Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - USB - PC projekt
A reklám anyag alapján valószínűleg egy made in taiwan tömeg-gagyi. Túlságosan erős a marketing-vakítás. Egy felfújt lufi az egész.
Idézet: „Hogy mit lehet vele csinálni, azt már nem maga a ketyere,...” Ha ez egy HID egység, akkor a HID usage leírhatja, hogy a gomb, mit csináljon, a görgető mit vezéreljen... A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2013
A microchip lib 2013 feb 15-os libben az usb device - mass storage - sd card reader példa projectben van olyan, hogy pic32mx460f512l példa. Nekem pic32mx795f512l-em van helyette. Usb meg ilyesmik szempontjából majdnem kompatibilisek, de gondolom egy az egybe ráküldeni, annyira azért mégsem. Ha valakinek van vele tapasztalata, mi mindenre kell odafigyelni, sokat segítene vele. Vagy ha van másutt project hasonló összetételben (usb + sd card 795-re), arra vonatkozó tippnek is örülnék.
Ebben a projektben szeretnékén is részt venni! Da hogy átlapoztam az alap kérdéstől nagyon szerte ágazott a téma! Alap 5let, egy olyan progi írása illtve hardware készítés ami 1 karaktert átad, és át küld a pc.és a PIC között! Ahová én jutottam, h VCP módban, frankón megy az adat átvitel, de ez kevés, mivel a VCP egy virtuális soros port de ezzel az a baj, ha megy a PIC és kirántod, a portból ami elő fordulhat, PC progi futása alatt, akkor a port megszűnik létezni, de a progi nem tud csatakozni a porthoz hiába is csatlakoztatod! Ez kb olyan, miha kitépnéd a sorosportot! Amit én szeretnék csinálni az olyan, h HID eszközként adatotátvinni elfejetve az Virtuális soros Portot!
Ehhez ha kell csinálni egy PC apit (c#-ban jártas vagyok kicsit) DLL ami kezeli a kommunikációt, és jó kiindulás az USB tracker, mert ha valaki talál ilyen progit forrással az tuti jó! Mert ki lehet venni , h mégis hogy kellene progizni!
Szia!
Nézd meg a Delphi Jedi projectet. Nekem ez alapján sikerült USB HID eszközt elérnem Delphi alól. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013
Bármilyen USB eszközt el lehet programból érni libusb-vel. A programozási nyelvek egész széles választékához van hozzá interfész.
Idézet: A Microchip Applications Library USB szekciójában a Device - HID Custom Demos mintapéldát érdemes megnézni. Van mellé több nyelven PnP Demo program is a PC oldalra. „Amit én szeretnék csinálni az olyan, h HID eszközként adatot átvinni”
Keres rá a HID-es cikkemre is, ha gondolod...
A PICKit2 PC -s applikáció forrásából (C#):
Idézet: „bool result = USB.Find_This_Device(KONST.MChipVendorID, KONST.Pk2DeviceID,pk2ID, ref usbRdTemp, ref usbWrTemp);” Idézet: „bool writeResult = USB.WriteFile(usbWriteHandle, Usb_write_array, Usb_write_array.Length, ref bytesWritten, 0);” Idézet: „bool readResult = USB.ReadFile(usbReadHandle, Usb_read_array, Usb_read_array.Length, ref bytesRead, 0);”
Szia!
Én próbáltam a HID-et watt cikke alapján, de úgy néz ki, a Microchipes HID szoftverek hibásak, mert több programnál ütközést tapasztaltam (egy konkrét példa, amit tapasztaltam: ha ilyen HID eszköz van a PC-hez csatlakoztatva (pl. PICkit2), akkor nem indult el semmilyen EA NFS játék, ami persze a legtöbb embert nem zavarná, de mégis csak "bug" ). Aztán kipróbáltam most ezt a virtuális soros portos CDC-t, de ez szerintem inkább nagymennyiségű adat átadására szolgál, ami nem baj, de amit írtál probléma, fenáll (habár valahogy biztosan le lehet kezelni, de nem olyan rugalmas, mint a HID). Megint elgondolkodtam rajta, hogy átállok AVR-re vagy ARM-re (utóbbi csábítóbb), vagy legalább párhuzamosan fejlesztek. De az az igazság, hogy kicsit a PIC/asm rabja lettem, no meg a lustaság/időhiány is közrejátszik.... Szerk.: bár a HID-es probléma lehet csak nálam áll fent, mert programozok, belenyúlok ebbe-abba, így nem biztos hogy a Microchip HID-je a hibás! A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013
Nekem nonstop fut egy HID-es panel a PC-n. Soha semmi gond nem volt vele. A PK2-vel sem, de jellemzően azt lekötöm, mikor nem kell...
Szia!
Elfelejtettem írni, hogy lehet csak nálam áll fenn a probléma, de módosítottam a hozzászólást, ne legyen félrevezető. Szerinted is "pazarlás" egyébként CDC-t használni néhány óránkénti (vagy percenkénti) pár byte átvitelére? A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013
A CDC nem volt stabil nálam, ezért használok HID-et. Egyébként mindegy lenne, ha pár bájtról van szó.
Akkor lehet maradok a CDC-nél, de a HID "dinamikusabb".
Mi volt nálad a baj a CDC-vel?
Az nem tesz jót a kommunikációnak, ha én is ilyet fogok tapasztalni, akkor felejtős lesz.
Szia!
Én inkább a Microchip megoldására gyanakodnék. Egy problémát már találtam is a PICKit2 HID illesztésében. A string descriptor lekérdezése nem áll meg az utolsó string átvitele után. Ezt a hibát a HID csomagban már rég javították... Indítsd el a PICKit2 bezérlő programjával a Logiaki analizátort, hogy "magától" ne álljon meg, húzd le a PICKit2 -t - a kezelő program befagy....
Szia!
Idézet: „Ezt a hibát a HID csomagban már rég javították” Mármint a Microchip-nál? Elindítva a PICkit2-t és a logikai analizátort, ha lehúzom az USB-ről, nem történik semmi, nem fagy be.
Igen a Microchip az újabb USB stack -ekben: #define USB_NUM_STRING_DESCRIPTORS ...
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy akvárium szűrőm, amit össze lehet kötni a pc -vel. A szűrőn van egy jack dugasz , amire egy gyári eheim usb-s interface-t lehet kötni és egy gyári progival vezérelni a szűrőt ! Csak egy a baj, hogy ez 18-20.000 ft ba kerül, így néz ki http://pet.imageg.net/graphics/product_images/pPETS-13341245dt.jpg A kérdésem az lenne, hogy házilag meg lehet ezt csinálni valahogyan? Persze nem magamra gondolok, hanem egy hozzá értő emberre. Egy másik fórumon találtam egy ilyen írást: "USB-soros port fordító kábel a saját progijával látja a PIC-et az EHEIM progi nem" Válaszokat előre is köszönöm!
Miután semmit nem tudunk az akvárium szűrőd áramköréről, így első körben úgy gondolom, hogy nem. Második körben ha valaki kideríti, hogy ez az áramkör mit mire fordít, meg lehet oldani, de ez olyan munkaigényes, hogy olcsóbb megvenni.
Értem, erre voltam kíváncsi.
A szűrő áramköréről van fotóm éppen, bár azzal nem tudom mire lehet menni. Ha azt mondod ennyire bonyolult, meg többe kerülne, akkor nem foglalkozom vele. Akkor nem lesz összekötve a pc -vel.... köszönöm válaszod !
Helló mindenki!
Szeretnék egy PIC <=> USB <=> Java kapcsolatot megvalósítani. A PC szoftvert NetBeans -ben csináltam és a jPicUsb API-t használom. Sajnos amikor elindítom a programot hibát dob az API, miszerint nem találja a jpicusb.dll -t. Pedig jó helyen keresi a fájlt és ott is van. Valaki tudna segíteni? Az áramkört Proteusban szimulálom, emiatt csak 32bites rendszeren lehet futtatni. (csak ehhez jó a Proteus drivere). A PIC ben lévő programot CCS -ben írtam. Feltöltök mindent egy csomagban. Remélem valaki tud segíteni ,hogy miért nem csinál semmit. Előre is köszi!
Ragaszkodsz a HID osztályhoz? USB CDC+Java RxTx garantált siker és még leprogramozni se nehéz. Egyedül a port close az, ami kicsit fura, de az sem nehéz.
Tudnál egy example -t mutatni?
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Bővebben: Link Én ezt használtam fel anno, csak egy kicsit igazítottam rajta.
Példányosítod, aztán mehet a móka. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Szia!
Én már jártam úgy dll-nél, hogy csak akkor akarta elfogadni, ha a system32 mappában volt...
Szia!
Én ezt használtam, HID kapcsolathoz java-val. Csak 32 bites java-val működik. Az hogy Atmel-es az API nem jelent semmit, működött a watt cikke alapján készített kissé módosított pic-es áramkörrel is. Üdv, Gábor |
Bejelentkezés
Hirdetés |