Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Lehet visszavenni az arcból Mr. !
Szóval miszter szamóca, A gabó az leolthat de én egy fele akkora negatív értékű beszólás miatt kapok egy moderátori figyelmeztetést. Ez milyen alapon? Ő felnőtt én meg nem vagy mi? Csak magyarázd meg légyszíves
+tápfesz hez képest +54volt van +-32v s tápfesszel -tápfesz hez képest 0-t ad +-32v os tápfesszel, gnd hez képest -30v ot ad ugyanazzal a tápfesszel
No most már állítsd magad alapjáratra! Azért szólt rád, mert egymás után 16:28 16:30 16:59 17:01 17:09 nyomtad mozzanatonként a hozzászólásokat, annak ellenére, hogy a szabályzatban le van írva, hogy ez tilos! Közben izgalmadban elfelejted a nagybetűket, írásjeleket. Ezért még egy modi is szól, amit szintén figyelmen kívül hagysz. Azután meg kérdőre vonsz, hogy milyen alapon?
Igen, a földhöz képest mérd meg a tranzisztorok lábainak feszültségét. A bázis feszültségük közel azonos kell legyen az IC tápfeszültséggel. Az emitterek feszültségének abszolút értékben 0,6V-tal kell alacsonyabbnak lenni a bázisfeszültségnél. A kollektorok pedig kivezérlés nélküli állapotban 3-4V-tal kell elmaradjanak az aktuális tápfeszültségtől.
Jelen esetben, a kimenet félre van billenve negatív irányba, ez lehet attól, hogy az IC kimenetén jelentős pozitív feszültség van. Ilyenkor az IC hibás vagy szakadt/zárlatos a DC visszacsatolás. Egyelőre semmi nem zárható ki, hibás-, rosszul beültetett alkatrész, NYÁK zárlat-szakadás, passzív alkatrész értékének jelentős eltérése. Ezeket kell most kirostálni.
Sziasztok!
A VF2 Conductor V2b 30V -os verziójánál megfelelő oldalanként 22,5V 100VA -es trafó? A dual mono táp jobb mint az "egy tápos"? Köszönöm
Szia! 8 ohm-mal terhelve bőven megfelel a 100VA-es transzformátor, 4-nél kicsit izzadhat ha bulizósan hajtod.
A dual mono célja a csatornák közötti áthallás és a földhurok megakadályozása, bár közös táppal sem kell rossz eredményre számítanod.
Köszi a választ! Egyenlőre biztosan csak 8Ohm -os hangsugárzókkal lesz használva. Közbe kiderült, hogy az a trafó, ami miatt dual-mono lett volna, az nem jó, mert csak 1x22,5V trafónként.
Az egyik trafóról készítsd a pozitív, másikról a negatív tápot. Nem ördögtől való megoldás az sem
A minap tárgyaltunk egy gyári PA végfokot (Stage Line), abban is külön trafón voltak a szekunder-felek.
Hmm, érdekes. Azt hittem ez valami nagyon szükségmegoldás lehet, mert már eszembe jutott nekem is. De így végülis egy közös táp lesz, csak 2 trafóval. Ha nem találok jobb trafó(ka)t, akkor így csinálom. Amúgy nincs ennek a kivitelnek valami velejáró hibája?
A szekundert egyáltalán nem érdekli, hogy külön bejáratú primer gerjeszti, vagy osztoznia kell egy másik tekerccsel Bővebben: Link
Sziasztok!
Bemutatom a saját építésű VF2 Conductoromat. A tapasztalataimról már beszámoltam korábban itt a témában, amikor a próbaverziója készült el.
Üdv! Azt szeretnem kerdezni, hogy a mellékelt kapcsolási rajzban 3.3K/2W helyett 3.9K/2W nagy bajt okoznék vele? david91 neked pedig gratulalok szep darab, tetszik a letisztult kivitelezes, es amit enis nagyon szeretek betartani az a rack meret.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
A tápfeszültségen is múlik. Ut-15V-on 15mA-nek kell folynia. Ha 65V-od van, köss a 3,9k/2W-tal párhuzamosan egy 22k/0,6W-ost
Oké köszönöm. Azért kérdezősködöm, mert nemsokára megépítésre kerül 4 darab aztán csak ilyet tudok beszerezni, szóval ha majd nem fognak indulni, akkor tele lesz velem ez a téma.
Nem rossz, gratula! De ha a kábelezésen dolgoznál még egy kicsit, lehet az még javítana a szerkezeten.
Sziasztok!_Olyan kèrdèsem lenne hogy a conductor 80w-os verziójàba be lehet szerkeszteni vhogy egy rövidzàr vèdelmet?_Ha igen vki segítene nekem ennek a megvalósítàsàban?_Màr èpítettem 2 öt is ebböl a masinàból,meg vagyok vele elègedve,_csak ezt a fajta vèdelmet hiànyolom belöle._Sajnos alulkèpzett vagyok._az ilyen fajta müveletek megtervezèsèhez.....
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Rákeresel a topikban a GF400 nevű képre. Amilyen áramkorlátot abban látsz, olyat építs bele.
Sziasztok! Hűtéssel kapcsolatos kérdésem lenne. 4 darab vf2 monster panelt(azaz a fetjeit) szeretném hűteni. Ezzel a hűtőbordával szeretném. Méghozzá ugy, hogy 2 darab panel kerűlne direktbe a bordára,semmilyen L idom nélkül.(termeszetes csillam+silikon) Szoval 2 ilyen bordán 4 panel, amiből alagutat hoznék létre. Még az is kérdéses szamomra hogy 92x92mm-es ventilátor szívja át a levegőt vagy egy 120mmx120mm-es. Direkt hűtés lenne, azaz 220V-os venti és ahogy bekapcsolom az erősítőt az rögtön indulna. Éleg lenne ekkora hűtés? Vagy úgy kellene minimum, hogy panelenként egy egy ilyen borda?
Szevasz! Szerintem még két ilyen borda és jó lesz a hűtésed, de mások véleményét is ki kérheted!.
Oké, persze érdekel még mások véleménye is. Szép lassan összeakarok hozni egy 4 csatornás erősítőt 3U magas rackben. Trafo miatt nem tudok 2 U ban maradni emiatt jott az ötlet, ha már építek akkor legyen telepakolva a doboz.Ha valakinek tudsz ures 3U magas racket eladót szólj légyszives, többit privátban megbeszéljük.
Köszi a választ.igyekszem kihámozni a rajz alapján a védelmet,remélem sikerül.Utólag ha szerkesztek hozzá egy kis panelt,be lehet iktatni a már meglévö végfokba?Pl össze vezetékelem a megfelelő helyeken a 2 egységet?
Azt a néhány alkatrészt még talán a fóliaoldalra is rá lehet forrasztani, nem is kell neki nyákot csinálni. A túl hosszú vezeték bekötésekkel előfordulhat hogy gerjedni fog.
Ez igaz.Egyébként nem létezik a conductot 130w-os verziójából duplafetes áramkorlátos,kapcs illetve nyákrajz?Mert akkor lehet inkább építenék egy ujjat mintsem a régieket piszkáljam....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |