD lejátszóval kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Hozzám került javításra, ugyanis nem tolta ki teljesen a DVD tálcát. Kiderült, hogy külső behatás miatt a tálca kiugrott a fejet is lesüllyesztő vezetőből és emiatt szorult meg. Én ezt szépen helyretettem és amikor kézzel mozgatva tökéletes volt a mechanika járása, akkor jött csak a meglepetés. Minden bekapcsoláskor azzal kezdi, hogy behúzza a tálcát, sőt túl is húzza, recseg a fejet mozgató fogasléc. Egy idő után, ill. gomb nyomásra megpróbálja kitolni, de csak addig tolja, amíg a fej belső végállását érzékelő kapcsolót el nem éri a fej, tehát gyakorlatilag a tálca meg sem mozdul. Hogy egy kicsit érhetőbb legyen, a DVD olvasó modul felépítése a következő. Két motor és két végállás kapcsoló van benne. Az első motor a lemezt pörgeti, semmi mást nem csinál. A második motor mozgatja a fejet és egyben a tálcát. Az első kapcsoló a fej belső végállását (a korong kezdetét) érzékeli, a másik a tálca teljesen kitolt állapotát. A kitolás úgy működik, hogy a fej elkezd befelé mozogni és a végállás elérése után is hajtó motor elkezdi egy közbenső műa. elemmel lesüllyeszteni a fejet és kitolni a tálcát. Amikor a mechanikát szétszedtem, ez a műa. elem volt kiugorva a tálca sínjéből és nem tudta lesüllyeszteni a fejet, amiben a kifelé mozgó tálca megakadt és a motor erőlködött... Ez az állapot sokáig fennállhatott. A mechanikát többször szétszedtem, biztosan jól raktam össze, nem igazán van más módja, kézzel hajtva jól is működik. A DVD vezérló paneljét is kiszereltem, átnéztem, semmilyen látható elváltozás. Az alaplapon kikerestem, hova fut be a két végállás kapcsoló jele. Itt is látható, hogy amikor a fej végállás kapcsoló átbillen, leáll a tálca kitolása, pedig nem arra a kapcsolóra kellene reagálni, hanem a tálca végállás kapcsolójára. Ha kézzel megbillentem a fej kapcsolóját, ugyanúgy megáll a tálca kitolása, a tálca kapcsolójára soha semmi nem történik, de a jel attól függetlenül befut a prociba. Reseteltem többször is, semmi változás. Amúgy a készülék többi funkciója jól működik. Várok mindenféle észrevételt a témában és elnézést a terjedelemért.
Üdv mindenkinek.
Van egy LG DR275 és egy JVC felvevős DVD amiknek az a hibájuk, hogy bekapcsolásra csak a "hello" felirat jön és utána nem történik semmi, az LG-nél úsztatja a feliratot és nem megy tovább. Ha valakinek lenne esetleg valami ötlete a hibára előre is nagyon köszönöm.
Szerbusztok.
Van nekem egy philips dvd lejátszóm amit egy napon kihúztam a konnektorból és amióta visszadugtam nem működik. Nos multiméterrel megnéztem a táp részét kap áramot szóval a kapcs üzemü táp része működik meg a dvd meghajtó áramkörön és van valami kis jel de nem akar sehogy-se működni. Szerintetek hol lehet a hiba? Mellékesen megjegyzem van bent egy dvd de nem hinném hogy az zavarna be de sose lehet tudni és azt nem is tudom kivarázsolni belőle. A válaszokat, segítséget előre is köszönöm. Üdv. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Idézet: „Nos multiméterrel megnéztem a táp részét kap áramot szóval a kapcs üzemü táp része működik meg a dvd meghajtó áramkörön és van valami kis jel de nem akar sehogy-se működni.” Kezdjük ezzel: milyen feszültségeket mértél a tápegység szekunder oldalán?
szerbusz.
7.4 v és 12.4 v mértem.
Szervusz!
Mi a típusa a készüléknek?
Szerbusz.
Philips dvp3580.
Úgy néz ki a táppanel, mint Itt? Mert akkor 12V-nak és 5V-nak kell kijönnie a tápegységből.
Igen úgy néz ki a táp lehetséges hogy rosszul mértem ki valamit?
És még egy érdekesség sikerült kivarázsolnom a dvd-t és amikor újra bedugtam a hálózatba akkor a tálcát szépen behúzta. És ennyi.
A fehér kimeneti csatlakozó két középső vezetéke a mínusz, az egyik szélső a +12V, a másik szélső pedig a +5V. Épp most néztem meg egy saját bontott példányon.
Igen így megvan az 5 és 12.
Akkor nem a tápban van a hiba. És lehet, hogy itt be is fejeződik a történet.
Szóval azt mondod hogy kuka, vagy inkább vigyem szerelőhöz?
Ha rám hallgatsz, akkor veszel egy olcsó újat. Mennyi idős a készülék?
Hát olyan 3 éves kb. 4.
Szia!
Mérjél ellenállás mérésben a motorok kivezetésein, kiforrasztott állapotban. Lehet motor hiba is, 10 ohm alatt biztos, hogy rossz.
Köszi a tippet meg fogom nézni.
Üdv.
Kérek mindenkit segítsen mert nagy segítségre van szükségem. Egy Scott DHX-108-as házimozi és itt kellene az R967-es ellenállás értéke.
Ha valaki tudna segíteni, előre is nagyon szépen köszönöm!
A panel P/N száma: lfm 104090-0001 Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Sziasztok van egy Thomson dvd lejátszóm a kezem ügyébe akadt. Azt szeretném kérdezni hogy az a problémám vele,hogy 2 rétegü eredeti dvd lemeznél kattog a lézer fej és nem olvassa be azelött lejátszotta gond nélkül. Sima dvd eredeti vagy írottat is lejátsza gond nélkül. Nem divixes lejátszó csak dvdket játszik le régi fajta. Ha sokáig ki be rakosgatom a lemezt akkor nehezen akkor néha be olvassa és lejátsza. Magától jelentkezett a hiba az elött minden eredeti dvd filmet lejátszott. Egyszercsak elkezdte magától ezt csinálni megnéztük a lemezeket és amikre rá van írva hogy kétrétegü azokat nem akarja már vinni azelőtt pedig vitte. A motor rendesen felpörög a lézer fej valamiért kimegy valamelyik szélre teljesen és kattog mert még menne tovább de már nincs hova. Ha valaki tudna segíteni mi lehet a gond azt nagyon megköszönném. Érdemes foglalkozni vele vagy nagy a baj? Házilag lehet vajon orvosolni mert a szerelők egy vagyont kérnének érte gondolom. Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Szia!
Nagyon valószínű a lézer gyengül, fejcsere lesz a megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |