Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő

Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   114 / 164
(#) Moderátor hozzászólása g3ngst3r hozzászólására (») Júl 4, 2013

Lehet visszavenni az arcból Mr. !
(#) g3ngst3r hozzászólása Júl 4, 2013 2 /

Szóval miszter szamóca, A gabó az leolthat de én egy fele akkora negatív értékű beszólás miatt kapok egy moderátori figyelmeztetést. Ez milyen alapon? Ő felnőtt én meg nem vagy mi? Csak magyarázd meg légyszíves
(#) g3ngst3r hozzászólása Júl 4, 2013 1 /

+tápfesz hez képest +54volt van +-32v s tápfesszel -tápfesz hez képest 0-t ad +-32v os tápfesszel, gnd hez képest -30v ot ad ugyanazzal a tápfesszel
(#) g3ngst3r hozzászólása Júl 4, 2013 1 /

Az mpsa-k feszültségét földhöz képest mérjem? mármint GND
(#) Moderátor hozzászólása g3ngst3r hozzászólására (») Júl 4, 2013

No most már állítsd magad alapjáratra! Azért szólt rád, mert egymás után 16:28 16:30 16:59 17:01 17:09 nyomtad mozzanatonként a hozzászólásokat, annak ellenére, hogy a szabályzatban le van írva, hogy ez tilos! Közben izgalmadban elfelejted a nagybetűket, írásjeleket. Ezért még egy modi is szól, amit szintén figyelmen kívül hagysz. Azután meg kérdőre vonsz, hogy milyen alapon?
(#) reloop válasza g3ngst3r hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Igen, a földhöz képest mérd meg a tranzisztorok lábainak feszültségét. A bázis feszültségük közel azonos kell legyen az IC tápfeszültséggel. Az emitterek feszültségének abszolút értékben 0,6V-tal kell alacsonyabbnak lenni a bázisfeszültségnél. A kollektorok pedig kivezérlés nélküli állapotban 3-4V-tal kell elmaradjanak az aktuális tápfeszültségtől.
Jelen esetben, a kimenet félre van billenve negatív irányba, ez lehet attól, hogy az IC kimenetén jelentős pozitív feszültség van. Ilyenkor az IC hibás vagy szakadt/zárlatos a DC visszacsatolás.
Egyelőre semmi nem zárható ki, hibás-, rosszul beültetett alkatrész, NYÁK zárlat-szakadás, passzív alkatrész értékének jelentős eltérése. Ezeket kell most kirostálni.
(#) nzozz hozzászólása Aug 23, 2013 /

Sziasztok!
A VF2 Conductor V2b 30V -os verziójánál megfelelő oldalanként 22,5V 100VA -es trafó? A dual mono táp jobb mint az "egy tápos"?

Köszönöm
(#) reloop válasza nzozz hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Szia! 8 ohm-mal terhelve bőven megfelel a 100VA-es transzformátor, 4-nél kicsit izzadhat ha bulizósan hajtod.
A dual mono célja a csatornák közötti áthallás és a földhurok megakadályozása, bár közös táppal sem kell rossz eredményre számítanod.
(#) nzozz válasza reloop hozzászólására (») Aug 23, 2013 /

Köszi a választ! Egyenlőre biztosan csak 8Ohm -os hangsugárzókkal lesz használva. Közbe kiderült, hogy az a trafó, ami miatt dual-mono lett volna, az nem jó, mert csak 1x22,5V trafónként.

Az egyik trafóról készítsd a pozitív, másikról a negatív tápot. Nem ördögtől való megoldás az sem

De már majdnem!

A minap tárgyaltunk egy gyári PA végfokot (Stage Line), abban is külön trafón voltak a szekunder-felek.

Hmm, érdekes. Azt hittem ez valami nagyon szükségmegoldás lehet, mert már eszembe jutott nekem is. De így végülis egy közös táp lesz, csak 2 trafóval. Ha nem találok jobb trafó(ka)t, akkor így csinálom. Amúgy nincs ennek a kivitelnek valami velejáró hibája?

A szekundert egyáltalán nem érdekli, hogy külön bejáratú primer gerjeszti, vagy osztoznia kell egy másik tekerccsel Bővebben: Link
(#) david91 hozzászólása Szept 12, 2013 /

Sziasztok!

Bemutatom a saját építésű VF2 Conductoromat. A tapasztalataimról már beszámoltam korábban itt a témában, amikor a próbaverziója készült el.
(#) reloop válasza david91 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Csinos darab, gratulálok!
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Üdv! Azt szeretnem kerdezni, hogy a mellékelt kapcsolási rajzban 3.3K/2W helyett 3.9K/2W nagy bajt okoznék vele? david91 neked pedig gratulalok szep darab, tetszik a letisztult kivitelezes, es amit enis nagyon szeretek betartani az a rack meret.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2013
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

A tápfeszültségen is múlik. Ut-15V-on 15mA-nek kell folynia. Ha 65V-od van, köss a 3,9k/2W-tal párhuzamosan egy 22k/0,6W-ost
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Oké köszönöm. Azért kérdezősködöm, mert nemsokára megépítésre kerül 4 darab aztán csak ilyet tudok beszerezni, szóval ha majd nem fognak indulni, akkor tele lesz velem ez a téma.
(#) nzozz válasza david91 hozzászólására (») Szept 12, 2013 /

Nem rossz, gratula! De ha a kábelezésen dolgoznál még egy kicsit, lehet az még javítana a szerkezeten.
(#) david91 hozzászólása Szept 12, 2013 /

Köszönöm szépen a dicséreteket!
(#) RobyBoy hozzászólása Szept 19, 2013 /

Sziasztok!_Olyan kèrdèsem lenne hogy a conductor 80w-os verziójàba be lehet szerkeszteni vhogy egy rövidzàr vèdelmet?_Ha igen vki segítene nekem ennek a megvalósítàsàban?_Màr èpítettem 2 öt is ebböl a masinàból,meg vagyok vele elègedve,_csak ezt a fajta vèdelmet hiànyolom belöle._Sajnos alulkèpzett vagyok._az ilyen fajta müveletek megtervezèsèhez.....
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
(#) Ge Lee válasza RobyBoy hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Rákeresel a topikban a GF400 nevű képre. Amilyen áramkorlátot abban látsz, olyat építs bele.
(#) Davidd hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok! Hűtéssel kapcsolatos kérdésem lenne. 4 darab vf2 monster panelt(azaz a fetjeit) szeretném hűteni. Ezzel a hűtőbordával szeretném. Méghozzá ugy, hogy 2 darab panel kerűlne direktbe a bordára,semmilyen L idom nélkül.(termeszetes csillam+silikon) Szoval 2 ilyen bordán 4 panel, amiből alagutat hoznék létre. Még az is kérdéses szamomra hogy 92x92mm-es ventilátor szívja át a levegőt vagy egy 120mmx120mm-es. Direkt hűtés lenne, azaz 220V-os venti és ahogy bekapcsolom az erősítőt az rögtön indulna. Éleg lenne ekkora hűtés? Vagy úgy kellene minimum, hogy panelenként egy egy ilyen borda?
(#) soos csaba válasza Davidd hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szevasz! Szerintem még két ilyen borda és jó lesz a hűtésed, de mások véleményét is ki kérheted!.
(#) Davidd válasza soos csaba hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Oké, persze érdekel még mások véleménye is. Szép lassan összeakarok hozni egy 4 csatornás erősítőt 3U magas rackben. Trafo miatt nem tudok 2 U ban maradni emiatt jott az ötlet, ha már építek akkor legyen telepakolva a doboz.Ha valakinek tudsz ures 3U magas racket eladót szólj légyszives, többit privátban megbeszéljük.
(#) RobyBoy válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Köszi a választ.igyekszem kihámozni a rajz alapján a védelmet,remélem sikerül.Utólag ha szerkesztek hozzá egy kis panelt,be lehet iktatni a már meglévö végfokba?Pl össze vezetékelem a megfelelő helyeken a 2 egységet?
(#) Ge Lee válasza RobyBoy hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Azt a néhány alkatrészt még talán a fóliaoldalra is rá lehet forrasztani, nem is kell neki nyákot csinálni. A túl hosszú vezeték bekötésekkel előfordulhat hogy gerjedni fog.
(#) RobyBoy válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Ez igaz.Egyébként nem létezik a conductot 130w-os verziójából duplafetes áramkorlátos,kapcs illetve nyákrajz?Mert akkor lehet inkább építenék egy ujjat mintsem a régieket piszkáljam....
(#) nzozz hozzászólása Okt 1, 2013 /

Sziasztok!
A VF2 Conductor V2b -hez milyen tartományú trafót érdemes használni? (min. áram és min. - max. feszültség)

Köszönöm
Következő: »»   114 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem