Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! A következő már nagyobb és fémhalogénes lesz. Ledezni max kicsiben szabad. Erre is jó volt ez a projectem, hogy legalább ez kiderült. Tényleg jótanács mindenkinek, akik ledekkel szimpatizálnak, hogy nagy lcd panelekhez felejtsék azt el. Ár/teljesítmény aránya meglehetőssen szörnyű...
Sziasztok!
Akit érdekel a téma látogasson el az oldalamra. www.mrkatona.fw.hu Már kész a következő diy projim,arról is lesznek hamarosan képek.
Mrkatona:
Nagyobb átmérőjü képnél jó még a felbontás? 175 cm-nél mekkora kép kocka? Szerintem akkor a te tft-d is 480*234 felbontásu. Üdvözöllek ZimmerZoom!! Mekkora felbontású lehet a kistv? Gondolom elég kockás volt a falon a kép, és kevés is volt a fényerő nagyobb méretek előállítására. Ha jól számolok akkor kb 4,5cm a képátló, az mintha jó lenne egy síma diavetítőbe. AMUGY 10eFt a mini elta a linken
Nagyobb képátlónál már zavaró a felbontás,mert kezdenek kitünni a pixelek.
Szerintem aki a diy projektor témába belevág az jobb ha egyből azzal kezdi,hogy vesz egy tisztességes felbontású lcd-t!
Nézzétek meg az izzotek.com oldalát.
Rengeteg jó cucc van ott, a 8"-os hami nálam a befutó lcd. Annak már elég jó a felbontása,VGA csati alapból van rajta.
Ilyen a képe nappali fényviszonyok között:
http://www.mrkatona.fw.hu/tv2/projector.jpg Szerintem nem rossz.
mrkatona, valóban jó cuccok vannak fent.
Kérdés: rendel e valaki (esetleg Te) tőlük? Mert ha igen, lehet, hogy engem is érdekelne, és akkor eltudnánk osztani a szállítási költséget.
Szia!
61.600 pont össz. Nem tudom az mennyi x mennyi. Lényeg h vannak telókijelzők jobb felbontással, de azokhoz nem tudnék videóvezérlőt készíteni, ahhoz még kellene egy kis korrep elektronikából Nagyobb képnél valóban túl pixeles már. A kijelző maga 3x4 cm-es és pont jó egy diavetítő optikához. Nem is flancoltam túl, ez volt az első projectem, és arra törekedtem hogy beletanuljak a dologba, és olcsó legyen. A linken 10k az elta én szerencsére 6500-ért vettem Ebben a kategóriában kár költségesebb fényforrások után kutatni mint pl xenon, a fémhalogén meg bozóttüzet okozna. Így jött a led. 255.000 mcd + - nem tudom mennyi, biztos van az értékben egy kis PR hazugság, hogy jobban fogyjon a téma. Prohardveres fórumon ezt már kitárgyaltuk. Látom itt is sok az ismerős arc, nekem Dylan hívta fel a figyelmem a fórumra. Jó is itt a sok DiY-es szakidani között MrKatona, tök jó a projid, kb mennyiből hoztad össze? Gondolok itt arra, ami a weblapodon is fent van. Üdv mindenkinek! ZZ
lcd: 19900.-
írásvetítő:7000.- fémhalogén,fojtó,gyújtó:12000.- vetítő objektív:5400.- Meg rengeteg apróság ami volt itthon. (kapcsolók,kábelek,csatlakozók,ventillátorok,tápegség,stb,stb) Már kész a második projim,lesznek képek hamarosan ha érdekel benneteket.
480 X 234 felbontás:112320 pixel
A tied ennek kb a fele. Szerintem nem érdemes foglalkozni ilyen kicsi felbontású kijelzőkkel.
Igaz, amig az ember tudatosan nem épít egy Volksbeamernek nevezett ojjektumot. Ott az a lényeg, hogy diavetítős tech + 3x4 es lcd, no flanc and olcsóság. Az alapanyagokat most kezdtem el gyűjteni egy 15"os projectre, na ott mindennek stimmelnie kell és fog is, és ha fél év, mire tudok hozzá szerezni jó cuccokat, akkor hát annyi lesz.
Testvéreim, haladok, haladok.
A kezeim segítségével szétesett egy MEDION MD9383AA 15colos lcd minitor . Nemsokára remélhetőleg tudok szerezni egy írásvetítőt, a helyi általános iskolából, majdcsak adnak egyet, mivel én csinálom az uj weblapjukat persze köszönöm szépen-ért. Nos, elég sötét a lcd, alapba aszittem világosabb lesz, mindenkinek sötét? http://www.eio.com/lm151x2.pdfA védő fólia még az elején van, érezhető mert nem olyan fényes és tapintása a hátlap részen üveges, elől nem.Utálom fogdosni, tiszta ujlenyomatás már így is!Meg nem beszélve a szalagkábelekről nehogy leszakadjon valamelyik.Hála istennek csak kell forrasztanom, 12 szálas szalagkábelt ami az oldal részre megy meg kell hosszabítani majd. Lcd típusa amugy LM151X2 (LG-Philis) Mellékelem a képet róla.
LCD panelek adatai:Bővebben: Link
Sikerült kifognom a legrosszabb kontraszt arányút hurrá.
Kontrasztarány: Megadja a legmagasabb fehér- és feketeérték közti arányt. Minél nagyobb a kontrasztarány, annál élesebb a kontraszt, az egyes megjelenített képrészletek annál élesebben különülnek el egymástól. (Ja és megint nem látszik a küldés gomb...)
Időhiányomban arra jutottam, megválok a "project-készletemtől"
- Van egy LTM04C380K-m ha kell v.kinek. 4"-640x480. kép - Egy Hitachi C43"NSX1-es CRT projector, (eredeti Japán, 110V-os, NTSC, néha még kép is van rajta) Ami a lényeg: hibátlan az optikarész.
Sziasztok hát olvasgattama fórumot és írogatjátok hogy lehet 5-ezerét meg olcsón írásvetítőt venni de hol? segítsetek már kicsit pls próbálgattam már oylan 5-6 suliban de egyik suli se hajlandó még a leselejtezetteket se eladni nekem nemtudom miért (lehet hülyék ) már midnehol kerestem de nemtalálok olcsón vagy ha találok azt már eladták! kezdek kcsit ideges lenni és most tőletek vároma reménysugarat !
Ja és még egy kérdés hogy láttam egy videót http://www.youtube.com/watch?v=n6n6jW0XIV0 és itt ugye oylan írásvítítővel tolja ami alórol világítja emg a témát de kérdés az jó ami felűről világítja mert lehet hogy akkor kettőskép lenne ha rárakom az lcd-t! A válaszokat előre is köszi
Van pár monitor amit tundék szerezni olcsón kérem az ittlévő nagytudású emberek segítségét abban hogy ezek közül van e olyan amit rendesen szét lehet hajtogatni és a nyáklapok nemérnek bele a képbe! Előre is köszönöm a válaszokat!
Akinek kell, most jelentkezzen!
Érkezett pár darab HgMIS 250 /D nappali fényű (5200K) fémhalogén, nem UVC-s, új. Leguccsó széria.. Érdeklődni: priviben! (szerelvények is vannak, ha kell..)
Gyári projikban milyen egők vannak? Azokhoz szoktak használni uv szűrőt?
Mert nekem van egy infocus gyári projim, és abban mintha lenne olyan kis 10*10cm-es üveglap a fényforrás után, az uv szűrő lenne? És tudnál nekem olan lapot mutatni, ahol le van írva ezeknek a HgMIS lámpák bekötése, mert ilyet még életemben nem láttam. Értem, hogy égő, de mi hajtja?
Gyáriba 24v 250w szokott lenni.
Én még agyalok h mit tegyek bele lámpát, ha meglesz a írásvetítő. E27 és E40 nátrium fényforrások E27 fémhalogén fényforrások E40 fémhalogén fényforrások Más: Egy kis segítséget kérnék, van egy 2 es számú projektem ami diavetítőből és egy 9cm es lcd ből álna.Ott kezdődik a probléma, hogy van mind 2 és kéne kezdeni valamit velük.Második probléma a diavetítő képe 4-5cm es lcd-t dolgozna fel alapba.Nem tudom elképzelni hogyan növeljem meg.Mellékelem a készülék felépítését, mely 3 lencséből áll.Balról a 2. lencse mellett lenne rögtön a lcd, az első lencse párhuzamosítja a fényt , a 2. meg kicsit megtöri, és átküldi a fényt a lcd-n(dia).Adjam el a lcd-t és vegyek egy kicsi tv-t 10eFt-ért és tegyem bele cakli pakli, bár akkor kisebb a felbontás. Vagy valahogy megkellene növelni a befogadási képességet vegyek 10cm es nagyítót? Szerintetek?
Ez a vetítő, ebben a formában nem jó nagyobb LCD-hez. (szét kell "aprítani )
A nátrium lámpa fénye nem erre való. (színe?) És az E27, E40, helyett G12-es foglalatú célszerűbb. (jobban elfér)
Egy ujabb link:
http://www.volksbeamerbau.de/index.php?content=bauanleitung_25 És meg lett a tuti felépítése is a diavetítőmnek.Mellékelem.
Engem az érdekel, hogy azok is nyomnak-e infrát, mert van egy projim, még működik is, annyira-amennyire. És ebben van egy üveglap, amit nem tudok, hogy infraszűrő-e, mert ha az, akkor felhasználom a készülő projimba.
Én már nem gondolkodom, mi lex a projimban, mert Őrült ödöntől most rendeltem izzót, amig nem lex kész a ledes cuccom, addig ezzel használom majd. Idézet: „van egy 2 es számú projektem ami diavetítőből és egy 9cm es lcd ből állna” Az meg 2,5"-os...
Ez a moncsi jó lenne nekem?
15" kijelző méret 23ms válszídő 16,70 millió szín 1024x768 méret kontraszt ráció 450
Lefordítottam a webforditas.hu val:
Isten hozott a LumenLabben LCD monitor adatbázis A LCD vetítődért találni egy monitort éppen egy elsöprő eljárás lehet. Van sok dolog, ami a döntésedet, különösen a FFC kérdéseket, fogja okozni. FFC ered vagy mikor összetevők (leginkább gyakran a vezérlő kosztol) nem tudják mozgatni a fényútvonalból és nem tudja nehézzé tenni a vetítőd szerkezetét. Néha ezek a kérdések lehetetlenek lehetnek, hogy győzedelmeskednek. Segíteni kapni téged előkészült a testalkatodért ez az adatbázis gyors és kereshető utalásokat azokra a monitorokra tartalmaz, akiket sikeresen másik LumenLab tagek által használtak a múltban. Ott vagy szintén belépések néhányért, amit tudnak használni, ha módosított és mintegy együtt távol tartani magát mindentől. Ha azt találod, hogy egy modellt nem sorolnak fel és tudod, hogy azt használhatják, vagy el kellene kerülni, írd be azt az adatbázisba azáltal, hogy választod az új funkciót. Próbálj meg teljes belépéseket csinálni. Belépéseket hasznos információ nélkül fognak törölni. Mikor miközben csinálsz egy új belépést, ne üsd az ENTER gombodat, amíg befejezted az információ egészét.
Hali,
Gyári projikban az UHP lámpa reflektora vagy tartalmazza az UV-filtert, vagy külön kis üveglap. HgMIS lámpák bekötése igen eccerű, fojtót sorosan, és a gyújtót is sorosan, de a gyújtó "N" jelzésű pontját össze kell hozni a lámpa egyik pólusával, valamint a táphálózat nullavezetőjével. UV-filter a HgMIS-ek többségéhez is kell, egy közönséges üveglap megteszi, de legjobb az épületreflektorokból kiszerelt biztonsági frontüveg. HgMIS 250 és hasonló típusok (250Watt) lámpán mérhető üzemi adatai: Égési feszültség: 100V Lámpaáram: 3A |
Bejelentkezés
Hirdetés |