Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbálom köszönöm.
Elvileg minden digitálisra van állítva... :S Szimulátor miért nem akad ki ilyenen?
Ha nem az analóg módtól van, akkor TRISIO vagy a watchdog reset beállítás miatt világít folyamatosan. Ha elég nagy frekvenciával ( >25 Hz) villog, a szemed folyamatosnak látja.
Watchdog ki van kacsolva. Freki nem lehet gond elvileg, a "Delay" rendesen működik.
PROGRAM5: bekapcs; vár (~ 1sec); kikapcs; vár (~ 1sec); Kipróbáltam úgy is, hogy egy változót hoztam létre és abban tároltam, illetve használtam a "xorwf"-et. Így jó volt, de az eredeti változattal mi a gond? Szeretném jobban megérteni hogy tanuljak. Ki lehet hagyni valahogy a külön változót? Mit kellene még beállítanom? Ez lenne a kódom ide vágó része:
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Sziasztok!
Még nem nagyon ismerem a C nyelvet. Hogyan lehet egy váltózó adot bitjét letesztelni, hogy 1 vagy 0? Mert ahogy látom, úgy nem, hogy Variable.0, ha a nulladik bitet akarom vizsgálni. Kétféle módot találtam, de nemtudom melyik lenne a jobb. Egyik:
Vagy Létrehozok egy bitekből álló strukturát, és akkor tudok a bitjeire hivatkozni? pl:
De ez esetben működik az hogy, Variables = 255? Remélem érthető ![]()
Ekkor Variables.ALL = 255; és if (Variables.VAR7) .... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Így jobb lesz...
Sziasztok! Most ismerkedem a SPI-vel (I2C már megy). Azt szeretném megtudni, hogy miért van 4 órajel formátum mód, és honnan tudhatom mikor melyiket kell alkalmazni? Ez az adott slave-eszköz adatlapjában fel van tüntetve? Az segítséget előre is köszönöm!
Idézet: Rendes helyen igen. De az "okos" slave is tudhat többféle módot...„Ez az adott slave-eszköz adatlapjában fel van tüntetve?” Megjegyzés: A Microchip a CKE bitet (az órajel fázisát) más gyártókhoz képest fordított polaritással használja, így (pl. a PIC18 mikrovezérlőknél) a CKP=0, CKE=1 beállítás felel meg a legáltalánosabban használt Mode 0,0 üzemmódnak.
Érdekes ez a SPI... Köszi!
Szia!
Ha bináris formában raksz be regiszterbe értéket, mindig írd ki mind a 8 bitet! Tehát pl.
helyett:
És így a többinél is! A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Igen, rájöttem, hogy kimaradt egy kapcsos zárójel.
![]() Na közben küszködök a következő problémámmal ![]() Rendeltem egy RGB LED szalagot, amin WS2802-es ledek vannak. Bővebben: Link 800kbps adatátvitel kell a vezérléséhez. PC-vel szeretném majd elsősorban vezérelni, bluetooth-on keresztül, ami UART-al kapcsoldódik a dsPIC30f2011-hez. Ezt a mikrovezérlőt a sebessége miatt választottam, de lehet gyorsabbat kellett volna. Ugyanis az a problémám, hogy nincs elég processzor időm. Ugyanis egy bit 1,25uS, ami alatt kétszer kell állapotot váltani. Ezt most PWM modullal próbálom megoldani. De 36 utasításnyi időm marad arra, hogy beírjam a következő kitöltési időt, meg elvégezzem a szükséges dolgokat. És UART kezelésre még goldolni sem mertem. Valami ötletet szeretnék, hogyan lehetne másképp megoldani. Vagy kénytlene leszek nagyobb sebességű procira véltani?
SPI modul: 156.25 ns/bit időzitéssel (8 minta egy bit a WS2812 -nek).
Hogy az SPI miért nem jutott eszembe?
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
De ha oda is bitenként kell beleraknom az adatot, akkor megint nem vagyok előrébb sajna.
Ötletet innen is lehet meríteni (nem PIC, de az elv szempontjából mindegy).
