Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ja és nem árt ha használod a "válasz gombot" így nem igazán lehet eldönteni kinek is írod amit írsz .És ha kérhetnénk a mondat eleji nagy betűket ...
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
A shift gomb és az ékezetek sem ártanának ...
Üdv !
Azt szeretném kérdezni , hogy vas- klorid , vagy Hyperol tabletta helyett milyen anyag van még ami NYÁK maratáshoz jó ? Köszönöm előre is
Nátrium perszulfát , ammónium perszulfát , sósav hidrogénperoxid keveréke , réz klorid . Most hírtelen ennyi jutott eszembe .
Vagy a CNC marógép,de az kevésbé oldódik vízben
Ilyen gyenge minőségű filmmel is lehet tökéletes nyákot készíteni ! A lényeg : 1 a megfelelő levilágítási idő ,és a kézmeleg (minimum30 fokos előhívó) Én mindig csak 1 fóliát használok és soha nincs problémám a nyák minőségével
Minap felmerült bennem a levilágító építése, és egy ismerősömmel beszélgetve teljesen laikusként bedobta, hogy a bankjegy ellenőrző készülék készen áll egy levilágítónak.
Mivel kis méretű paneleket csinálgatok vasalással, gondoltam egy próbát megérne egy ilyen gép. Szerintetek? Van tapasztalatotok, próbálta már valaki? Köszi. Üdv Zsolt A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Üdv!
Én egy darabig használtam ilyent, de pl. azzal kellett kezdeni az enyémnél, hogy egy vízszintes tárgyasztalt kellett fabrikálni rá, mert a csövek alatti felület szögben volt kialakítva. A black csövek kevesebb uv-t adnak a szükséges tartományban, és ha jól emlékszem 2x8W , tehát eléggé korlátozott a teljesítménye is, sokat kell világítani. Alája max. 10x10 cm nyák fér el. Hamar lecseréltem egy zsibin olcsón beszerezhető 5 csöves arcbarnítóra. Abban van időzítő is, és majdnem elég egy A4-es felület egyenletes exponálására. P20-hoz jó a saját időzítője, de ha dry-t használsz , ahhoz kicsit durva. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Mégsem léptetős lesz?
Én a mellékeltek szerint készítettem néhányat ebből a vezérlőből. Ilyenek lettek.
Szia!
Ez a NYÁK CNC-vel készült? Bár a filmből ítélve lehet, hogy nem? A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2013
Szia,
Készült CNC-vel is ilyen (vagyis az elődje) arról is raktam be annó képet, de ezek fotózással készültek. Az első képen a film látható. Aztán persze CNC-vel folytatódott a fúrás-marás
Sosav+hidrogen perioxidal is lehet maratni!!!
Ezt a panelt megrendelésre csináltam , nem is tudom minek a nyákja ...
Igen, éreztem benne valami CNC-s beütést. Az volt gyanús, hogy bár a filmen a pad-eknél nem látni a furatok helyét, mégis nagyon precízre sikeredett a fúrás.
Nekem nincs CNC lehetőségem és a fúrást azzal segítem, hogy 0,5 mm átmérőjű furatokat rajzoltatok a filmre, így maratás után a réz fóliában kialakuló kis gödrök vezetik meg a 0,8-as fúrót ha egy kicsit mellé találnék célozni. Gratulálok, szép lett a NYÁK-od.
Ez mitől gyenge? Fotón legalábbis nem látszik, hogy gond lenne vele, bár ha jól látom ez dry-hoz készült azzal meg könyebb jót fotózni, nem?
Hm, ez is dry. Rendelitek a dry-t? Ha igen akkor arról a német(vagy lehet, hogy osztrák, nem emlékszem) oldalról?
A vékonyabb vonalakra ránagyítasz , látszik hogy inkább szürke mint fekete. Hp2100 és utángyártott toner (vasalni már egyáltalán nem lehet)
Nekem a HP1200-asommal nincs gond, és pedig a tooner is után gyártott...
Köszönöm, igyekszem. El lehetne készíteni úgy is a filmet, hogy ott vannak a furatok, de az külön meló lenne, hogy pl. egységesen 0,5 mm lyuk legyen minden furatnál. Ti. a nyák a valós furat mérettel van tervezve, mert ebből készül a furat fájl is a CNC-hez. Így csak nyomtatáskor "lefedem" a furatokat (ez egy kattintás) és így készül el a film.
A 0,5 mm lyukak jók lennének, mert ha picit rosszul sikerül illeszteni a nyákot, és 1 tizeddel arrébb fúr a gép, az még takarásban lesz, de ha a fúró méretűek a lyukak a filmen, akkor már 1 tized tévedés is látszani fog fúrásnál. Egyébként 2 (3, de a 3. nem kellene) illesztő lyuk van, ezzel állítom be az Y síkot fúrás előtt. Én a végén fúrok, van aki ezzel kezd, majd a lyukakra illeszti a filmet és úgy fotóz. Szerintem kinek mi esik jobban kézre. Személyes utalások kitörölve. Privátban uraim, ha lehetséges! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Itt van egy kép amin most már remélem valóban látszik amiről írtam
Ilyen átlátszó az enyém is, pedig 5-vagy 6 féle nyomtatóval próbáltam.
Szerintem nem az a baj .Ha nem lenne jó a fedés , akkor a vastagabb részeken jobban látszódna ez.
Viszont , hogy a vékonyabb vonalak , és csak a szélei átlagban olyanok .Nekem ez olyan mintha nyomtatási hiba lenne.
Ez azóta ilyen amióta utángyártott toner van a nyomiban , de tökéletesen használható a DRY hoz
Én azt szoktam ilyenkor csinálni , hogy kicsit átverem a nyomtatót.Beállítom neki a sima papírt , aztán megetetem vele a fóliát nem szokott kiabálni érte.Viszont a fedés sokkal jobb általa.
A akármilyen beállítást használok nem változik a minőség .Szerintem ez a toner hibájaA akármilyen beállítást használok nem változik a minőség .Szerintem ez a toner hibája
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Nem ?
Akkor valami nem okés.Én ha változatom a papír fajtát , vagy a dpi , vagy pedig a toner darknes erősséget , akkor szemmel láthatóak a különbségek.Ja szintén utántőltött toner van az enyémben is . A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
Egyénként úgy a legjobb , ha van egy színes lézer nyomtató , és nyák rajzból csinálni legalább három féle színben Fekete , sötétkék, és sötét barna .Ezt a három színű rajzolatot pdf ben egymásra helyezni , ez megcsinálható 1000% pontossággal , és aztán nyomtatni.Ezzel egy időben egyszerre kerül rá mind a három szín , és nem kell külön külön újra , és újra betéve nyomtatni , mert tudjuk úgy már eltérések lesznek.De ezt csak neked árultam el .
Köszönöm a tanácsot , ha meghal az öreg HP2100 meggondolom a színes nyomtató vásárlást
|
Bejelentkezés
Hirdetés |