Fórum témák
» Több friss téma |
De miért nem lesz jó az egyik irányba, a másikba meg nem? Mindkét irányban azonos utat kell megtenni a rádióhullámoknak és ráadásul a reflexiók is egyformán hatnak az adásra és a vételre is. Ezen kívül a digitális hírközlésnél nagyon nemkívánatos a reflexió, mert a jelkésések miatt nagy a csomagismétlés aránya. Legyen inkább gyengébb a jel, de az ne legyen késleltetésekkel megtűzdelve.
Ahhoz, hogy oda vissza jó legyen, a reflektáló fellületnek egy ellipszisnek kellene lennie, és a fókuszpontjaiban kell lenni a két antennának. Ez szinte sohasem teljesül. Ha nem ellipszis a fellület, akkor a két irányból a beesési szög nem ugyanakkora.
Nem véletlenül használnak több router antennájának kollineáris, körsugárzó típust. Irányított antennának szinte kizárólag szabad területen van létjogosultsága, javulást tud hozni, külső zavarforrásoktól való védelemben is. A spontán reflexió bizony egy igen nemkívánatos jelenség a digitális átviteltechnikában, de lehet tudatosan is használni. A mikrohullámú technikában (és ez már majdnem az) használnak "tükröket" abban az esetben, ha a kér végpont nem látja egymást. Ekkor azonban a tükör fellülete igen síma, és helyzetét pontosan beállítják, és rögzítik. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Ebben az esetben ez egy "tudatos" reflexió lenne, úgyhogy úgy kapjuk a legkevesebb késleltetett, ide-daverődött jelmennyiséget, ha irányítva, az ellenállomás tükörképére irányítjuk az irányított antennánkat. Passzív átjátszó.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
A késleltetéssel egy bizonyos határon bellül nincs gond, A tükör használatánál viszont ügyelni kell a polarizáció váltásra. A reflexiók esetén a probléma leginkább a többutas terjedésnél van, ilyenkor az egy antennából kapott jel teljesen rendszertelenül változik, nagyságára, fázisára nézve is. (jitter-t okozva) Ha ez nem kiküszöbölhető, akkor ennek a hatásnak a csökkentésére használnak két, vagy több antennát a vevő oldalon, ez az ún. diversity vétel. Ilyen routerek a három antennás routerek.
Persze, értem én, hogy diverziti vétel, de itt a falat kell használni passzív átjátszóként, legalább is a kérdező így szeretné megoldani.
Ha a falat megfelelő pozícióba tudná állítani, valamint lecsiszolná, bevonná ráncmentes polírozott felületű alufóliával, talán. A professzionális tükröt is mérésekkel állítják pozicióba. Persze azért ennek is van csillapítása.
A passzív átjátszót antennák összekapcsolásával szokás előállítani, ez nem kevésbé nehéz kenyér, elméletileg egyszerű a dolog, a gyakorlatban vannak nehezítő körülmények. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
De azért abban megegyezhetünk, hogy ha egy adott irányból várjuk a jelet és ugyanabba az irányba szeretnénk leadni a miénket, akkor egy irányított antenna nem egy rossz választás.
Szabad térben igen, reflexiós környezetben már egyáltalán nem biztos.
Sokkal kisebb az esélye, mintha körsugárzó antennát használna. Ha elég sokat próbálkozik, Ő is tudni fogja.
Sziasztok kis segítséget kérnék wifi antenna vásárlás ügyben
Sntennák WLAN-en szereplő oldalon melyiket válasszam olyan max 10.000.-ft-os árig-? Cél egy usb stick és egy ilyen antenna=Hotspot Köszönöm a segítséget!
Én erre az antennára gondoltam.De kérdés tudja a le írt dolgokat?Meg felelnek ezek a valóságnak?Jó lesz e a célra vagy teljesen rossz helyen járok?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013
Sziasztok tudna valaki segíteni Tp-link- tl-wr743nd-router beállításában?
Azt szeretném be illetve átt állítani,hogy ne adja hanem vegye a wifi jeleket!
Szia!
A Wireless menüben állítsd át Client üzemmódba.
Értem holnap tudom csak sajna ki próbálni remélem sikerül,csak ennyi át állítom cliens módba és kész?
Menni fog egy magamfajta laikusnak is? Kösz a Választ.
Van valami program Wifire ami ki jelzi a csatlakozni kívánt hálózatokat?Értem ezen Hálózat neve jel jelek erőssége?Ilyen hasonló praktikus dolgok,amik meg könnyítik a csatlakozást!
Ilyen programok csak USB-s eszközökre léteznek. A LAN-os eszközöknél a saját web-es menüjén keresztül lehet ellenőrizni a hálózat működését.
Sziasztok próbálom be állítani de sajna nem sikerül valamit nem csinálok jól de nagyon kérlek szépen segítsetek!
Cél a wifi jel vétele.
Tedd a pontot a "Client"-hez és utána "Save".
ki próbáltam de ebben az esetben megszűnik a WAN-port azaz vezetékes netem nincs.
A cél az,hogy vezetékes net megmaradjon de ugyan ezen a router en láthassam a vezeték nélküli hálózatokat is! Illetve mikor be állítottam ezt a módot azt sem láttam milyen elérhető hálózatok vannak! ez képe
Akkor meg a "Client Router"-t állítsd be.
A routered weblapján (amiben most állítgatsz) láthatod az érzékelt hálózatokat. Lehet, hogy rebootolni is kell a save után a routert, ezt mindenképpen tedd meg, ha nem tetted volna meg. Nézegesd át a menüpontokat és biztosan megleled a megfeleló lapot a hálózatok ellenőrzéshez. Ezen kívül még a Youtube-on is vannak oktatóvideók a típushoz, nézz szét ott is.
Restartoltam keresgetem most találtam egy videót remélem össze jön!
Az a baj nem nagyon értek hozzá első ilyen próbálkozásom. A beállított móndban végig néztem a router összes lehetséges opcióját,valamit nagyon nem jól csináltam.de mindjárt le töltöm a videót és pontról pontra csinálom amit mutat! Ha elakadok esetleg írok! Köszönöm az eddigi válaszod is hasznos volt!!!
De nem kellene a gépnek fel ismerni mint egy vezeték nélküli hálózati adaptert???
Vagy csak a helyes beálítások után.
Nem, mert "érzékelni" USB-n keresztül képes a windows. A számítógép számára vezetékes hálózatod, interneted lesz és az átalakítást szépen elvégzi a jól beállított router. Mivel mindenféle átalakítást, rádióvételt és rádióadást a router kezel, ezért a számítógépnek és az oprendszernek csak egy vezetékes hálózatot kell kezelnie a router egyik wan portján keresztül.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Bocsánat, helyesen: LAN portján keresztül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |