Fórum témák
» Több friss téma |
Azért kérdeztem én is hogy az mi jót szolgál ott. Na remélem jó lesz ha majd meg lesz a 2db puffer.
Szia! itt a kép. A rajzolt képen látni, hogy jelenleg így van bekötve. A fényképen pedig a gyári kötés. Akkor most melyik a jó Bekötés?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Már leírtam egy oárszor, hogya fényképen is így van bekötve, azt benézted, látszik a kábeleken, hogy nem úgy van kötve, ahogy rárajzoltad és ebből semmi lesz úgy, hogy folyamatosan mindehol ugyanazt kérdezgeted, majd fittyet hánysz a válaszokra.
Majd Később csinálok egy képet hogy jelenleg hogy van bekötve.
Szia! Ahhoz a szakemberhez nem viszem mert be akart húzni.
Szia! Amit ma írtam 10:40-kor ide, kérlek nézd már meg és tanulmányozd át hogy miről szól.
Arra lennék kíváncsi neked mi a véleményed róla. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Szia! Itt a kép. Most így van bekötve.
Szia! Rá tettem a 2db puffert úgy ahogy reloop írta nekem. tettem a 230volt egyik ágába villanykörtét. Amikor bekapcsoltam rámértem a kondikra az egyiken 73v a másikon pedig 94v
eközben világított a villanykörte.
Csak nem akar összejönni ez a fázishelyes összekötés.
Szia! Nem jó az egyik kondi csak sny ragaszkodott, hogy kipróbáljam. Amúgy vissza kötöttem ahogy gyárilag volt és kipróbáltam egy kisebb 2x220uf 160v-os kondival és jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Na jó, de az izzónak nem kellene világítania, ha nincs fogyasztó kötve a szekunderekre.
Amikor a 2db jó kondival 220uf 160v kipróbáltam akkor nem világított csak egy picit.
Most mondjam azt, hogy még egy picit se kellene. Éppen ma ellenőriztem egy 1200W-os toroidot izzós módszerrel (60W) és egy picit sem izzott. Ennél a primerre kellett feltekercselni jónéhány menetet, mert lejjebb kellett venni a szekunder feszültséget és a fázishelyes rákötést izzóval néztem meg.
Az egyik kondi már inkább ellenállás és fűtött, meg füstölt is előtte, persze hogy folyik rajta áram.
Ebben az esetben nem értem, hogy miért nincs elpaterolva a háztól az a defektes alkatrész?
Le rajzolnád hogy, te hogy kötötted be az égőt?
Mert egy kolega mindenképpen ragaszkodott a próálgatásához... kb. mintha egy luykas lufit akart volna felfujatni mindenáron..
at22 Az egő sorosan lett bekötve a kettőhússzal. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Szia! A lényeg az hogy kipróbáltam a kondikat, de nem jó az egyik.
Na gondoltam van 2db 220uf 160voltos kondim vissza kötöttem ahogy gyárilag volt a primer kötve és rá tettem a 2db 220uf-es kondit, és jó. Gyárilag is így volt, így is hagyom. Itt csak az egyik 10000uf-es kondival volt a baj. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Mint ahogy már azt 73226-szor le lett írva, így nem valósuínű, hogy jó és a gyári kábelezésen is látszott, hogy nem így van kötve, most a két trafó párhuzamosan dolgozik. Most mérj AC feszt a két sárgán, ha igazam van 0V-ot fogsz mérni rajtuk.
Hidd már el így volt gyárilag? Akkor a fényképen nem jó látod. Csak tudom amikor szét szedtem akkor figyelmesen meg néztem hogy, hogy van bekötve a primer, és így van bekötve ahogy a rajzon látszik. Igen a két narancs közt nincs semmi de a kondi után már igen, vagy is szimmetrikus a táp a két nagy kondi után.
Ja amikor amúgy volt kötve, és a két feketét rá dugtam a panelra az a közös (GND) meg a két fehéret, akkor nagyon búgott a két trafó. De most ahogy vissza kötöttem ahogy volt gyárilag, és így is kipróbáltam a két feketét (GND) meg a két fehéret nem búgott a trafó semmi hangja nem volt. A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Itt egy videó nézd meg ha van kedved. Ez is így van kötve ahogy a rajzon látni.
http://www.youtube.com/watch?v=o7M-t6RaXXo A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Ebből a videóból nem tudom mit kellene kivennem, de mérj feszültséget a két sárgán légyszíves!
Ha meg állítgatod akkor látni hogy, hogy van bekötve a két trafónak a primerre. Sárga zsinór nincs is.
Hello! Már megbocsáss, de nem bírom már nézni, hogy ilyen ÉRTETLEN vagy! Jelenleg a két trafó azonos fázisban működik. Ezért ugyan van a fekete és fehér között feszültség, de a két fehér között nincs. Kb. 30-szor le lett írva, hogy a primernél a két nullát közösítsd és a 230V-ot a két 115V-ra kapcsold. (De lehet a két 115-öt közösíteni és a két nullákra a 230V-ot.
A trafó akkor működik helyesen, ha pld a két fehér között, kétszer akkora feszültséget mérsz, mint a fehér és fekete között. üdv! A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Jó, akkor a rajzodon sárga, de nevezzük 56V-nak, vagy igazából bármeliyket mérheted. Ahogy proli is írja, a fekete és valameliyk között mérsz X feszültséget, akkor a két azono színű-n kell mérned a dupláját és most a két azonos színün semmit sem fogsz mérni.
Szia! Nem vagyok értetlen, ez a végfok gyárilag van így kötve, és a szimmetrikus táp a kondi után már mérhető! . A kapcsi rajz alapján is úgy van, a panelra rá megy a 2db fekete az a közös (GND), rá megy 2db narancs(56v) a dióda híd után panelra, a két piros(64v) ez közvetlen a panelra megy de a panelba van a diódája. A 2db fehér(17v) panelra megy annak is ott van a panelba a diódája. Én értem, hogy azonos kábeleknél nem mérhető feszültség a szekundernél de gyári bekötés. De mint írtam mérhető a kondi után 2x80v meg a 160v dc-be. Videót is néztem róla,és ugyan Így van bekötve meg képeket is, és működik!
Itt a rajz.
DC fesz van, mivel mindkét kondira dolgozik az AC, de egyszerre csak egy és ezt egyetlen egy szkunderrel is meg lehet csinálni, amit feszültségkétszerezőnek hívunk és a szimetrkus kialakítás tulajdonképpen két feszültség kétszerező.
Mérd meg, hogy a két azonos színűn mekkora feszültség van és valami izsonyat érteteln vagy, nyílvánvaló, hogy ez a szakma még csak hobbiszinten sem való neked, mert az egész alapjairól megy a cirkusz már három hete. Mérd meg két azonosz színű kábelen az AC feszültséget!
Mértem Nincs.
Akkor most írd fel magadnak egy papírra, hogy el ne feledd, "ÍGY NEM JÓ"!
Ez bizonyítja, hogy rosszul látod a gyári kötést, és kerestem neten képet ott is látszott, hogy miképpen van bekötve és a te fényképeden is végigkeresgéltem a kábeleket és ott is megtaláltam a valódi bekötést, korábban rá is rajzoltam neked..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |