Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem olvasd le róla...nem?
nagy valószínűséggel LM324 Idézet: „A 24 V-al kapcsolatban viszont nekem van igazam.” Kivel szemben?
Sziasztok!
Van egy mozgásérzékelőm, amiből 3 vezeték lóg ki egy piros egy fehér és egy fekete. Melyik melyik lehet? Idézet: „Van egy mozgásérzékelőm” Villanykapcsoló, vagy riasztó?
Ha ez egy 230V-os PIR mozgásérzékelő relékimenettel, akkor:
Nézz bele, de valószínűleg a fekete a fázis, a fehér a nulla, a piros a kapcsolt fázis. Üdv Inhouse
Bekötöttem, de az van hogy folyamatosan világít, ha bedugom. Sosem kapcsol ki.
Szokott lenni olyan üzemmód, hogy folyamatosan bekapcsolva.
Ehhez megfelelő ütemben kell ki/be kapcsolgatni...
Azokból általában nem lóg, hanem sorkapocsban (csoki szorító) van. Én nem mernék rákötni 220 voltot valamire, amit csak úgy találtam, és lóg belőle 3 szál. És ha csak a törpefeszültségű rész van benne a dobozban, akkor mi van? Jobb lenne előbb a dobozba belenézni.
De ez 230V-ról üzemel, mert akitől kaptam, hogy üzemeljem be konnektorosra, mondta hogy ez 230V-os, mert ő bontotta ki otthon. Van rajta egy olyan hogy teszt egy poti aminek az egyik vége "teszt" a másik "on". De ezt hiába tekergetem....
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2013
Hello, ugy olvasom már későn válaszolok, de egy lehetséges megoldás a problémádra az alábbi kapcsolás. Kicsit csunyára sikerült elnézést érte.
Azért ennyire nem egyszerű, de tetszik. Ugyanis mikor elmegy akkor a mozgásérzékelők jeleznek (tárolva van a távozó emberke) A kapcsoló visszakapcsolásával borítékolt a csengetés.
(tudom kötözködni könnyű) Azonban így a működtetés talán korrekt. Ha az órát ebbe a rendszerbe teszi, már nem kell különböző kezelési trükkökkel játszani.
Ebben az esetben a relé lehet egy késleltetve elengedő relé, ha el megy otthonról fel majd le kapcsolja a kapcsolók valamelyikét, így az időzítő relén beállított ideig a csengő nem szólalhat meg, de ebben az esetben a lámpát kapcsoló váltó érintkezőt ki is lehetne hagyni, így a mozgás érzékelővel a lámpa kapcsolna addig is míg a csengő tiltva van...
Idézet: „Én nem mernék rákötni 220 voltot valamire, amit csak úgy találtam, és lóg belőle 3 szál. És ha csak a törpefeszültségű rész van benne a dobozban, akkor mi van? Jobb lenne előbb a dobozba belenézni.” Ezért írtam amit írtam: Idézet: „Ha ez egy 230V-os PIR mozgásérzékelő relékimenettel, akkor: Nézz bele, de valószínűleg a fekete a fázis, a fehér a nulla, a piros a kapcsolt fázis.”
Sziasztok!
Van 2 darab ilyen mozgásérzékelőm, ami nem akar működni rendesen. Az egyik néha kapcsol mozgásra, kb 2-3 kapcsolás után teljesen lekapcsol, led villog rajta, többet nem kapcsol be. A másik az egyáltalán nem akar kapcsolni, a led azon is villog. Mit lehetne ezekkel csinálni, hogy működjenek?
Segítséget szeretnék kérni.
Azt akarom megoldani hogy van egy Reflektorom ami mozgásérzékelős, de nincs benne alkonykapcsoló. És én nem akarom azt hogy nappal is bekapcsoljon ha elmegyünk előtte. Ezért vettem kettő váltó kapcsolót, mivel két helyről akarom kapcsolgatni. Tehát mikor beszürlül akkor felkapcsolom és onnantól bekapcsol mozgásra reggel meg lekapcsolom. Linkelek egy képet hogy jól e gondolom a bekötést.
Szia!
Jó a rajzod, úgy működne ahogy szeretnéd.Csak felkapcsolás után is világítani fog pár másodpercig, úgy hogy nincs mozgás, legalábbis amikkel én találkoztam azok olyanok voltak.
Üdvözlet mindenkinek
Akinek van tapasztalata ilyen mozgásérzékelővel , megoszthatna velem egy bekötésit, előre is köszönöm szépen. Amire jutottam: 1 = +12v 2 = - 12v 3= ? 4= ? 5= ? 6= ? Működik és reagál a mozgásra. A kérdőjeles sorkapcs részek nem reagálnak viszont semmire. Illetve mit jelent , mire valók a PIR, ALARM , MW állítási lehetőségek?!
Mivel oda van írva, hogy a 3-4 a relé, akkor ott kellene történnie változásnak, amikor kapcsol, mivel azt írtad, hogy működik. Nem szerelek ilyeneket, de az 5-6 vagy a tamper mikrokapcsoló, vagy valami egyéb, esetleg üres. Ha megfordítod a NYÁK-ot, le lehet követni, hogy mi hova megy.
A relé elképzelhető, hogy NC érintkező, vagyis alapból zárva van és szakít, amikor működik. Valamint lehet sorban egy pár ohmos ellenállás a kivezetésekkel... A PIR a passzív infra érzékelő, a felső részen, az MW a mikrohullámú része, alul van az érzékelő. Az ALARM riasztást jelent. Egyébként teszteléshez van, hogy külön be tudd lőni az érzékelőket... Esetleg keress már rá a neten, rajta van, ez egy Napco Champ C-100-as érzékelő...
Köszönöm a válaszod!
Igen , oda van írva hogy relé, szóval próbáltam is rákötni egy relét csak épp nem kapcsolta. (a 12v-os tápfesz önmagában képes működtetni amúgy a relét) Így gondoltam az akkor a 3-as és a 4-es egy záró vagy nyitó érintkező. Idegen nyelvel nincs gondom a rövidítés nem volt evidens számomra. Nyilván való,hogy észrevettem a típus nevét , de azért írok ide mert a net-en éppen hogy nem találtam leírás.
Huhh, nem igazán értem amit írsz...a relének a panelon kellene lennie, a kivezetése egy érintkező a 3-4 ponton, arra hiába kötsz egy másik relét...tegyél rá egy ellenállásmérőt és nézd a változást, ha érzékel a mozgásérzékelő!
Köszönöm még egyszer a segítséget!!!
Volt egy másik elképzelésem az bejött. A 12V-betápról a 3-4 es (kapcsolót) sorba kötöttem és kiválóan működik Idézet: „Volt egy másik elképzelésem az bejött.” Nem semmi vagy! Erről beszélek az eleje óta...az csak egy érintkező, nem jön ki feszültség. Ahhoz, hogy üzemeltess róla valamit, kell a feszültség, amit ezzel az érintkezővel kapcsolsz...persze, hogy így működik...
Figyi , az nyilván valóvá vált számomra,hogy nem jön ki feszkó próba alapján -.- )
Első mozgásérzékelő amit életemben bekötöttem, bocs. Felnyitottam és ez a két elgondolásom volt ,hogy a RELÉ vagy azt jelenti hogy a betáp 12V -ja jelenik meg amihez egy relét kell kötni vagy azt, hogy egy relének az érintkezője. Most szerintem ez nem annyira abszurd elképzelés. Idézet: „Most szerintem ez nem annyira abszurd elképzelés.” Nem, nem az, viszont én nem látom az elképzelésed, csak a kérdésed. Arra válaszolok...az, hogy a válaszom egybeesik az egyik elképzeléseddel, az meg lehet, hogy nem a véletlen műve.
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy vettem egy 10w-os LED kültéri lámpát. Szeretném mozgásérzékelőre kötni. Sikerült is összekötni működik,de ha alaphelyzetbe kerül akkor a LED elkezd villogni. Ha valaki találkozott már hasonló esettel és talált rá gyógyírt szívesen venném ha megosztaná Velem. Köszönöm,hogy meghallgattok. Üdv:Sisela
Szia,
van erre egy külön topic Villog az energiatakarékos izzó kikapcsolás után és a villanyszerelős topic-ban (és még sok másikban) is ki van vesézve a dolog. A lényege, hogy kell a lámpával/fénycsővel párhuzamosan kötni egy kis terhelést... A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
Köszönöm a gyors választ Gafly! Már megyek is olvasgatni az ajánlott csoporthoz!!
Köszi:Sisela
Hali!
Alacsony költségvetésű riasztót építenék, az első lépésnél tartok, az ötletnél. Ezzel a mozgásérzékelővel össze lehet kötni valami szirénát, illetve milyen tápegységről érdemes működtetni az egységet? A hangsúly az üzembiztosság és az alacsony költségvetés Miket olvasgassak a témában, hogy képbe kerüljek? Előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |