Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   23 / 1275
(#) Fery válasza qcu hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Én csak képcsőcserénél sütögetem ki vagy sorkimenőcserénél, egyébként nem nyúlkálok ilyan részre,ahol nagyfesz van.
Egyébként fogsz egy mérőzsinórt egyik felét testre a másikfelét benyomod a nagyfeszsapka alá.
(#) qcu válasza Fery hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Köszi a segítséget, a bu körül összesen 3 kondi van abból 1 lába elvált, amásik 2 pedig kráteres.
Estére lesz meló.....
(#) Fery válasza qcu hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Az a gáz,hogyha kikráteresedik a forrasztás akkor a lábnál nagyon melegszik s általában beledöglik a kondi.
Annyira filléres tétel inkább cseréld ki mind, mert ha véletlenül megöl még valamit az többe fog fájni.

(#) Faszy hozzászólása Nov 22, 2007 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy van egy régi orosz picike feketefeér TVm, full tranzisztoros, és a problémája annyi, hogy látszólag minden üzemel, kép is van, de nem a megszokott mákszem es kép, hanem szürkés fehéres kép rajta világos fehét csíkok futnak, de csak 4-5 darab egymástól 2-3 centire....
Pár elkot már kicseréltem benne, mert sok ki volt száradva....hiába régi cucc....
Ha valaki tudna segíteni a fent leirt problémában nagyon hálás lennék...

Köszönöm!
(#) Szili Zoltán válasza Fery hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

A tápot megpróbálom, bár szerintem minden fesz.ok.
A hang KF-el az a gond, hogy ebbe az ic-be megy bele a
tunertől jövő IF jel (ami elvileg megvan, ha kép van)
és ide jön be az összes AV hang jele. A kimenete közvet-
lenül a HF végfokra megy. Ha elmegy a hang se TV se AV
funkcióban nincs. Attól tartok, hogy a vezérlő procival
nem kommunikálnak, mert olyan mintha némítanám.
Ezenkívül gyanús a csatorna váltás is, olyan mintha
kapna egy pofont, hogy induljon.Van szkópom, meg min-
den műszerem, analógban nem adnak el, de ez kínai.
Most írtam egy jó hosszút és lehet, hogy nem jó a logika,
de jó volna megjavítanom, mert a képe nagyon jó.
Köszi hogy reagáltál a kérdésemre és érdekelne, hogy
mi a véleményed így több info után.

(#) Fery válasza Szili Zoltán hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Elég régen javitottam Schneider digit gépet nincs előttem a panel, nem emlékszem ez melyik fajta. Csináltak ezekből többféle digitlapot. Csinálnál egy fotót a digitlapról ?
Próbáld meg azt hogy amikor bekapcsolod és nincs hang, hajszáritóval melegitsd meg a gyanús részeket ha megjön a hang akkor meg hűtőspray-vel hütsd le. Igy lehet a legegyszerűbben kideriteni a melegedős gondokat.
(#) Csekker hozzászólása Nov 22, 2007 /

Szevasztok! Én új vagyok itt. Szükségem lenne egy Videoton TS 4327 tv rajzra. Ha valakinek van,és segítene,azt megköszönném! Üdv
(#) hard hozzászólása Nov 24, 2007 /

Hello

Adot egy Alien 37cm tv,táp problémája van.Próbáltam az izzós módszerel,nem ég.A kisebb készülékeknél is bejön ez a módszer?A puffernel is csak 210 volt van,normális ez?ellenálások rendben van,a táp tranyója egy fet,azt meg nem tudom hogy kell kimérni,segitségeteket kérem,köszi
ui a saszi száma 11AK36
mellékelem a tápját,az hiszem ez az
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Nem nagyon ismerem pont ezt a gépet de az mindegyik impulzustápos gépre igaz,hogy a puffernél meg kell lennie a 300 voltnak. Ha megy a táp legalább az első inditást meg kellene csinálnia. Nem szoktam a fetet méregetni sima multival csapott már be engem is. Csere a biztos.
A kis elkókat mind cseréld ki, és elsőnek keresd meg miért nincs meg a 300 V.
(#) gtk hozzászólása Nov 24, 2007 /

Sziasztok !

Thomas TVrol lenne szo.
Kattogott a tap, kicserelmtem egy 10µF/50V (rajzon bejelolt) kondenzatort 10µF/100V -ra (ez volt itthon) es elindult. Mukodik.

Csakhogy:

-Sisztergessel indul (Valamelyik trafo)
ilyenkor picit szethuzza a kepet es remeg a kep.

-Aztan beall 'normalis mukodesre'

-egy ido utan neha eltunik a kep , aztan ujra mukodik.

-Tapot beallitva 115V-ra nehany perc mulva visszaesik 100V korulire.

-A rajzon bejelolt (PHm9531) alkatresz annyira melegszik hogy azt hiszem a forrasztasok is megolvadtak a labainal.

Segitsegeteket elore is koszi.
(#) Fery válasza gtk hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Szia. Milyen rajzon jelölted be ???
Nézd meg a sorvégtranyó kollektorában levő nagyfeszültségű kondit, cseréld ki. Aztán az összes gyanús forrasztáson menj végig.
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Udv !

Azt hiszem hogy a sorveg trafora kapcsolja a tapfeszt az a nagyon melegedo valami.
Amig nem nyomom meg a savvalto gombot addig is melegedik, pedig elvileg addig kikapcsolt allapotban kellene legyen,..nem?
Nincs adatlap, nem tudom mi az...

Bocsanat..nem rajzon van bejelolve, hanem a mellekelt kepen.
(#) Balázs válasza Fery hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

A képen, ha jól megnézed, egy elkó van bejelölve az SMPS trafó alatt.
(#) proli007 válasza Faszy hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Mérd meg a fűtőfeszültséget, hogy megfelelő értékű-e.
De a hiba nagy valószínüséggel az emisszióvesztes képcső. A képcső katódból nem tud kilépni megfelelő mennyiségű elektron. A katód általában nikkelből van és valamilyen földfém rárakásával növelik az emisszió képességet. Ez lepereg idővel és a kép ezüstözötté defókuszoltá válik, ezért a képpontok kontraszt hiányosak, elmosódottak.
A csíkok amit látsz, azok a soreltérítés visszafutás csíkjai. A visszafutás alatt a képcsövet le kellene zárni, hogy ne látszódjanak. De a képcső hiba miatt a képcsövet sem kinyitni, sem lezárni nem tudja a gép tisztességgel ezért a csíkok. A képcső gázosodása is hasonló jelenséggel jár.
Egy féle képpen lehet javítani a helyzeten, ha "túlfűtöd" a képcsövet. Persze ez az élettartamát nem hosszabbítja meg. De ha amúgy is kuka, akkor meg mindegy.
Léteznek képcső generáló eljárások, szerintem kevés eséllyel. pld. üzemen kívül jelentősen túlfűtöd a képcsövet, akkor javulni szokott.
Az is elő szokott fordulni, hogy a gép már régóta üzemen kívül van és akkor "ellustul" tartós üzemeléssel idővel regenerálódik, de csodát ne várj.

üdv! proli007

Szia

Ezen a képen én egy árva jelölést nem találok, de nem is fontos. Gyanitom a sorkimenő trafó áthúz valahol. Kapcsold be sötétbe és nézd meg ,hogy nem látsz-e áthúzást valahol, és nem érzel-e ózonszagot.
Ha igen akkor biztos, hogy sorkimenő.

Szia !

Koszi !
Az egyik jeloles a 'tap tarfo' jobb also sarkanal van , egy kondi, piros keretben. Ez mar a cserelt kondi. Ettol indult meg .

A masik jelolesnel meg feher alapon irja hogy PH-m9531, ez a tap trafo folott talalhato.Ez az nagyon melegedo alkatresz, ami nyomkovetesnel kiderult hogy ez kapcsolja ra a tapot a sorkimenore.

Lenne meg ket kerdesem :

D1554 helyett mehet BU 508? es ebbol melyik tipus?

A TV fokapcsolorol bekapcsolva halvany havazast mutatott, majd a savvalto gombbal indult keppel egyutt.

Nem kellene a sorkimeno kikapcsolt allapotban legyen alapbol?

De igen.Ahogy elnézem van ennek gondja bőven. Kellene a rajza tedd fel ide az egészet mert fejből nem ismerek minden TV-t pláne ha még isten tudja hány kilóméterre van tőlem.
Többféleképppen indulnak gépek. Van amielyiknél a sorvég áram alatt van készenlétbe is de amig nincs sorpulza addig nem indul el, van amelyik tranyon,relén stb.. keresztül kapja a sortápot és úgy indul, van amelyiknek a nagytápjot kapcsolják ki - be.
(#) LACI_PC válasza luxmanpower hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Szia

csak most lattam a kerdesedet...nem meg olvasom el az oszes 12 oldalt ugyhogy bocs ha meg irta valaki.......

Tehat 99 % a kovetkezo a problemad:

a csattogas az a triplorod volt vagy ha beepitve van akkor a magas fesz. trafo.....a csatogastol(rahuzott a testre) kiment az E-W erosito...amejik lehet hogy be van epitve a fuggoleges elteritesbe(vagy pont a fuggoleges elterites van kimenve)

remelem sgitetem, szia

Nincs rajz ..sajnos..
(#) aflmor válasza gtk hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Idézet:
„Nincs rajz ..sajnos”

Tipus, alaplap-szám?
(#) gtk válasza aflmor hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Tipus: Thomas
Model 51 TCB 061 TX

Nagyobbik panelon: 0703-A20028-02
Kissebbik panelon : 0703-A20030-01

Ilyen sajna nekem sincs
(#) Fery válasza aflmor hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Ez mi ????
(#) aflmor válasza Fery hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Kiskezeddel vidd rá a kurzort a linkekre, ott a rajza. :yes:

Nem működik mindenhonnan...

Katt ide:Thomas TCB061
(#) gtk válasza aflmor hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Koszi !

De csak az 5. link mukodik, de asszem raakadtam en is a forrasra
TCB 061
(#) uli hozzászólása Nov 28, 2007 /

Sziasztok!
Az én TV-m is rendetlenkedik
Amikor bekapcsolom nincs kép. be be jön egy egy pillanatra de elugrál. majd kb 5 perc mulva már minden tökéletes. Először arra gondoltam kontakt hibás, mert mikor a káblt megmozfgattam hátul történt valami, sé egy kcsiit bejött a kép. De nem kontakthibának tűnik . olyan mintha meg kéne várni mig valami bemelegszik odabent, és utána jó. TV szerelőnél már volt, megcsinálta (vagyis csinált vele valamit) de 2 hét nem telt bele és már megint elkezdte. nem vittem vissza, mert féltem ráborítom az asztalt (ennyi pénzért megcsinálhattta volna rendesen is.,.. ) szóval valaki tudja mi lehet a hiba? házilag meg lehet oldani vagy ne is próbálkozzak?
amugy a TV egy JVC super multi 21
kössz előre is : uli
(#) gtk válasza hard hozzászólására (») Nov 28, 2007 /

210V:

Ha diodakbol van berakva a graetz erdemes mindegyiket megnezni mukodokepes-e.(amugy is)

Szaraz lehet a pufferkondi.
(#) qcu válasza Fery hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Bocs h. most írok, kössz a múltkori segítséget, a tv köszöni, jól érzi magát, a kontaktos 1600v os kondi döglött volt és még egy elko.
Következő: »»   23 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem