Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem tartom jó ötletnek, azok után hogy a 100Ohmos csórikám lebarnult 10 másodperc alatt. Egy 20Ohmos ellenállást 20ms alatt a holdra küld.
Sorosan kell tenni az ellenállást. És csak a ventilátor ágába. Azt írtad, hogy ott 110 mA az áramfelvétel.
Az kb. 110mW disszipáció egy 10 ohmos ellenálláson, tehát a 0.6W-os pont megfelelő. Ezzel az ellenállattal pedig megszünteted a földhurkot is....
Tévedsz! A 100 ohmos ellenálláson sokkal nagyobb fesz esik mint egy 10 ohmos ellenálláson, azaz többet disszipál (jobban melegszik).
Hali
valaki nem tud egy szépenszóló.kipróbált tesztelt tranyós kapcsolást 2x36 V tápfeszre (a trafó 200 VA) előre is köszi
Sziasztok kollégák!
Megakadtam! (Ritkaság, de most így jártam...) Bontottam egy Panasonic SA HT75 házimozi erősítőt, a végfokát kiszedtem! (leválasztottam a lényeget, és előtte még szólt, utána már nem! Néztem-néztem, hogy mely fontos vezeték lett elvágva, de nem jövök rá, hogy mi lehet a baj, mi kéne még neki... Ja, és hogy miről is van szó? RSN311W64B 6 csatornás "H" osztályú erősítő IC! Egyszer, Tanya A feszültségek megvannak (low:30V, Hi:már csak 50V, de 60V-al sem volt hang...), kimenetek rendben, bemenetek, szalagkábelig meghagyva (becsatolók, visszacsatolások ok!) AC in, megkapja a bút! De mégis az egész cucc csendben van, mintha MUTE-ézna... Nem nagyon látok rajta bekapcsoló jelet-bemenetet, vajon minek kellene még meglennie, hogy megszólaljon? Eredetileg, egy 2x 22V-os trafóval, feszültségkétszerezéssel csinálta a 30, illetve 60V-ot plusz-mínusz, nekem nem tetszett, így olyan trafót tettem rá, külön graetz-el, ami 30V-ot, illetve 50V-ot is ad, de így se, semmi! Láttatok már ilyet? Köszi! Pityu A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Építhetsz IC-set, pl TDA7394, LM3886, stb.
B5-öt, HTA30-at, A osztályút, stb. Építhetsz D osztályút, többfélét. A többi csak műszerezettség (+ pénz) és kitartás kérdése.
Az IC-set inkább haggyuk engem inkább egy normális tranyós kapcsolás érdekelne ami a fent említett 2x36 V-rol megy és nem 50 ezres pénztemető
ezzel csak annyi gondom van hogy nem tudom hogy hány W os
ez már elgondolkodtató csak inkább gitározási célokra menne és ha valamelyik állat rádob mégeggy ládát akkor ott sok jó dolog sülhet el vagy nem ....
Építs ST151-et, vagy ilyet.
Ez kifejezetten tetszik. Birni is fogja a 2x36 V tápfeszt(ha jól számolom akkor ez egyenbe kb. +-51V)?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Terhelés hatására várhatóan +/-45V tápfeszültséged lesz, az tökéletes mindkét kapcsoláshoz.
Az ST151 áramkorlátozója jól jöhet, ha kiszámíthatatlanok az üzemeltetési körülmények.
Sajnos nem tompított az ellenállás. Egy 2200µF -s elkót sikerült becsempésznem a föld és a stabIC közé(viszont a föld túl messze van így torzít). de közelebb kell vinnem ahol helyhiánnyal küzködök, így egy max 10mm átmérőjű kondira van szükséges ami 25V -n kiszűrí a búgást. Szerintetek mely (min>100uF)µF -nél szűri ki teljesen az IC -ből visszaáramló venti zaját?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2013
Várjál mester, te máshol vagy, én az nem mondtam, hogy az ellenállás "tompitani" fog, mindössze áram mérési célból javasoltam egy 1-20ohm os ellenállás beépítését sorosan a táp ágba. Majd kiigazítottam az elméletedet, mely szerint egy 20 ohmos hamarabb megsül mint egy 100-as, amit tévesen itéltél meg. Nem ismerem az egész sztoridat, én ott kapcsolódtam be, hogy nem tudtad megmérni a nyugalmi áramát az erősítődnek.
Azon már túl vagyunk, azóta megpróbáltam crc szűrést kialakíttatni vele a ventilátor ágába.
Sziasztok, kéne egy mélyhangszóró meghajtásához egy 4ohm-on 40-50w végfok amihez nyáktervre és beültetési rajzra lenne szükségem meg ha van tápegység hozzá arról is.
Szia!
A TDA7294 jó erre a célra. Tápfeszültségtől függően 50-100w a teljesítménye. Itt megtalálod a rajzot is, ezen a fórumon vagy gugli.
Eléggé profi célra kellene és erről az icről sok rosszat hallani mint pl hangminőség meg a hangszórót sem szeretném tönkre tenni , hogy igaz annyi tápfeszt kap, hogy 50w-os de ha felé megy nem örülnék mivel nem nagyon tudom hány wattos a hangszóró és ez egy eddigi megfigyelés alapján készült értékelés róla de küldök egy képet róla hátha te meg tudod állapítani milyen ez a hangszóró egyb 8 colos
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Megnéztem az adatlapot Bővebben: Link és +-27v ad lr 4 ohmon 60-70w (rms) de zenében pedig 100w ez a baj meg a 60-70 w is sok
Udv! Annyiban bekapcsolodnek, hogy amit mar nagyon sokszor leirtak ebben a forumban, hogy a hangszoro kepes nagyobb teljesitmenyt elviselni[valamennyivel], ha az erosito nincs torzitasba vezerelve. Szerintem annyit meg kibir az a hangszoro, termeszetesen ha nincs torzitasba hajtva az erosito. Masik dolog, hogy ennel olcsobban ilyen erositot nem tudsz epiteni. Az ic-nek van sajat temaja, meg kerdezoskodj,olvass utanna hogy hires cegek is alkalmazzak stb...Nekem eddig csak jo tapasztalatom volt ezzel az icvel.[Eletem elso "nagyobb"erositoje volt, poccre indult.]
Értem csak féltem a hangszórót mert pl valami nagy brumm vagy nem hozzáértő felpakolja a hangerőt úgy, hogy torzít de őt ez nem érdekli stb hát mind egy csinálok a hangszóróra egy izzós vagy egy relés védelmet 50w körülre és kész. Egyébként az ár nem nagyon számít persze normális értékben mert nagyon jó a mélyláda és jó erősítőt is akarok építeni megközelíti a szobámban lévő 18" mélyhangszóró hangját is
[Epithetnel te 30W erositot, ha tenyleg annyira kihuzzak azzal is letudjak egetni a hangszorot.]
|
Bejelentkezés
Hirdetés |