Oda egyszerre 8 vagy 16 bites mintát kell berakni, azaz (az adatbolyamot tekintve) bitenként vagy kétbitenként kell írni egyszer.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Viszont akkor 16 biten 4 bitet is el tudok küldeni. Ahol 1000 jelentené az 0-át, 1100 az egyet. Elvileg ha 7uS a bit második fele, az még benne van a 150ns-es határba. Az "Icserny" által adott linken is hasonló képpen van dekódolva a jel. Csak nem tudom mi az az SCT Timer az LPC810-ben.
Szia!
Nekem az jön le az adatlapból, hogy ugyan 1 bit írása 1,25uSec a 23.bit bevitele után lehet tovább folytatni a sorosan felfűzött led egységek írását, csak akkor reszetelődnek, ha a jelben 50uSec szünet keletkezik. Tehát 1 kimenő bittel több led egység írható és ha egy port 8 bites akkor egyszerre 8 ilyen egység programozható. Persze kell egy mátrix is mégtöbb led esetén Szerintem az 50uSec resetjel hatására még megmarad a led színbeállítása, csak újra kezdi a belső címzést.
Szia!
5 méteres ledszalagokt rendeltem, amin 300db led van, szóval a ledek már fel vannak fűzve, multiplexelve nem fogom tudni vezérelni. Én is ebben reménykedek, hogy lehet kissebb szüneteket tartani írás közben, ha nem haladja meg az 50uS-t a kimaradás. Annyira nem egyértelmű az a leírás. Vagy csak én nem tudok eléggé hozzá angolul, de számomra az sem derül ki, hogy a reset jel hatására előröl kell-e kezdenem a bitek beírását, vagy csak "tolódik" tovább az adat a következő ledekbe, (ami szerintem jó volna). Élesben még nem tudtam kipróbálni, de a számításaim szerint jó lesz. 80Mhz-s kristállyal 20Mhz a belső órajel. Ezt 7-es előosztóval hajtja az SPI modult. Így 0,35uS egy bit az SPI modulban. Tehát az SPI 16 bites módban a lednek 4 bitet küld ki egyszerre. Ez idő alatt 112 órajelnyi időm marad feltölteni a következő 4 bitet az SPI bufferba, ami bőven elégnek tűnik. az SPI nél 1100 jelenti a LED-nek az 1-et, 1000 pedig a 0-át. Remélem érthető ![]() Idézet: „80Mhz-s kristállyal 20Mhz a belső órajel.” Az órajel bemenetre maximum 40MHz adható, a 80MHz -es órajel 10MHz -es quartz cal és 8- szoros PLL mellett állítható be.
Jah, bocs elírtam. 20MHz kristállyal, 8x PLL-el. HS/2-tőt beállítva. A lényeg a 80Mhz lett volna
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
A 80 MHz -es quartz szúrt szemet...
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Megépítettem ezt:Bővebben: Link Innen Bővebben: Link letöltöttem a csomagolt filet majd kicsomagoltam és a hex filet be akartam tallózni a PICkit 2-be és kaptam egy ilyen üzenetet mint a képen látható. Mit kell tennem?
A válaszokat előre is köszönöm.
Azt mondja, hogy a konfigurációs biteket nem tartalmazza a hex file és ellenőrizd, hogy megfelelőek-e a beállítások ( ez mondja meg, hogy milyen oszcillátort használsz, kell-e kódvédelem, stb. )! Ha nem az áramkörnek megfelelő, akkor nem fog működni! Ha értesz hozzá, akkor ellenőrizd le,ill. állítsd be, ha nem, akkor írj a szerzőnek, hogy rakjon fel egy konfig beállításokat is tartalmazó hex-et!
Szia! Köszi a választ! Hát nem értek hozzá sajna.
![]()
Nézd meg ezt ( várom az eredményt! ) !
Ez föl ment rá.
![]()
OK, ez az eredeti hex-ben lévő beállításokkal megy, nem tudom, a PK2 szoftvere miért nem ette meg, én az MPLAB-ba importáltam, majd exportáltam Neked ...!
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |