Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! A TEA-n kívül nem nagyon látok ezen a panelen aktív alkatrészt ami a center csatornával függne össze. Hangerőszabályzás hogyan van megoldva?
Próbáltad-e másik hangszóróval?
Köszönöm nagyon jó lett,igaz csak + 1db dióda kellett de most kifogástalan,semmi búgás,semmi sistergés tökélketes lett.Köszönöm Buvarruha társamnak is.
Szia! Milyen végtranzisztort használsz? Ez egy jó kis keresztezési torzítás a leírtak alapján. A TIP-ek belső rajzán R2-vel jelölt ellenállásra gondolhatott a rajz készítője, hogy azon keresztül majdcsak folyik valamennyi nyugalmi.
Most se sok a nyugalmi 12mA de amikor 4 diódát tettem sorba kötve akkor 30mA volt de búgott és nagyon melegedett a borda üresben.Most 3 dióda van sorba kötve és most jó a hangja,
van BDW83c 84c végtranyó melyik jobb a Tip,vagy a BDW?
Igen persze, próbáltam más hangszóróval is ugyan ezt produkálta -az új TEA-val is- A hang erő szabályzás 2 potméteren keresztül történik. (Mikor megkaptam a center hangszóró dugaszrésze zárlatos volt.)
Nézd meg az IC lábain a tápfeszültséget és a kimeneten a féltápot. A zárlat nem tett kárt valamelyik vezetősávban?
A potira a hibát leszámítva normálisan reagál? A poti hibája kizárható?
Ez nem egy igényesen kidolgozott kapcsolás. Épp elég tőle, hogy működik
A cikkek között van egy végfok darlington végtranzisztorokkal, az már elmegy. Erre gondoltam. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Ezzel maximálisan egyetértek. Elég sokáig nézegettem, hogy egyáltalán mitől működik ez a kapcsolás.
Ac Ic-n 12-13 Voltot mértem, a kimeneten terhelés nélkül 6-6,5 voltot. Igen normálisan reagál, bár max. hangerőn a beszédhangerőnél is halkabban "szól", de a potira helyesen reagál. (Most meg a mély sem akar szólni majd holnap folytatom) Köszönöm az eddigi segítséget!
Az IC FEEDBACK (visszacsatolás) lábra menő kondenzátor kiszáradása elapaszthatja az erősítést. Nem függ ugyan össze az előzményekkel de érdemes megnézni. Az adatlap segít fellelni.
Köszönöm,ez marad, ez került be a Fisher erősítőbe,annak a panelja közepes ökölcsapással bevégezte,és ezt a végpanelt raktam bele
Igy reggel halkan hallgatva még hallom a torzítást van még gyógyír vagy már nincs?
Szia! Várd meg míg melegszik egy kicsit a borda, úgy talán elfogadható lesz.
A jelenlegi módszerrel már ne adj nagyobb előfeszítést a darlingtonoknak, mert megfutnak hőre.
Oké köszönöm,igen tegnap azért melegebb volt.De nincs rossz hangja,csak ez a pici torzitás zavaró
Sziasztok! Még mindig a tda7294 hídról kérdeznék, de most nem a végfok résszel van a bajom. Kb a búgás lentebb tekert potinál amiatt volt mert a poti gndje hozzáért a házhoz.(dobozhoz) A doboznak van egy érdekes tapintása, hogy mintha rázna egy csöppet, ez mitől lehet? (úgy mint van mikor a számítógép háza is) Ilyenkor mit kell csinálni hogy elmúljon.
Szia!
Ilyenkor önmagában van az erősítő, vagy más is rá van kötve?
Igen van egy kicsi keverő, unbalanced jelbemenet. Az a vicc hogy védőföld le sincs kötve a házhoz, mert a hosszabítomban ugysincs földelés, de lefogom akkor kötni.
Akkor nem csipkedne, ha rá lenne kötve. Kösd rá, aztán tapogasd meg úgy.
Oké, de ez így mitől alakúlhatott ki? Ic-k elvannak szépen szigetelve, foggalmam nincs .
Nyilván a trafón szivárog át egy kis kapacitív feszültség meg áramocska és azért van ez.
Na lekötöttem és láss csodát tényleg abbahagyta a csipkedést. Mostmár megint próbálkozom a gyári potméter használatával.
Mit kötöttél le? A védővezetőt (földelés)? Mert ha igen, akkor rossz a földelés a lakásban.
Sziasztok,
Kaptam egy Genius 5050 v2-es típusú 5.1-es hang(fal)sugárzórendszert aminek elméletileg az volt a hibája, hogy csak zúgnak a hang(fal)sugárzók. Az erősítő részt kiszerelve látható volt, hogy az egyik IC lábai elég furán állnak. Az ICk-ről leszereltem a hűtőbordát és megpróbáltam kiforrasztani ai ICt de ahogy kijött pár csík a nyákon megsérül és így nem tudom pontossan melyik láb hova menne. Tud valaki segíteni egy kapcsolási rajzal? Segítségeteket előre is köszi A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
Nem, azt kötöttem szépen a házra és a jel gnd-t és eltünt a búgás szépen működik a gyári poti. Eddig volt 2 idéglenes kitéve az előlapra, a két lyukba kapott egy egy signal ledet. Már csak a clip ami akkor működik ha nincs rákötve a két hangszoró akkor működik, idő hiányában halasztódik a panelkészítés(megépítem még egyszer hátha az működne rendesen). Köszönöm a segítséget!
Üdv! Az a kérdésem lenne, hogy szerintetek a mellékelt két tranyót ( 2SC5196 és 2SA1939 ) mivel lehetne helyettesíteni. Esetleg TIP vagy BD tranyókkal?
Köszi!!
Szia! Még egy lehetőség: berakod a 4. diódát és vele párhuzamosan kötsz egy 100-200 ohmos jó minőségű trimmer potit. Bemelegedésig a poti értéke 0 ohm. Utána pedig óvatosan a kívánt nyugalmi áramig növeld értékét. (Rossz minőségű poti esetén beállítás után megméred és fix ellenállást kötsz a diódával párhuzamosan.) Szerintem 30-40 mA-nél többet ne állíts be, mert a darlingtonok "szeretnek" hőre megfutni.(A diódákat termikus kapcsolatba is hozhatod a hűtőbordával (ráragasztás) a nagyobb hőstabilitás érdekében.
TIP 41 - 42, BD 243 - 244 (Igaz csak 3-4 A a kollektor árama és a határfrekvenciája kb 3 - 5 Mhz a megadott 30 Mhz-el szemben, és azt hiszem 80 V feszültséget se viselnek el.
Milyen kapcsoláshoz kellenének? |
Bejelentkezés
Hirdetés |