Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok! Van egy Eagle rajzom, ami újabb verzióban készült. Nincs valamilyen mód átkonvertálni régebbi 5.11.0 formátumúra? Gyártás közepén vagyok és nem szívesen változtatnék most verziót ezért az egy rajzért....
Csak annyi, hogy a szoftvercserékkel nagyon rosszak a tapasztalataim. Mindig beüt valami nem várt fordulat és mindig a legrosszabbkor. A mostani verzióm tökéletesen működik, mindössze egyetlen fájlt kaptam egy ismerőstől. Emiatt nem robbantanám fel a 3 éves munkámat.
Szia
6.4 ugyanolyan jól megy mint az 5.11, nyugodtam cserélj. -- 5.11 -től nem kell megválnod, egymás mellett is tud futni a kettő A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2013
Esetleg másik meghajtóra feltelepített régi verzió?
És azt indítva már nincs is probléma .
Nekem nincs belőle telepítő verzióm - sem "okosítás". Vírusos helyekre meg nem szívesen ugranék fel az előbb ismertetett okok miatt. Ha van ötleted, szívesen fogadom.
Több száz rajzom van, ami kitűnően elvan az 5.11-en. Ha nem tudtok megoldást a visszafelé konverzióra, előbb-utóbb muszáj lesz váltani - de akkor inkább a gyártás után bohóckodnék vele....
Szia!
Létezik megoldás, bár nem egyszerű sajnos. A barátod, akitől kaptad a rajzot, le kell futtasson egy ULP-t, aztán meg te is (ő exportál, te importálsz). A CadsoftUsa oldaláról letölthető szkriptek közül kettőt érdemes kipróbálnotok, ami ezt tudja. szkript1 szkript2 Ne aggódj, még én se voltam hajlandó átállni a 6-osra, miután az első barátkozásunk nem sikerült jól, bár lassan el fogom határozni magam és talán...
Köszönöm! Megkérdezhetem - neked mi nem jött be a 6-osban?
Előre bocsátom, hogy én egy korai verziót (és ingyenest) próbáltam ki. Nekem sorra előjöttek azok a hibák, amiket a fórumokban is lehetett olvasni. Pl. nem nyitotta meg normálisan a nyákjaim. Konvertálás után ugye nem tudtam visszatérni a régibe (több gépemen is fel van telepítve). Az alkatrészeim egy részét nem volt képes megjeleníteni. A mm-inch konverzió miatt nem tudtam lábakat bekötözgetni. Nem jelentek meg feliratok, légvezetékek. Stb.
Ha jól tudom, akkor ezeket már javították és állítólag a mostani verzió már tényleg jó, de én még várok vele, hogy átálljak Ami vonzó lenne benne, hogy állítólag most már alkatrész rajzolásnál a padeket olyan alakúra csinálhatnám, amilyenre akarom, meg ugye az xml fájlformátumnak köszönhetően akár verziókövetést is be lehet rá élesíteni, meg pl. a circuits.io oldal is be tudja már importálni... Szóval összességében én nem vagyok az új ellen, csak még adok neki egy kis időt Idézet: „állítólag most már alkatrész rajzolásnál a padeket olyan alakúra csinálhatnám, amilyenre akarom,” Nem tudom, szerintem a PowerPCB-ből lehet importálni csak.
Üdv!
Pedig úgy van, ahogy idézted. A Library szerkesztőben tetszőleges alakú forrszemek is megadhatók. Minden, a tokozás jelrétegein létrehozott és a forrszemhez csatlakoztatott vezetősáv és poligon a forrszemhez elektromosan csatlakoztatottnak minősül. Ezáltal az alkatrészszerkesztőben tetszőleges alakú forrszem definiálható. Amennyiben a pad standard alakja nem felel meg egy adott tokozáshoz, tetszőleges alakú forrszem rajzolható a meglévő köré, vagy erre a célra egy, az eredeti forrszemhez csatlakoztatott vezetősáv (wire) is alkalmazható.
Szia !
Az rendben is van, de ezt már a 6.4 ben is igy volt, lehet a 6.2-ban is. Szóval ez mint újdonság nem játszik
Az 5.12-höz képest viszont igen, s ha megnézed én arról írtam, hogy az 5-öshöz képest a 6-osban van ilyen újdonság
Ja.. Ahhoz képest van még pár újdonság.
Köszönöm a segítségeket még egyszer. Maradok még a bevált verziónál.
Én régóta használom a legális verziót, és valóban ki lettek javítva a hibák. Nem bántam meg a váltást, tehát használd nyugodtan.
Tólókapcsolókat keresek a könyvtárban, de nem találok egyet sem a kapcsolók közt. Rengeteg minden van, csak éppen az nincs ami kellene. Milyen néven keressem? (2p3t)
Nemtudom ti, hogy vagytok vele. Engem leginkább az zavar az Eagleben, hogy nem lehet a forrszem/pad átmérőt, furatot, formát közvetlenül layout editorban változtatni. Megkell nyitnom a könyvtárat és csak abban tudom. Ha pedig módosítom, akkor módosul mindegyik.
Üdv!
Nincs valakinek BA1404-es alkatrésze Eagle-be? Ha van, akkor megköszönném, ha megosztaná!
Szia Az AD538AD ic rajza miért nem jó ?
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
A kérdés jó, hadd tippeljek...
Az egyik RTC a másik FM transmitter ?
Mert alkatrészről beszélünk nem külön álló vonalakról és pad-ekről.
És ez igy is van rendjén. Üdv,
Elnézést, de épp ez a baj. A nyákterven nem alkatrész van, csak annak lenyomata ami nem a sajátja, mert más alkatrész is lehet ugyanolyan package-ben.
Az orcad-ben egyenként le lehet cserélni a pad-eket. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
Persze a pcb editorban ott sem lehet furatot meg forrszemet átrajzolgatni, de ha meg van rajzolva a pad akkor bármelyik lecseréhető, akár egy ic-nek egyetlen lábánál is a többitől függetlenül.
Pont erre értettem én is .Nem az a lényeg , hogy adott rajzképhez milyen alkatrész megnevezés tartozik, hanem hogy a tokozása megegyezik .Innentől kezdve szerintem teljesen mindegy minek hívják megrajzolható vele a kapcsolási rajz is , és a nyák terv is.
De akár Mondhattam volna , egy noném alkatrész rajzot is amin nincs semmilyen megnevezés , csak az ic rajza. Nem mindig pont azt a típust kell keresni , ha van hasonló alkatrész rajzolat már lehet is tovább dolgozni vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |