Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobilról számítógép írányítása
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Zidane hozzászólása Júl 31, 2007 /

Hali. Van egy hülye kérdésem. Meg lehet-e csinálni azt hogy egy átlagos mobiltelefonról távolról írányítsam a számítógépet, hogy lássam a mobilkijelzőjén ami a gépen va?
(#) spkkill hozzászólása Júl 31, 2007 /

Hy! Bluetooth-on keresztül én tudom irányítani a gépet,látom a kijelzőn amit a monitoron. De sajna csak symbian-os telókon működik. :yes: Nekem 3660-as van. Milyen telód van?
(#) Dr.Megavolt válasza spkkill hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Xia!
Egy Nokia 6234-hez,ha veszek bluetooth-ot,akkor tudom irányítani a gépem?

Hy. Nokia E61i telom van. Csak azt nem tom, hogy tudom írányítani hogy lássam a telon ami a számítógépen van.
(#) spkkill hozzászólása Júl 31, 2007 /

Itt van a Control Freak nevű progi én is ezt használom.

Valami segítséget, vagy leírást kaphatnék?
(#) spkkill hozzászólása Júl 31, 2007 / 4

Tömörítsd ki a rar-t.Aztán küld a sis filét a telóra és telepítsd.Utána telepítsd az exe-t a gépre.Ez winamp pluginként épül be.A winampban menj a Bállítások/Bővítmények/Általános célú menüre.És ott van hogy ControlFreak Plug-in.Katt rá és állítsd be.Bluetooth driver:Installed other,Com port(Nézd meg com?-ra csatlakozik a teló és úgy állítsd be.Aztán start server és most jön a teló. bluethoot bekapcs..Nyisd meg a telón a progi és csatlakozz(connect).Ha ez meg van már látod mi megy a winapban és tudod vezérelni is.Na most opciók/computer/desktop control.És láss csodát a telefon az egér és látod a dolgokat amik a monitoron vannak. Lehet zoom-olni is opciók/zoom. Egyebet nem tudok elmondani.Kérem kapcsojja Ki!!! :banplz:
(#) Doky586 válasza Zidane hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Én telefonról gprs-en tudok belépni az internetre, a számítógép pedig adsl-en kapcsolódik és dyndns-el domainnevet is regisztrál az egyébként dinamikus ip címre. A tűzfal úgy van beállítva hogy a Symbianos telefonról meg tudjam PING-elni, de van program PuTTY -hoz (telnet) is..
Így csak a PC-t kell bekapcsolva hagyni, és bármikor bárhonnan az országból vezérelhetném a gépet..
Én csak a ping-et használom hibakeresésre hogy tudjam hogy hol a hiba (lan vagy a szolgáltató).

Mivel az én telefonomnak a kijelzője nem éri el az 1024x768 -as felbontást, így a képernyőátvitelt nem tartom célszerrűnek..

Symbyanos telefon azért nem árt, amire van pár hasznos progi.
(#) blst válasza Zidane hozzászólására (») Júl 31, 2007 /

Hali!

EztKeresed te!

Sima Jávás BT-s telefonnal is megy de van Symbianos része is.(6230i-vel használtam)
(#) Doky586 válasza blst hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

PuppetMaster - ennek mik a korlátai ha nem fizetem ki a 20$ -os licenszet ? (mi a trial? 1hónap vagy funkciókorlátok???)
(#) blst válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Úgy emlékszem hogy 5 kattintás után letilt és újra kell csatlakozni!

de lehet hozzá törést találni!
(#) MaSTeRFoXX válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Fent van Emule-n. Le is szedtem, bár nincs BT a gépemhez Remélem amúgy hogy fut 3110 classicon
(#) djtometkow hozzászólása Szept 17, 2007 /

hy
teccik a dolog szerintetek sharp gx-25-ösről is menne a dolog?
:nemtudom:
(#) Chokapick hozzászólása Szept 17, 2007 /

nekem is nagyon bejon a tema.sonyericsson K750i-vel lehet vezerelni.lehet ra progit tenni vagy...? valaki tud tanacsokat adni?
(#) Gory válasza Zidane hozzászólására (») Szept 17, 2007 /

Még van egy megoldás. Egy wap szervert kell megírni valamilyen programozási nyelvben PC-re. (Olyan mint egy http szerver, csak egyszerűbb oldalakkal.) Vagy http szervert, ha a telefonod tud http-s böngészőt használni. A Szoftvert olyanra kell megírni, hogy megfelő wap oldalt generál a telefonnak, és a telefon által küldött adatokat meg feldolgozza. Így wap-on át például tudod kontrollálni a géped. Képernyő screenshot átvitelt mondjuk így nem célszerű.

Ha nem ennyire távolról akarod akkor bluetooth dongle-t javasolm én is. Java-s telókhoz egy BluettoothRc vagy hasonló nevű programot találtam, amivel én Powerpointot vetítettem, és a slide-ok is a telefonon megjelennek. Sajnos pénzes szoftver, meg az ékezetes betákre is kiakadt.
(#) Chokapick hozzászólása Nov 13, 2007 /

szesztek. a iment toltottem le a puppet master nevu progit es erdekelne,hogyan lehet beuzemelni vagy egyaltalan megvalosithato e a tervem.soni ericsson k750i telom van es interneten keresztul szeretnek sasolni egy progit ami a pc-men fut.Ez egy lpt portra irt rele billegteto volna.szerintetek megoldhato ez valahogyan?
(#) Chokapick hozzászólása Nov 13, 2007 /

probalkozom,de nem megy.egy ket dolog nem vilagos. ert valaki ehhez a puppet master progihoz?
(#) Chokapick hozzászólása Nov 29, 2007 /

vagy esetleg tudtok e masikat ajanlani...?
(#) kiszebra hozzászólása Nov 29, 2007 /

ezt próbáljátok ki:Link
(#) Chokapick válasza kiszebra hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

koszonom a linket.felraktam oda is a kerdesem,de meg senki sem tudott segiteni es nem is talaltam dokumentacot rola.mindenki blootot -al akar vezerelni.
(#) kicsicsira hozzászólása Nov 30, 2007 /

Sziasztok!
Érdekelne a számítógép irányítása bluetooth-on(ugy h a telón látom ami a képernyőn van).Szerintetek K700i vel meglehet csinálni?
(#) Chokapick válasza kicsicsira hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

szeva csira. Az oldal amit lentebb kiszebra belinkelt pont neked valo.bluetooth-al kapcs minden van.csak az nincs ami nekem kellene.
(#) Chokapick hozzászólása Dec 1, 2007 /

az en kerdesem is aktualis meg es ugyerzem az is marad,mert meg semmi hasznalhato otlettel nem talalkoztam,de nem adom fel.szoval tovabbra is fenntartom erdeklodesem a netes mobilvezerlessel kapcsolatban.
(#) Doky586 válasza Chokapick hozzászólására (») Dec 1, 2007 /

Szerintem már hónapokkal ezelőtt meg lett írva a megoldás...
A PuppetMaster java-s gprs verzióját töltsd le. (ne a bluetooth-os verzióját)
Én 100km távolságból nézegettem vele a PC-m képernyőjét..
Vagy nem ez a célod?
Ha van routered vagy tűzfalad (akár szoft akár hw), akkor be kell állítani a portforwardot hozzá.
(#) Chokapick válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

te vagy az en emberem.En is azt szeretnem ami mar neked mukodik. Wireless internetet hasznalok. Tehat van egy modemem es egy antennam.letoltottem a puppet mastert es innentol szeretnem ha lepesrol lepesre elmondanad a beallitasokat. port forward-rol meg nem hallottam. segitenel nekem?
(#) Bence hozzászólása Dec 2, 2007 /

Ha symbian telefon akkor www.nokiaprogramok.hu regisztrálás után ezer számra találsz programokat.
(#) Chokapick válasza Bence hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

sony ericsson k750i telrol wan szo.
(#) Doky586 válasza Chokapick hozzászólására (») Dec 2, 2007 /

Miután letöltötted a netről installáld fel a PC-re.
A programkönytár alkönytárában a "Java GPRS Client" -et telepítsd e telefonodra. Nokiánál ehez van PCsuite, de a SE-t nem ismerem..
Ha eddig megvagy akkor a PC-n a program beállításaiban a "Server for Java phones via GPRS" elé tegyél pipát.
Ezután a beállítások:
Javaslom hogy a DynDNS-en regisztrálj egy ingyanes domainnevet magadnak, hogy a szolgáltatód (adsl/kábel) dinamikus ip-címét megkerüld. Ezután ezen domainnév mindig a te géped internetes ip-címére fog mutatni (ezt tudod beírni a pelefonba a kliensnek). Ehez még a PC-re kell installálni a DynDns kliensét, vagy inkább ahogy nálam van: a wlan router alapból tudja ezt (csak be kellet adni a dyndns usernevemet/pw-öt)..
A tűzfalon a P.M. beállításaiban szereplő portot a routeren a WAN portról a PC ip-címére átirányítani(forwardolni) (ez csak akkor müxik ha ezen PC-nek a LAN-on statikus IPcíme van! kívül a dhcp tartományon, de a subnet maskon belül). És kész is, használhatod.
A telefonon nálam a mellékelt kép bal oldalán a Gprs; jobb oldalon a Bluetooth kliens látható.

Ha növelni akarod a biztonságot akkor a tűzfalon az engedélyezett internettartományt korlátozd. T-Mobile Gprs/3G esetén a 212.51.122.* -tartományra. Így a netről jövő crackereknek esélyük se lesz. (Más szolgáltató esetén a routered eldobott csomagjainak naplózásából találhatod ki az IP-tartományt).

Ezután már müxik, csak párosítani kell jelszómegadással a telefont és a PC-t, így először a PC és a mobil is legyen karnyújtásnyira..
A PC persze csatlakozva legyen a netre, ne bontson le az adsl router (ehez jó a Gmail-notifier vagy valami progi ami ~5percenként megpingel a neten valamit).

Szóval ilyen egyszerű az egész..

hjujjj hat eloszor is koszonom a hosszu reszletes dokumentaciot. csak,hogy van itt nehany dolog ami meg nagyon sotet szamomra. a progi fent van a gepen es a telefonra is telepitettem a javas reszt. Namost: a gepen a progiban ahogy mondtad kipipaltam a server for java phones via GPRS reszt. jobb oldalon van a port,password,show images using stb A port mezojeben nekem most ez a szam van 20557 ezt a szamot kell e valtoztatni vagy hadjam. a passwordot most fogom kitalalni. es ugye azt kell beirni a telefonba is?! Jartam a dyn DNS oldalan de nem vagom az angolt ezert azt a reszet hagytam. kerdes: dyn DNS nelkul vagyis domain nev kihagyasaval mukodhet a kapcsolat? A masik ,hogy kerio tuzfalat hasznalok.magyar nyelvu. es nemtudom mire gondoltal a P.M beallitasoknal.nem tudom,hogy az hol talalhato. es nemtudom mi az a forwardolas. szoval eltudnad e mondani ezen reszet a dolgoknak picit egyszerubben?

a progi telefonos reszen ezek vannak.Name-Personal , Host-.............ide nemtudom mit kell irni?! Port_itt ugyan az a szam van ami a pc-n 20557,password............
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem