Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
P20 szagát nem tudod elkerülni, ez jóval büdösebb (nekem).
Az időzítő nem sokat segít, ha nem tudod mennyire kell beállítani, a pontos idejét kísérletekkel lehet belőni, ami macerás. Én nyomok 10 percet, mindig jó, több mint kéne, de nem okoz gondot.
Ez a lényege, hogy oldja, nem baj, csak a akkor ha nem megfelelően fújod.
Nyomtatási oldalt, finoman kell megszórni, átvilágítva azonnal látszik a hatása, ha sokat szórsz, akkor megfolyik, használhatatlan lesz.
Nem értem hogy miért erőlteted , a lakkodat ? Nem P20 at használok hanem dry fóliát és hidd el hogy az egész dolog végig szagtalan , a maratást kivéve de azt mindig az udvaron csinálom . Akinek szimpi a technológiád az használni fogja akinek nem az meg használja ami neki megfelel és pont ! IT LEZÁRTAM A VITÁT . És a nagy dolog hogy a macerás beállítást egyszer megcsináltam 8 sec ....
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Nagyon félreértesz, én nem erőltetem!
Ha így érzed elnézést kérek, csak segíteni akartam. Nehogy ezt is félre értsd, nem neked!
Ok semmi baj de már 3x leírtam hogy nem szeretem de rögtön jött a válasz... Egyébként kipróbáltam , azért írtam hogy nem tetszik a szaga
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Akkor lehetséges, hogy a Transzparent spray is szándékosan oldja a tintát, összefolyatva a festékhiányosabb és dúsabb részeket? Ezzel növelve a fekete takarását. Bár tintasugarasnál ez nem működne, oda is ajánlott.
Így van, ezért takar jobban a fekete, festék beszívódik a papírba.
Tintasugaras nyomtatásnál ez nem működik, mivel azt nem oldja, ott csak a papír áttetszővé válik, ez az előnye megmarad.
Ezt nem értettem soha, hogy a fekete miért lesz átláthatatlanabb.
"Az ember holtig tanul". Idézet: És ezután még jött vagy 3 válasz .... Én már lezártam „Oké értem a ti érveiteket is de , én utálom még a szagát is a festékeknek , nekem működik a dolog a saját "technológiámmal" minek szagolnám a lakkot? Egyébként a "méregetés" nálam egy időzítővel történik amit egyszer beállítottam és azóta nincs probléma az idővel . ” A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
Sziasztok!
Tegnap elkészült első CNC-vel forgácsolt nyákom, amit azóta be is építettem, egy tápegységben kapott helyet. A törpefeszültségű rész réz szigetei között csak egyszer mentem végig 0.8-as maróval, viszont a hálózati rész, és a törpefeszültségű rész közé, valamint a hálózati rész vezető sávjai közé 4mm-es szigetelő sávot martam. Mivel a széles sávokat is 0.8-as maróval készítettem el, elég sokáig tartott a művelet. Ekkor vetődött fel bennem a következő kérdés. Van valamilyen szabály, vagy szabvány, ami meghatározza, hogy mekkora feszültséghez mekkora szigetelő sáv szükséges?
Ha már CNC, úgy kell tervezni a nyákot, hogy az ilyen kritikus részeken maróval célszerű teljesen keresztül marni a nyákot. Erre egy 2-es kukorica maró tökéletes lehet.
Ha nincs bevonva szigetelővel. Márpedig védőlakkot célszerű használni...
Sziasztok.
Tudtok-e valamilyen házi módszert, amivel meglehetne oldani hogy ne világítson át a maszk azokon a helyeken ahol nem kellene. Az egymásra illesztés nem nagyon jó mivel a vékonyabb vonalakat soha sem sikerült egymásra helyeznem. Mivel a maszk mindig valamennyit torzul a hő miatt... Pausz papírt használok, HP Color LaserJet CP12115 nyomtatóval; P20 fotó lak + 500W hallógén lámpa a megvilágítási idő 8 perc. És láthatóan szemcsés a nyákom. A képen látható már ónozva van kémiai ónozóval. Azért a valóságban nem ennyire szörnyű a helyzet mint a képen... Előre is köszi a segítséget. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Én már próbáltam a dunsztos üveges megoldást. Fogsz egy dunsztos üveget, egy rongyot nagyon enyhén be hígítózol, belerakod a fóliát, rázárod a kupakot, és egy idő után a hígító párája megkezdi a festéket és sötétebb lesz a maszk.
Azért ezt elég ügyesen el kell találni, mert a festék megfolyhat, na meg vékony vezetőknél nem tudom, hogy alkalmazható-e. Én egy ideje már vasalok csak, időhiány miatt. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Pár hozzászólással visszább éppen erről írtunk. Gondolom a nyomtató maximális festékmennyiségre van állítva.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Csak nagyon halkan merem javasolni, hogy nyomtass tintasugarassal víztiszta fóliára, mert félek kitiltanak innen ezért az eretnekségért. Nálam működik.
Már megint okoskodok: dunsztos üveg és hígító.
@ luluzulu! Engedd át a fóliát a nyomtatón egy üres lapként. Én egy vékony keretet rajzoltam és úgy nyomtatok egy "üreset". Ezután már mehet a tervezett rajzolat és nem torzul.
Régebben volt szerencsém tíz évig egy offszet nyomdát üzemeltetni. Akkor én is használtam a lézernyomtató - pausz technikát, igaz csak 300 dpi-s nyomtatóm volt akkoriban. Az eredmény nagyon hasonlított az általad felrakott fotón láthatóra. A probléma az volt, hogy a lézer a felületek rajzolásakor nem terítette a festékport, hanem pontok sokaságát szórta a pauszra. Nagyító alatt jól lehetett látni, hogy a pontok között nincs fedés.
Nézted már nagyítva a pausz nyomatodat?
Ritka az ilyen tintasugaras nyomtató, ezért csodálkoznak. Nekem komolyabb van, tiszta fólián -meg érdesen sem- nem tapad az eredeti festék, csak folyik összevissza, pasza lesz. Ismerősöknél ugyanez a helyzet, különféle nyomtatóknál.
Valószínűleg oldja a hígító gőze a festékport, és ezáltal a pontokból egy egymásba folyt, homogén felület lesz, ami jobban takar.
Szívesen postázok Neked próbára néhány ívet.
Köszönöm, de most megoldott, -olcsó Samsung- lézernyomtatóval fóliára nagyon jó a fedés, a nyák tökéletes. És olcsó -lézerhez való fóliára-, bármelyikre.
Szia,
- A felvitt por mennyiségét, egy nyomtatóra jellemző maximális értéknél, nem lehet feljebb emelni. - használj lézerprinter fóliát, nem (pausz)papírt, az nem változtaja a méretét. ... vagy ha igen, akkor mind a két nyomat ugyan úgy változik. A két (három) nyomatot mindíg ugyan oda nyomtatom, egymás után, és nem egyszerre, egymás mellé téve a fóliarajzolatokat nyomtatok. - A dunsztosüveges dolog nekem nem hozta a várt eredményt. Valóban homogénebb lesz a felület, de a por vastagságát (a fedést) nem lehet vele növelni. Ami por nincs rajta, az nincs rajta! Tegnap ez a hígítóval kezelt két réteg sem volt elég nekem ezért egy harmadik fólia réteget is rátettem. Így valóban jó lett. Persze, van akinek egy réteg is tökéletes, de az sajnos nem én vagyok... - A furatátmérőt 0,3mm-re veszem, így szépen egymársa tudtam a helyezni a három réteg fóliát.
Szemmel látható, jobb mint a pauszra nyomtatott, jól takar, könnyű vele dolgozni.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Idézet: „Persze, van akinek egy réteg is tökéletes,” Nyomtatófüggő, és még tintaanyagfüggő. Nekem csak most jó, amióta egy céges nyomtatóhoz hozzáférek. De régebben előző nyomtatóval nem volt jó, tonercsere, majd még 3 féle tonerrel sem. Végre tönkrement nyomtatójuk, újat vettek, most jó nekem. De ha itt is másik toner lesz, valószínűleg vége az aranyvilágnak.
Egy jól porlasztó spriccelő jó lehet, csak ne oldja a nitró az anyagát.
Benzin nem lesz jó, nitró, vagy aceton alapú hígító kell, ezt abból is tudom, ha vasalt nyákról akarom letisztítani a toner festékét, ott sem jó a benzin, nem oldja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |