Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   513 / 1172
(#) kokozo válasza laszlo raduj hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Akkor 100n 120om?
(#) Csongi_ válasza kokozo hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A tokban van egy 100 nanos kondi, es egy 120 ohm-os ellenallas.
Ha multimeterrel ellenallasmero allasban tudsz merni rajta 120 ohm-ot akkor parhuzamosan van, ha nem, akkor sorosan.
(#) laszlo raduj válasza kokozo hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Amely mar megpatant azt szet szedheted es akor rajosz mi az elhelyezese.
(#) kokozo válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Köszönöm mind a kettőtöknek!
(#) usane válasza bored hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Ez miben volt?
(#) bored válasza usane hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Egy ősrégi philips walkman-ben.
(#) mindenes válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Így van és román gyártmányúnak néz ki .Nem árt őket cserélni .
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) Sebi válasza resystance hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Igen, alapvetően ez a feladata. De egy egy kényesebb - de kis áramfelvételű - helyen, pl műveleti erősítőnek, oszcillátornak a tápfeszültségét is stabilizálhatja, ha a feszültségváltozások által okozott disszipáció nem lépi túl a határadatot. Mit értek ezalatt: adott egy áramkör, ami 20mA-t fogyaszt ugyan, de 1-2-3mA-nél nem több az ingadozás. Kell neki 6V, de csak 12V stabil áll rendelkezésre, ami a többi eszközt működteti. Itt is alkalmazható a legkisebb 5..8mA-es típus, mert a soros ellenálláson eső fesz. a fogyasztó és a zener áram összegéből adódik: kiszámolod, hogy 25mA-nél essen rajta 6V, így a zeneren csak akkor folyik nagyobb áram, ha a fogyasztó csökkenti az övét - ez a pár mA pedig belül marad a határadatokon.
Alkalmas amplitúdó-határolásra,túlfesz-védelemre, sőt egyetlen zenerrel és analóg (lengőtekercses) műszerrel még fordulatszám mérőt is lehet építeni autóba...
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) usane válasza bored hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nos, akkor az egy 1W körüli erősítő.
Tegnap találtam róla valamit, ha meglesz belinkelem.
(#) rockersrac válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Ennek esetleg valami lábkiosztását lehet találni valahol? Mert szert tettem egy ilyen szerkezetre, és jó lenne valahogy ,,életre kelteni" a szerkezetet... Szerencsére volt annyi eszem, hogy elhoztam a hozzá való csatlakozót, ami a ,,tüske sorra" való. Balról jobbra be van számozva növekvő sorrendben, 1-5 között. 1-2 tüske között van egy tüske kihagyva, a 2-3-4-5 egyforma távolságra van, az első 4 tüskénél szürke, az 5. csatlakozó pontnál pedig kék színű a vezeték. Remélem segítenek ezek az információk!
(#) usane válasza bored hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Állítólag a KA2201-el Bővebben: Link egyenértékű.
(#) Halász Z. hozzászólása Okt 1, 2013 /

Hali!
Van egy (több) fetem ami IR gyártmányú s a part number helyén 0572 van írva. A neten nem találtam róla semmit. Ha valaki tud segíteni, megköszönném.
Üdv : HZ.
(#) kocsora hozzászólása Okt 1, 2013 /

Sziasztok!

Az alábbi alkatrészekhez nem találok sem adatlapot, sem más infót. Szerintem eeprom lehet...
ATMLH014 ATMLH024 ATMLH036 so8, tssop. Kaptam pár darabot, de így semmire nem tudom használni.

Ha valaki tud valamit, kérem ne tartsa magában.

Üdv.
(#) bored válasza usane hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Köszönöm!
(#) kocsora válasza kocsora hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Megvilágosodtam...

Ugyanis a legfelső sorban a gyártási idő van kódolva. A második tartalmazza az érdemi infót: pl 2GB, ez a 24C1024B, a 2ECL a 256, stb...

Üdv.
(#) Expedient hozzászólása Okt 1, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy IC: M54641L aminek a helyettesítőjét keresem. A neten találtam ilyet, de horror áron. Esetleg lenne, valamilyen olcsóbb helyettesítés? *

Szerkesztve!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013

M54641L.jpg

(#) resystance válasza Sebi hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Csak most olvastam el. Köszi a kimerítő választ!
(#) proli007 válasza resystance hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Egy kicsit az alapokat el kellene sajátítanod. Egyébként a zénerhez van külön topik itt.
(#) resystance válasza proli007 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Tudom, azt csinálom. Túl sok az építendő és tízszer annyi a tanulandó. Rengeteg anyag itt sorakozik nekem, és egyik se értekezik még a z-diódákról, előrébb tartok még. Egyedül nehéz. Köszönöm a linket.
(#) endrusz válasza resystance hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia! Ezt olvasd át. Ha kell szakirodalom,van rengeteg,tudok küldeni csak ird meg mire van szükséged. üdv pali
(#) resystance válasza endrusz hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia, köszönöm. Igazából nem tudom, mire van szükségem, mert nem tudom, mit nem tudok. Gyakorlati infókra lenne szükségem igazán, mert már 15 éve forrasztgatok, de csak pár hónapja vált fő hobbymmá az elektronika. 10 éve programozok, úgyhogy agyam az kéne legyen hozzá, csak nem tudom, mik a lehetőségek.
Pl. ez a leírás nagyon bevált nekem, még a hülye is megérti és gyakorlati információkkal lát el: Tápegységek
(#) reddot hozzászólása Okt 3, 2013 /

Szevasztok!
A képen látható autórádió hangerőszabályzó kapcsolót honnan tudok beszerezni?
Vagy milyen néven keressem?

DSCN5366.JPG

(#) Buvarruha válasza reddot hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

(#) reddot válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Köszi!
(#) Folditomi4487 hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok!
Nem rég kezdett el foglalkoztatni ez az elektronika, hobbiépítés stb.
Találtam egy nagyon jó kapcsolást, és Honda NS125F tipusú motorhoz szeretnék építeni egy fokozat jelzőt.
Megvan a kapcsolás is, és két REED relé szolgáltatná a jelet felfelé, és lefelé váltva.
Na már most a gond...
Itt ez a kapcsolás. KAPCSOLÁS
Nem világos egészen, hogy ezeket az alkatrészeket onnan tudnám beszerezni...
Minden megvan a Hestore.hu webáruházban, bár ez a "PIC18F2S2D" alkatrész nincs, google-ztam, és akkor sem találtam.
Tudnátok segíteni nekem?
Ja, és még egy kérdés. A Kivezetések megvannak az IC és a Kijelző között, de hogy melyiket hova...... azt nem vágom. ))
Előre is köszönöm, és jelezném nekem még új ez az oldal, az esetleges hibákért elnézést.
(#) Folditomi4487 hozzászólása Okt 3, 2013 /

majdnem lemaradt ez is...
A kapcsoláson található "X1 CRYSTAL" gondolom valamiféle kristály lehet, ebben is kérnék egy kis segítséget. köszi még egyszer...
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
(#) kadarist válasza Folditomi4487 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia!
A PIC-be programot is kell tölteni, az meg van?
(#) _vl_ válasza Folditomi4487 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Idézet:
„bár ez a "PIC18F2S2D" alkatrész nincs, google-ztam, és akkor sem találtam.”

Azért, mert egy nagyon gyatra minőségű rajzot nézegetsz, és ezért nem láttad, hogy az ott nem PIC18F2S2D, hanem PIC18F2520.
(#) pucuka válasza Folditomi4487 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

A kristály frekvenciája kiderül a programból, már ha van. A kijelzőnek a kivezetései ott vannak a rajzon, bár itt nem látni, de ha kinagyítod, akkor ott vannak a szegmensek nevei: a, b, c, d, e, f, g.
(#) Folditomi4487 hozzászólása Okt 4, 2013 /

Köszönöm szépen !
Program az nincs... de majd előkutatom
Következő: »»   513 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem