Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Feszültség marad a régi, áram pedig nem tudom, csak annyi, hogy kiveszed az anódellenállást, és bekötöd azt a szegmens katódját fixre, mondjuk először 15 percre, majd megnézed, ha nem jó, újabb 15 perc. Nekem kb 40 perc alatt gyógyult meg.
Nem szeretném a panelt csesztetni, külön szeretném meghajtani a csövet
Az emule és az Overkill dc-dc tápja kb 180V-ot ad, a csövek maximális anódárama adatlap szerint 12 mA. Ez jó kezdetnek szerintem, de nem igazán értem, hogyan akarod kivitelezni ha nem az óra tápját használod. ITT van egy táp ami tulajdonképpen ugyan az mint a fent említettek.
Sziasztok!
Még hónapokkal ezelőtt összeraktam egy emule órát, csak most tudtam igazából üzembe helyezni, de vannak furcsaságok. Teljesen véletlenszerűen néha teljesen más időpontot kezd el mutatni. Pl este 22 körül ránéztem még jó volt, reggel 6-ra már 14 órát mutatott. Az RTC egyébként tesztelve volt, beállítottam az órát és elvettem a tápot egy órára, utána táp vissza és teljesen jól járt utána is. Ma meg egyszer csak 77:11:19-et mutatott és le is fagyott vagy mi, mert nem csinált semmit amíg ki nem húztam. Visszadugtam és helyreállt, jól is járt egyből. Szerintetek ez mitől van?
Sziasztok!
Az ééén Drágaszágaim... Ma vettem őket a vaterán. Szerintetek mi lesz belőle? Egy régi lengyel műszerből fogom kioperálni Őket, szép, gyönyörű szép Z566M-ek. Egyik beteges egy picit, de nem nagyon szerencsére, mert van neki egy kis katódmérgezése, de nem súlyos. Kipróbáltam, hogy a katódellenálláson csökkentettem, és egyből szép fényesen világított a hibás karakter. A képen is látszik, az első digiten állítottam, azért fényesebb. Ez a négy nagy lesz az óra és a perc mutató, és két ZM1000 lesz a másodpercmutató. Amúgy mostanában nem nagyon követtem itt az eseményeket, hogy állnak most az óraprojektek? Melyiket lenne érdemes megépítenem? A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Szia! Ezt láttam fent, én voltam a másik megfigyelő. Nekem ilyen áron most határeset volt, így inkább hagytam, max. a végén vittem volna el, ha más nem veszi észre (egyébként ennyiért reális volt). Meg amúgy is el vagyok eresztve ilyen csövekkel is most szerencsére. Az a katódmérgezés majd szépen helyrejön ha ügyes vagy. Valószínűleg a mule v2-t lenne érdemes építened, bár kíváncsi vagyok a többiek mit mondanak. A multiplex nélküli nagy óra projekt idő hiányában nálam továbbra is stagnál sajnos. A nagy csövek meg türelmesen várnak sorukra.
Ilyen szerelvény , amit kiszedtél?
Szia! Igen, már Sooty mester is rákérdezett, hogy én vettem-e meg. Hát nekem is határeset volt ennyiért, de szerintem sem volt vészes. Jó neked, én csak most tudtam szerezni négyet ebből a fajtából. Igen én is a Mule V2-re gondoltam, bár van 7 db 74141-esem, úgyhogy a nem multiplexált órát is megépíthetném.
Szerintem építs mule v2-őt gyári nyákkal Ilyen szép lesz a képe
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
Igen ilyen, talán ugyanez van nekem is. Te így bontottan szereztél ilyet?
Igen én így jutottam hozzá, azóta keresek hozzá egy kibelezett műszert...
Hát igen, de a mule v2 az 6 csöves, nekem meg csak négy nagy van. Csak két ZM1000-rest tudnék tenni másodpercmutatónak.
Vagy z573m-et az jobban passzol hozzá alakban, a mule tervei könnyen módosíthatóak kevert csövekre, én is terveztem egyet z573m és z590m-ekkel...
Hát csak nincs Z573M-em sem, de az kétségtelen hogy jobban mutatna hozzá, mert ezek pirosak a ZM1000-res meg átlátszó.
A mule v2 beindul úgy is, ha az 5 foglalatba középre beteszed fixen a kötőjelet ami most a műszerben van és két kicsit beteszel mögé másodpercnek, piros plexi mögé szerelve mutatna jól. ( 12-34 56) Hoppá lecsúsztak a másodpercek... de amúgy sem jó, mert elrontja az év kijelzését... a kötőjel csak egy kósza ötlet volt.
Lemostad ezekről a csövekről a pirosat? Én nem ilyen emeletest szeretnék, mert amilyen kajla vagyok biztos, hogy leverném valamelyik csövet, és akkor a szívem szakadna meg érte. Valami ablakos zárt dobozba szeretném, ahogy a családunk órája is készült.
Azok z5660m -ek gyárilag piros festés nélküli kivitel. Jó kis óra tetszik!
Ja már értem. Képzeld, egy olyan hülyeséget vettem észre, hogy a csöveim nem egy kasztból valók. A "4"-es karakterek nem egyformák. Van köztük két olyan aminél a 4-es függőleges szára csak a felétől indul, és van két olyan aminél pedig teljes hosszában világít a függőleges szára a 4-esnek. Biztos hogy nem katódmérgezés, hanem ezek ilyenek. Találkoztál már ilyennel? Mindegyik WB gyártmány, és mindegyik Z566M.
Kicsit bosszant ez a dolog, hogy nem egyformák a 4-esek.
...mindenesetre a legelső karakterkészlet (óra tizes) nem fogja használni. Persze azért átérzem a problémádat
Viszont kíváncsivá tettél, szerény 16 darabos készletemet átvizsgálom a hétvégén. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Én is erre gondoltam, hogy beteszem az első két karakter helyére, de a tizesnél fogja használni, éjjel 4-kor, és 14-órakor is. Esetleg ha találsz olyat és annyit amivel össze lehetne passzítani, tehát vagy végig ér a 4-es szára, vagy csak a felétől indul, akkor esetleg elcserélnéd velem, hogy egyforma legyen? Persze csak ha megoldható. Hibátlan mindegyik cső, csak idegesítő ez a probléma.
Tökéletesen megértelek, meglátjuk mit tud az én készletem 4-es tekintetében. Nálam 12db új és 4 jelenleg is használatban lévő van.
Hát ha találsz kétfélét Te is, és elcserélnéd akkor nagyon megköszönném. Csak két ilyen, vagy olyan 4-esű csövem van.
Nem is tudtam, hogy különbözőek vannak belőlük. Ezt úgy érted, hogy a 4-es vízszintes része alatt van csak maga a fém is? Tehát kiderül, hogy másmilyen fajta, bekapcsolás nélkül is? Akkor átnézem én is a 18 csövemet...
Megpróbáltam lefényképezni, valami ilyesmi... A jobb szélső cső is olyan 4-esű mint a bal szélső. A középső kettő szintén egyforma.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Na már látom mire gondolsz. Nekem az összes olyan, mint a középső kettő. Ez bosszantó probléma, megértelek. Hátha más is megnézi milyenek vannak neki és lesz kivel cserélni.
Köszi szépen, hát ez van. Remélem lesz valaki akivel tudok esetleg cserélni. Csak azt nem értem, hogy miért szerelték más karakterrel ugyanazt a csőtípust.
Ráadásul erősen szubjektív, de amelyik végig ér (szélső) az szebb is...
Ez jó kérdés... Rákerestem, konkrét választ még nem találtam, de úgy veszem ki, hogy a régebbieké a teli 4-es. Képet alig találtam ilyet. Ha van kedved megnézni az egyéb jeleket rajta, kíváncsi vagyok miben különböznek. Van rajtuk az a TGL szám, egy háromszög számmal, vagy szám nélkül, ill. egy háromjegyű szám is. Hátha kiderül valami. Az a teli 4-es szerintem viszonylag ritka. Nekem viszont pont a másik tetszik jobban.
Hát igen a teli négyes nekem is jobban tetszik. Nem tudom, hogy milyen korosztály lehet, de megnéztem a jeleket rajtuk, a kis háromszögbe egy "1"-es van írva, és a szám "113" ami rajta van még. Mindegyiken ugyanaz a szám, és jelzés van. Nem jól írtam az előbb, mert WF gyártmány mindegyik, és nem WB. TGL számot nem találtam rajtuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |