Fórum témák
» Több friss téma |
Letöltöttem "handyRecovery", és minden mappa, azon belül fáljnév is listázva lett. De visszaállításra csak a fizetős verzió hajlandó, kérdezi, hogy megveszem-e. Ha ennyi van, -mappa és ezen belül fáljnevek- akkor azok megvannak? Vagy csak a neveik?
De tény, hogy ez a progi talál. Köszönöm.
Sziasztok.
Nem akarok nagyon belemélyulni, de mikor nekem egy 400GB-os HDD partíció hiányossá vált, a barátom tanácsára (IT technikát árul és karbantart), lehúztam a "find and mount" programot, egy másik gépen megtanultam kezelni egy erre szánt diszkkel, Szépen lassan felismert szinte majdnem minden adatot és lementhettem egy másik diszkre. Csak azért írom, mert nem nagyon hallani eme programról, pedig amennyi mindenféle fajtát korábban végigpróbáltam, hát - nem kívánom senkinek. Persze fontos a partícióvesztett diszkhez nem nyúlni, ha lehet másolatot készíteni róla, estleg még egy másolatot és az utolsón próbálni az adatvisszakeresést. Az említett diszk azóta is koszoni szépen végzi a munkáját rendesen. Elnézést, munkában nem lehet magyar ábécére válatonom a bilentyuzetet. JaniK Idézet: „...egy 400GB-os HDD partíció hiányossá vált” Gondolom eltűnt róla a partíció, itt viszont a partíció ELEJE felül lett írva. Nagyon nem mindegy - a partíciókezelő programok itt bizony árnyékra ugranának. Egyébként ismerem a programot, és használom is - amikor indokolt és arra van szükség. Itt még az sem derült ki hogy a második partíció is elsődleges volt, vagy egy kiterjesztett köteten létrehozott logikai partíció - pedig aztán ez sem mindegy.
Ezt Neked kell eldönteni hogy megveszed-e, vagy más megoldást keresel.
Viszont az egyesével való mentést a próbaverzió is engedi, tehát le tudod ellenőrizni hogy amit talált, az használható.
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni nekem nagyon fontos lenne! a problémám a következő van egy ECS l7vmm2 V2.0 alaplapom és nem tudom az előlapi usb-t és az audio-t bekötni mellékelek 2 képet hátha többet segít. A Válaszokat előre is Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Idézet: „Van-e megoldás erre, rengeteg szükséges dolog van a d: -n.” Miután felülírtál fájlokat, ezt egyszerűen nem fogod visszaállítani. Ehhez a Kürt cég kellene, de ezt meg valószínűleg nem tudod megfizetni. Amit javasolok: GetDataBack for NTFS & FAT programot futtatni egy jó gépen, ahol második merevlemezként bent van az elizélt HD. Ha további érdekel ebben a témában tudok segíteni, de pü-ben.
Gondolom azért akadtál el, mert nem a közösített fajta csatlakozó van rajta, hanem amit egyesével vagy párosával kell összedugni.
Hanghoz: 1-1, 2-2, 3-3, 5-5, 6-7, 9-4, 10-6. USB hez : 1-1, 2-5, 3-2, 4-6, 5-3, 6-7, 7&8-8 De elvileg lennie kéne közösített csatinak(legalább az USB-hez) ami a "key" pin állása miatt csak 1 féle képpen tudsz csatlakoztatni. Valahogy így kéne, hogy kinézzen. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Kösszi a választ!
igen egyesével kel összekötni! nekem is könnyebb lenne ha olyan lenne mint amilyen a képen van amit linkeltél! ahogy lesz időmrá összekötöm ahogy írtad remélem jó lessz! mégyszer kösszi!
Ha "Sector view" jobb egérgomb a fáljra, akkor csak kérdőjelekkel van tele a megjelenő sector-cluster lista. Érdekes, hogy a mappanevek, és fáljnevek struktúrája is jó, legalábbis zömében, ezeknél írja a "?" -t. Akkor ez a progi nem tudja olvasni, ha jól gondolom ugye?
Ha visszaállításra kattintok egy fáljnál, -Recovery- akkor ezt írja:
WARNING: File does not belong to volume/partition. Volume size: 122880176 sectors Cluster size: 4096 Current sector: 1186013688 ERROR: Can't recover the file "P8160004.JPG". A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
A volume-t inkább kötet-re érdemes fordítani, nem hangerőre.
Idézet: „Ha "Sector view" jobb egérgomb a fáljra, akkor csak kérdőjelekkel van tele” Sajnos nem a legjobb hír. A hiba oka összetett, a CHKDSK futtatása csonkolta a fájlokat - csak a fejléc azonosítható, nem tudja a program lekövetni a láncolást. Másodszor, offsethiba van a program által detektált cím és a file valós helyzete között (amit a merevlemezen fizikailag elfoglal) A megjelenített lista azért látszik jónak mert azt az MFT-ből (vagy a másolatából) veszi, a pointerek viszont az offsethiba miatt nem a megfelelő fizikai címre mutatnak. Tehát a mentett állománynak a mérete és a kiterjesztése jó lesz, de a tartalma nem! Ezen a problémán egyszerű módon (két egérkattintással) már nem igazán lehet segíteni, most vagyok azon a ponton hogy azt tanácsoljam - szépen szereld ki azt a merevlemezt és keress meg vele egy szakembert. Ennek a hibának a korrigálása egy átlagos felhasználó, vagy rendszergazda ismereteit messze meghaladó feladat. Ha pedig még különféle „javító” csodaprogramokkal nekiállnak kezelgetni, akkor végleg annyi - nem véletlenül ajánlottam olyat ami csak olvassa a lemezt, nem ír rá semmit. De legalább megpróbáltad, átlagfelhasználótól ez is szép dolog!
Helló kedves fórum társak.Egy kérdéssel fordulok hozzátokrobléma::Amikkor a PC-t bekapcsolom akkor az internet rendszer nem csatlakozik,viszont van jel mert a modem zöld led világit.De ha a modem-böl kihúzom a vezetéket és újra dugom akkor meg működik.Cseréltem hálózati kártyát meg kábelt is és nem oldotta meg a problémát. Kérdésem hogy mi lehet a probléma?
És milyen színű a modemed?
(viccet félretéve, ennyiből ember meg nem mondja mi a gond) Lehet a modem hibája, lehet egy síma érintkezési (kontakthiba), de lehet a telepített op-rendszer hibája is. A kábel és a hálókártya nagyjából kiszűrve, én most telepítnék egy cserevinyóra egy szűz op-rendszert driverekkel, minimális programokkal és úgy próbálnék csatlakozni. Ha a hiba továbbra is fennáll akkor valszeg a modem a hunyó, csere, utána újabb próba esetleg többször is. De mondom, ezt csak lépésenként, cserealkatrészekkel lehet kiszűrni.
Vagy felhívod a szolgáltatót, hogy baj van. Ezután megállapítják, hogy a hiba nem a központban van , majd pár nap múlva küldenek egy szerelőt, aki hogyha modem/kontakthiba akkor "elhárítja", hogyha géphiba akkor meg nem...
(Múltkor nem kapcsolt be a router,felhívtam őket és ekkor kb. 5 perc alatt megállapították, hogy az ő szerverük rendben van ) A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Hali!
Kaptam egy régi gépet, ez az alaplap van benne. Minden oké, csak nem tudok rácsatlakozni az internetre. A képernyő alján nyíllal jelöltem, folyamatosan ott van a kis x, hogy nincs egy kábel csatlakoztatva. Másik gép tökéletesen működik a vezetékről. Mikor bedugom a gépbe a csatlakozót, az aljzaton kigyullad egy kis zöld led, majd egy sárga is mellette elkezd villogni, majd világítani. Látszik az alaplapon egy 5 funkciós BIP kapcsoló, annak van köze ehhez, vagy az más hová funkcionál.? Esetleg a BIOS ban van valami elállítva? Ha igen, mit állítsak, illetve nézzek meg? Köszi!
Az a két DIP kapcsoló sor a processzor FSB-jét és szorzóját(és ezzel az AGP/PCI sebességét) állítja tehát a problémához nincs köze.
Én kipróbálnám egy másik hálózati kártyával, lehet akár "félholt" is ami benne van.
Az melyik is?
Egy PCI-os hálózati,LAN...kártya bele. Annyi neve van már. A lényege, hogy PCI-os legyen és RJ45-ös csatlakozója. De akár USB-s is szóba jöhet, mert az is olcsó.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Amit úgy berakok mint egy hang, vagy videó kártyát?
Igen. Olyan.
Köszi, próba!
Köszönöm a választ.Most újonnan lett telepítve a gép,tejesen program mentes volt,csak ami a Windows tartalmaz azok a programok vannak fent.A probléma még mindig megvan. Hívtam a szolgáltatót is és állítólag ők újra indították a rendszert és akkor sem oldódót meg a probléma. A a hálózati kártyából húzom ki a kábelt akkor is megjavul.Tehát nem érintkezési probléma van.Lehet hogy újból kel telepíteni az op.. rendszert.
En azert megneznem azt az UTP kabelt is!!
Írta már hogy cserélve lett. Szerinted mindkettő ugyanúgy rossz?
Vagy a modem, vagy a gépe hibádzik.
Vagy mindketto ugyan olyan fajta mert lehet hogy nem Patch hanem Crossover, azert arra meg mindig kivancsi lennek hogyan ellenorizted ( a kicsengetos modszer sem jo itt)
Sziasztok!
Van egy MSI K8 NEO alaplapom a mi működés közben egyszerűen leállt és azóta nem kapcsol be. Semmi életjele nincs, mintha áram alatt se lenne. Amit lehetett átmértem rajta, zárlat lehetőség a tápfeszeknél nincs. Csak egy hibára lettem figyelmes. A lap alján ahova a bekapcsoló gombot kell csatlakoztatni, nincs egy grammnyi feszültség se. Az egyik pin a GND a másikon kb 3-4V-nak kellene lennie. Ez minden lapnál így van. Ezt a kis feszültséget testeljük le a bekapcsoló gombbal és így indúlna az alaplap. Visszakövettem ezt a szálat hogy honnan is indúl. Volt egy ellenállás is ezen a szálon de az jó. Eljutottam a vezérlő IC 67-es lábához (Winbond w83627thf). Én arra gyanakszom hogy ez az IC adta meg magát, mert a rajz szerint átnézem és ahova kell megy a stendby fesz, de ki nem jön belőle semmi. Mit gondoltok tényleg ez lehet a baja? Érdemes kicserélni rajta? Van miből cserélni, hányódik egy pár alaplapom amin van ilyen, de megéri e rászánni azt a kb 1 órát míg kicserélem? A válaszokat előre is köszönöm!
A tápegység gépből kivéve üzemel rendesen? Tápfeszek megvannak stabilan?
Ha a W83627THF tönkremegy akkor az alaplapon más is tönkre szokott menni. Tápot kap az IC? Az alaplapod pontosan melyik típus? K8N-ből van nagyon sok fajta.
A tápegység működik! A feszültségek stabilan megvannak. Az IC megkapja az 5V-ot, de a kapcsolótűre nem ad feszültséget egyáltalán. Pont ezért gyanakszom arra. Próbáltam a táp zöld vezetékét földelni. Úgy indúl a táp, minden fesz megvan. A lapon a ventik pörögnek. Déli hídvezérlő, LAN és Audio IC langyosodik. A proci jég hideg.
A lap neve: MSI K8 Neo Platinum K8Neo Platinum
A déli híd melletti stabilizátor nem melegszik? Próbát megér a cseréje, bár ez az IC ritkán szokott meghalni, ennél a szériánál a déli híd szeretett meghalni. Egy szintén MSI alaplapomnál a CoreCell felirat alatti chip sérülése produkálta ugyanezt a hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |