Fórum témák
» Több friss téma |
Pont ezért írtam, hogy csak lap-ram-proc és a táp legyen indítva. Bios reset megvolt?
A villanás, gondolom a power led lenne, az azért villan, mert elindulna, de valami nem tetszik neki és lekapcsol.
Probaltam csak lap-ram es proci de nem indul. Probaltam csak lap es proci, de ugyse indul. BIOS resetet hogyan kell? Meg sose csinaltam.
Ez a lapod ugye?
Ha jól nézem a 18. oldalon ír róla a leírás, de ha kiveszed az elemet pár percre az is jó.
Igen ez az az alaplap. Kiveszem az elemet. Am meg van olyan jumper az alaplapon, hogy clear RTC RAM.
Ja azt a jumpert kell kikapcsolt állapotba átrakni pár másodpercre, és vissza. Utána lehet áram alá helyezni.
Megcsinaltam. Kivettem az elemet, viszatettem, majd a jumperes jatekot is vegigjatszodtam, de most is csak a villanas, mikor bekapcsolom a tapot, es nem indul.
Lehet hogy egy másik procival csinálni kell bios frissítést. Nézd meg hogy a te cpu-dat melyik bios verziótól támogatja. Az alaplap sajnos mindig az eredeti vagy egyel több bios verziót tartalmaz és emiatt nem mindig indul modernebb procival noha újabb biossal meg támogatná.
Ha ez van akkor olyan cpu kell kölcsönbe ami az eredeti biossal indul. Megfrissíted és utána menni fog a tiéddel is. Ha garis lap akkor kis is cseréltetheted akár vagy kérsz tőlük cpu frissítésig.
A cpu-ra ez van írva= ADX640WFK42GM ??
Proci nelkul legyen benne RAM meg HDD radugva vagy ne?
Idézet: „Megcsinaltam. Kivettem az elemet, viszatettem, majd a jumperes jatekot is vegigjatszodtam, de most is csak a villanas, mikor bekapcsolom a tapot, es nem indul.” Tuti jó ez a cpu?? Nézd meg másik alaplapban is!!
Nem lehet,hogy a másik lapnál is a CPU volt a gond?
Jo kell legyen, azt hasznaltam a masik alaplapban.
Csak a lap. Ha azzal a venti elindul, akkor elvileg a lap jó. Ha a procit visszarakva megint tilt, lehet nem jó a proci.
Mi lett az előző lappal?
Akkor sajna lehet hogy rossz az a cpu! Mert a first release bios is támogatja ezt a típust, ráadásul ha nem támogatná a bios a procit akkor sem kapcsolna ki a gép, hanem csak nem adna képet.
Mikor kihuztam a tapot a 220-as halozatbol es viszadugtam, nem indult be egy adott ideig, es az eger PS2 porton csak tobbszori ujrainditassal ment.
Nézd meg akkor a következőket ahogy "Gabó" kolléga írta neked: A lapra semmit ne dugj rá csak a power kapcsolót és a tápokat. Ram benne. Cpu meg vedd ki. Így nem szabadna leállnia a gépnek.
Akkor vettél egy rossz alaplapot . Esetleg a rossz cpu-d tönkretette vagy rossz a tápod!!
Na akkor fogsz egy másik tápot, és kipróbálod azzal. Lehet a tápnak kaput... Márka, és hány W-so?
A tap LGpower es 420W-os. az is ment a masik alaplappal.
Nem, csak felvillan a gepben levo led, a tap bekapcsolasakor.
De lehet, hogy ez már érzékenyebb. Probáld másik táppal. Ha azzal se reagál, akkor gariba vissza a lap.
Attól ez lehet táp hiba. Szedd szét a tápot és nézd meg legalább púpos kondi van e benne!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |