Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Adott egy IBM REV:1.5 nevezetű alaplap. Problémám az lenne vele hogy az egész bios beállítási rész német nyelvű "sehogy sem lehet visszaállítani" emellett pedig a boot részt sem fogadja el sehogy sem a következő hibával lép ki """1962: KEIN BETRIEBSSYSTEM F1 DRCCKEN UM STARTSEQUENZ ZU WIEDERHOLEN""" Válaszotokat köszönöm előre is.
Nem találja az operációs rendszert. F1 gomb lenyomásával lehet továbblépni, ismételni.
A FF 22 verzióval nálam is voltak gondok (fagyott, ami eddig sosem volt a 3.6-óta). Visszaraktam a21-et, avval azóta sincs gond.
Tanulság: nem biztos, hogy azonnal kell rohanni a frissítéssel (hacsak nem valami súlyos biztonsági hibát javít). Érdemes megvárni a tapasztalatokat.
Az f1 et próbáltuk, újraakarja keresni az op rendszert de nem találja ugyanúgy ?
Köszönöm a tanácsot, a takarító program futtatása után most jól működik.
dposa
Idézet: „"""1962: KEIN BETRIEBSSYSTEM F1 DRCCKEN UM STARTSEQUENZ ZU WIEDERHOLEN"""” Hiányzó bootolható rendszer. Okai: sérült OP-rendszer, sérült merevlemez. Első esetben javítótelepítés (WinXP), vagy indítási javítás (Vista, Win7, Win8) - nem írtad hogy mi is van a gépen. Második esetben adatmentés egy másik gépben, működő OP-rendszer alól (ha esetleg fontos dolgok vannak rajta), és elgondolkozhatsz egy új merevlemez beszerzésén. (az hogy német nyelvű a Bios, az égvilágon semmi jelentősége nincs) Idézet: „(az hogy német nyelvű a Bios, az égvilágon semmi jelentősége nincs) kivéve, ha valaki csak enni, inni, aludni tud németül...” Idézet: „kivéve, ha valaki csak enni, inni, aludni tud németül...”” Van aki angolul is csak ennyit tud, mégis be tud állítani egy számítógépet.
Sajnos a takarítás hatása rövid volt. Most ua. a helyzet.
Ez a gép Asus eee Pc S101H 1.6Mhz, 1Gb memória, 160Gb win. V
Szia!
Ne erőltesd a Firefoxot, ha nem megy vele.
Hali!
Honnan töltötted le a 21 s t?
Sziasztok!
Van egy regi HP Compaq gepem, amibe kivettem a RAM-ot, hogy megnezzem milyen tipusu, es azota nem indul. Eleinte elindult, de azt irta, hogy nem kompatibilisek az alkatreszek. Volt, hogy bekapcsoltam, es 1-2 masodperc utan kikapcsolt, ekkor kivettem belole a HDD-ot, es akkor mar nem kapcsolt ki. Most mar csak ennyit csinal.
Ha van másik memória-slot, akkor tedd bele abba. Ha nem segít, akkor egy BIOS reset-el megpróbálkozhatsz. Bár lehet, hogy érdemes lenne ezzel indítani. Ha nyomsz a BIOS-ban egy default-ot, már az is megoldás lehet.
A BIOS-ban semmifele defaultot nem talaltam. A RAM-oknak 3 slot volt, a ket belsobol attettem a masik ket kulsobe oket. A BIOS elemet is kivettem egy kis idore. Mikor bedugtam a konektorba, bekapcsolt magatol anelkul, hogy inditsam, es a COMPAQ logo utan a bal felso sarokban elkezdte 1MB-tol 512MB-ig (amenyi RAM van benne). Sipolt 2 hoszut, 2 fovidet, es kezdodott az amit a videoban mutattam.
Ez Windows xp SP3 volt? Csökkentett módban elindul a rendszer? Mert ha igen, akkor valamilyen periféria kavarhat be.
Idézet: „A RAM-oknak 3 slot volt, a ket belsobol attettem a masik ket kulsobe oket.” Biztos velem van a baj de ezt megint nem értem.
Idézet: „Honnan töltötted le a 21 s t?” Az összes eddig megjelent Firefox (minden Op rendszer, minden nyelv) innen letölthető: https://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/
Nem indul csokkentett modban sem.
Es igen Win XP PS3 A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Az alaplapon 3 foglalat van a RAM-oknak. Van 2db 256MB-os RAM benne. Ha a foglalarokat megszamozom 1-2-3-as, eddig volt RAM az 1-2-es foglalatba, es atraktam a 2-3-as foglalatba.
Szia!
Ha amúgy jó volt miért kell variálni? Tedd vissza ahogy volt rakj be egy xp lemezt arrol bootolva lépj javító módba ott meg csinálj egy chkdsk/p/r-t.
Azert vettem ki, mert beszereztem RRD-es ramokat, es mikor ki akatram cserelni, csak akkor vettem eszre, hogy SDRAM jar a gepbe.
Meg kiportalanitottam egy kicsit. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
Idézet: „Meg kiportalanitottam egy kicsit.” Aha. Akkor itt lesz a gond. Valamelyik alkatrész megsérült, esetleg szétcsúszott egy csatlakozó.
A RAM-on kivil csak a bovitmeny kartyat vettem ki, ez azt is csak ameddig kicsit lefujtam a port.
Köszi szépen!
Hali! Félre értettük egymást, nekem a BIOS frissítéshez kellene szoftver !
A Bios frissítéssel óvatosan bánj. Csak akkor csináld, ha indokolt, pontosan tudod mit csinálsz, és ha nem laptop, akkor nem árt egy szünetmentes tápegység sem.
Esetleg végleg haza tudod vágni az alaplapot. Jó ha a szerviz meg tudja csinálni. Vagy még az sem.
szia. futtass le egy memtest86-ot, bármelyik hiren's-en találsz. Ha az lefut, akkor win gond lesz a sok ki-be kapcsolgatástól Ha nem megy, írj.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |