Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   87 / 213
(#) Bubuka57 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Üdv. innen letudod tölteni wievert.Bővebben: Link
(#) Gyozo92 válasza Bubuka57 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Köszi a választ, sikerült megnyitni.
(#) KoAt hozzászólása Júl 5, 2013 /

Üdv Mindenkinek!

Ha valakinek lenne egy kis felesleges ideje megtenné nekem,hogy leellenőrzi az első Makro-mat?Egy TSOP 2 ic-ről lenne szó.Az alkatrész adatlapjáról készítettem,de szeretnék meggyőződni róla,hogy jó.

Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Attila
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
(#) djadji hozzászólása Aug 6, 2013 /

Hello!

LAyout 5 van nekem és szeretnék benne összerakni valamit, amiben 0603-s SMD LED-ek vannak. Ilyet még nem csináltam, de úgy gondoltam, hogy kiválasztom a 0603-s ellenállást, akkor az jó lesz LED helyett is (mert LEDet nem találtam)
Viszont ezt a képet látom, 0,5 mm-es rács beosztásnál. Ez nem úgy néz ki, mintha 2x1,2 mm-es lenne, hanem nagyobb. Mi lehet a hiba?
(#) sprofan válasza djadji hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Ez teljesen jó lesz neked. SMD-nél a pad egy kicsit mindig nagyobb mint maga az alkatrész hiszen valahogy fel is kell forrasztani. Ennek a padnak a szélessége 1,2mm, hossza pedig 2,7mm. Az a plusz 0,35mm elkel mindkét oldalon hogy normálisan fel tudd forrasztani.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2013

0603.jpg

(#) morgo válasza djadji hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Szia!
Nincs azzal semmi baj...
Gondold végig - az SMD-pad-ek nem teljes egészében az alkatrész alatt vannak, hanem ki kell hogy lógjanak az adott alkatrész alól, a forraszthatóság miatt. Tehát a külső vonal nem az alkatrész mérete!
(#) djadji válasza sprofan hozzászólására (») Aug 7, 2013 /

Értem, világos.
Köszönöm, akkor ezt használom.
(#) djadji hozzászólása Aug 15, 2013 /

Hello!
Újabb kérdés merült fel.
Ki kellene exportálnom a kész NYÁK tervet, hogy haver kinyomtathassa lézerrel a fóliára. Arra rájöttem, hoyg az a legjobb nekem, ha BMPbe exportálom színesben, mert akkor a leghatározottabbak a szélek, nincs halványulás stb. Viszont így egy fekete háttéren kapok zöld vonalakat. Nekem fehér háttéren kellene fekete. Nem akarnék képszerkesztővel belenyúlni. Ki lehet csikarni belőle olyan képet exportálással ami fehér háttér fekete NYÁKvonalak?
Köszi

Ui: Olyan kép kell amivel semmit nem kell csinálni nyomtatáskor, csak fólia be, print, és kész is van. Nehogy elszúrják kinyomtatáskor.
(#) pjg válasza djadji hozzászólására (») Aug 15, 2013 /

PDF fájlba kell nyomtatni. Én a NovaPDF nevű programot használom. Javaslom neked is.
(#) mate_x válasza djadji hozzászólására (») Aug 15, 2013 /

Szia!
Legegyszerűbb pdf nyomtatóval, pl: pdf creator. A sprint layout nyomtató részében beállíthatod negatívra a mintázatot és a pdf creator csinál belőle egy pdf-et, amit aztán oda viszel, ahová akarsz.
(#) Alkotó válasza djadji hozzászólására (») Aug 15, 2013 / 1

Az "exportálás" neked most teljesen rossz irány. A "nyomtatás" ablakát találd meg, és ott próbáld a neked tetsző beállításokat eltalálni. A PDF-be nyomtatás valóban rengeteg előnnyel bír, amik közül a két legfontosabb:
- Nem torzít, nincs cakkos vonalszél, hajszál pontos a nyomat minden részlete.
- Nem kell hozzá a tervező program, mert a pdf-et mindenhol meg tudják nyitni.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2013
(#) gyati hozzászólása Aug 15, 2013 /

Üdv a fórumozóknak.Tanácsot szeretnék kérni,aki ismeri a Tina progit legyenszives segitsen.Megoldhato e az,hogy egy áramkőr tesztelésnél a kapcsolási rajzon levő led jelezze,hogymüködik.(riaszto áramkőrnél.)Üdv:Gyati.
(#) djadji válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2013 /

Köszönöm mindenkinek! PDF! Hogy ez eddig nem jutott eszembe, pedig használom és van is fent
(#) proli007 válasza gyati hozzászólására (») Aug 16, 2013 /

Hello! Szerinted ez a TINA topik?..
(#) gyati hozzászólása Aug 17, 2013 2 /

proli007.Szerinted van tina topik?(bocsánat,hogy mertem érdeklődni.Gyati.
(#) kokozo válasza gyati hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Szia Van!
(#) vicsys válasza gyati hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

(#) silent15 hozzászólása Aug 23, 2013 1 /

Sziasztok, ennek és ennek van valakinek makrója?
Köszönöm!
UI: ÉS még ennek ha lenne.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
(#) pjg válasza silent15 hozzászólására (») Aug 23, 2013 / 2

Ez alapján már meg is rajzolhattad volna. Benne van az adatlapjában.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
(#) pjg hozzászólása Aug 23, 2013 /

Valaki letudná ezt fordítani?
(#) szili83 válasza pjg hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

A 6-os tud autoroute funkciót?
(#) Alkotó válasza szili83 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

A téma címe alatt találsz egy leírást a programról. Javaslom beleolvasni, sok meglévő, és sok kimondatlan kérdésedre is választ találsz benne.
(#) pjg válasza szili83 hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Tudni tud, de csak nagyon óvatosan vele. Könnyen belevisz a málnásba. Onnan meg kivergődni elég nehéz.
(#) Csongi_ hozzászólása Aug 24, 2013 /

Udv!!
Sprint Layoutban hogyan tudom megcsinalni ugy ahogy ezen a terven van a beultetes, hogy az ellenallasokba beleirom az erteket? Es hogy tudom megcsinalni a panel felso reszet, hogy lassam melyik alkatreszt hova kell beultessek? Mintha gyari lenne a panel.
(#) Alkotó válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

Alapesetben az S1 rétegen lévő bármilyen rajzolat, szöveg, és egyéb objektum együttesen adja az alaktrészoldali feliratot.
Az csak rajtad múlik, mit rajzolsz és írsz erre a rétegre. Ha szép kontúrokat akarsz, akkor olyan makrókat kell magadnak készíteni, illetve ha feliratokra vágysz, akkor feliratokat kell csinálni.
A linken lévő "nézet", csak egy látványelem, ami próbálja megmutatni a majdani panel küllemét. A fényképezőgép ikonnal tudod előhívni. Javaslom a leírásom elolvasni, egyéb hasznos dolgokkal együtt, ez is benne van -a fórumtéma címe alatt közvetlenül elérheted-.
(#) Csongi_ válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 24, 2013 /

At fogom olvasni reszletesen. Eddig Sprint Layout 5-os verziojat hasznaltam, de most at fogok terni a 6-osra.
Koszonom a valaszt!
(#) Beachway hozzászólása Aug 31, 2013 /

Üdvözlök mindenkit az oldalon! Segítséget szeretnék kérni. Layout-ot használok, az ingyenes verziót.És kellene egy makró.Az LMD18200-as ic-ről ,melyet a Taxas gyárt. Próbáltam készíteni is, de nem sikerült.Honnan lehetne letölteni? Minden segítséget előre is köszönök.
(#) vicsys válasza Beachway hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

(#) reloop válasza Beachway hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Szia! A raszter méretet állítsd ideiglenesen 1,7mm-re, míg a forrpontokat felrakod. Sortávolságnak jó a 3 raszter
(#) efraim válasza Beachway hozzászólására (») Aug 31, 2013 /

Tessék

LMD18200.LMK

Következő: »»   87 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem