Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ez is oldja a tonerport, és szag alapján valami petróleumszerű cuccnak tűnik.
- Megnéztem a biztonsági adatlapot, tényleg petróleum, illatosító és hajtógáz. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Nekünk van hasonló, csak 1200Ft, virágot permetezünk vele.
Nem biztos, hogy flakon és az alkatrészei bírnák a nitrót, hosszútávon.
Miénkben a fúvóka tömítése elöregedett, gumi O gyűrű, így már nem ködöl...
Próbáld ki, nagy mérete miatt, kevés hígítóval nem biztos, hogy jól működne.
Az lehetséges, hogy a 250 grammos műnyomó miatt nem sikerül a vasalásom, vagy csak én vagyok béna? Sajnos vékonyabbat jelenleg nem tudtam beszerezni. Viszonylag sok helyen lejön a festék áztatás (ujjal radírozás) után. A vasaló a legnagyobb hőmérsékleten van és így is nem 1 vagy 2 percig vasalom, szerintem bő 15 percig.
Másik kérdésem pedig, hogy áztatás után mikor megszárad a NYÁK, akkor ilyen vattaszerű fehér bevonat (vékony és csak száradás után látni) "keletkezik", gondolom ez maga a papír lenne. Ezt leviszi már a marató vagy addig kell áztatni míg száradás után csak a fekete tintát látom?
Olyan vastag papírhoz már combos vasaló kell, a szürke réteg meg maradhat ott nyugodtan.
üdv
valaki tud nekem segíteni abban , hogy maratás nélkül hogy lehet könnyedén nyákot készíteni ? lécci segítsetek !
Gyerek koromban réz csőszegecselt bakelit lap volt.
Veszel egy próbapanelt, ami tele van lyukakkal, beforrasztod az alkatrészeket, és rövid vezetékekkel (vagy az alkatrészek megfelelő méretűre vágott lábaival) összekötöd őket.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Vagy nyomtatsz magadnak egyet:
Bővebben: Link
Vasalásos technikával mi a legvékonyabb vezetőréteg, ami biztonsággal kivitelezhető? 0.8mm volt a legvékonyabb eddig amit használtam.
De most 0,4-0,5mm kellene, főleg 2.54-es raszterű csatlakozó lábai közötti elvezetésre.
Szia!
Műnyomó papírral 0,2 .. 0,3 mm -es vezetékek is sikeresen készíthetők vasalásossal is. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Köszönöm, akkor kipróbálom.
![]() És mekkora távolság ajánlott a 2 vezető réteg között? Illetve ha lábak között megy el, hogy ne folyjon össze a láb és vezető?
2.54-es raszterű csatlakozónál a kérdés az érintkező/láb számára szükséges luk átmérője.
Ha 0.8..0.9mm-es furat elég neki, akkor ~1.5..1.6mm körüli forrszem még működhet (precízen kell fúrni). Ebben az esetben van ~0.94..1.04mm-ed a vezeték átvezetéséhez, azaz jut kb. 0.30..0.35mm a vezetéknek, ill. két oldalt a szigetelőnek. Ennek röhögve kéne mennie kézi gyártásnál (nekem a 0.25-ös vezeték + 0.25-ös szigetelőtávolság laminálógéppel szokott menni). Ha vastagabb a csatlakozó lába, és nem elég neki csak 1.1..1.2mm-es furat, akkor sajnos feljebb kell menni a forrszemmel is, legalább 1.7..1.8mm-ig, úgy már csak 0.25/0.25-nyi hely marad a vezetéknek, az még működhet. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Odafigyeléssel, lassú marratással ez még sikerült: 0.2mm vezeték és 0.2 mm szigetelés. Sajnos a lábkiosztás nem lett jó...
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Sósav-hidrogénperoxiddal maratok, de az nem mondható lassúnak. Amúgy sztem jobb, mint amit régen használtam, mert az könyebben alámaródott. (Vasklorid)
Te mivel maratsz, s ha ilyen keverékkel mint én, akkor milyen arányban kevered? Én kbfele hidrogénperoxid, 1/e víz és 1/4 sósav. De mindig ahogy sikerül.
Ha ügyes vagy , és türelmes , és nem megy el a kedved az első esetleg nem jól sikerült kísérlettől, akkor minden további nélkül meg tudod csinálni , illetve meglehet.Ettől még van lejjebb is , de stabilan , és tisztán ez megfelelő.
Bővebben: Link
Ma kezembe akadt olyan NYÁK, amit régebben vettem, s átlátszó volt, nem olyan amin nem látni át. Sokkal szebb lett a belőle készített áramkör.
Olyat hol szoktatok venni? Eddig nagyrész Attilától vettem itt a HE-n. Amúgy összejött, 0.5m-es vonalakkal szépen sikerült a mutatvány. Egy dolgot rontottam el, az a raszteres csatlakozók lábát kicsire hagytam, s 0.8mm-es furat kevés volt neki, de az 1mm-es pedig a pad oldaláig ért, és kettévágta, de le lehet forrasztani. Sebaj, legközelebbinél már figyelek, nagyobbra veszem, ahol lehet.
Ilyen átlátszóra gondolok.
Üvegszálas FR-4 lemezek, amit keresel. Szinte már csak ilyet lehet kapni.
A másik a bakelit alapú, és az rondán törik. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Attila86-tól amit vettem az ilyen:
Igaz vastagabb, de sárgább is az anyaga, persze ugyanolyan jó. ![]()
Szerintem azért nem annyira átlátszó, mert vastagabb.
![]() Amúgy mitől függ, hogy milyen vastag NYÁK-ot használtok? Én mindig azt használom, ami van, vagy amelyik méretben hasonló, mint ami kell. ![]()
Én is mindig azt használom, ami van. Legfeljebb előtte elmegyek, és vásárolok, hogy legyen olyan, amilyet szeretnék...
![]() Amúgy a vastagság főleg a mechanikai stabilitásban jelent különbséget, a vékonyabbakat általában tesztpéldányokra szoktam elhasználni, mert nem szeretem, hogy olyan hajlékonyak, mint egy floppy lemez. Egy 0.8-as vastagságú, 10-12 centi hosszú panel általában már láthatóan görbe alapból is, az meg hogy néz már ki... A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Hali forumozok azt szeretnem kerdeznni hogy mivel lehetne eltuntetni a kepen latott nyak-laprol a foltokat???
elore is koszonom ![]()
Cif- tiszta rongy -és erős dörzsölés , azután tiszta vizes öblítés ,szárítás .
Finom csiszolópapírral. Én vasalás előtt szoktam 800 vagy 1000-es csiszolópapírral vízzel csiszolni. Majd lemosni, és zsírtalanítani kell.
A CIF-ben vannak kis csiszolószemcsék.A JAR csak a zsírt hozná le.Súrolóporral is lejön,vagy acélgyapottal is.Számtalan megoldás létezik.
István
Látom nem vagy otthon a takarítószerek közt ! A jar az mosogatószer , a cif súroló (apró szemcséket tartalmaz amelyek finoman csiszolják a felületet)
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |