Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Kedves Mindenki!
Eléggé kezdő vagyok komparátor témában, de nagyon érdekel. Egy rádió mixer szimmetrikus kimenetére szeretnék a képen lévő audio erősítőt készíteni. Mindenképpen szimmetrikus bemenetű kell, de sajna az LM386 saját zaja ide túl magas. Valaki segítsen legyen szíves, hogy hogyan kapcsoljam össze a két eszközt szimmetrikusan, illetve a komparátor kimenetéről jövő ellenállást hova kössem? Nekem összesen 50...100-szoros erősítés elegendő lenne. Segítségeteket előre is köszönöm. Szerkesztve! A válaszablakban a fórummotor szerkeszt, neked nem kell. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Szia! Kérdésedből úgy veszem ki, analóg jelet szeretnél átalakítani, erősíteni. Ez esetben nem helyénvaló a komparátor kifejezés.
A kimenetet mekkora impedanciával szeretnéd terhelni, azaz mi lesz rákötve?
Hello! Köszi, találtam is az Ebay-en http://viewitem.eim.ebay.hu/2pair2SA1943--2SC5200-PNP-Power-Transis...9/item.
Sziasztok!
VF2 Conductorhoz kéne (szimmetrikus 30V -os) táp, de trafót nem sikerült találni, ezért eszembe jutott, hogy esetleg egy kapcs.üzemű táppal is meg lehetne oldani a problémát. Lenne ezzel valami probléma az erősítő működése, hangja szempontjából? Köszönöm
Szia! Minden csak megfelelő szűrés kérdése, használd bátran.
Egy kicsit konkrétabban? Milyen szűrésre gondolsz?
Semmi extra, nézz bele egy autós végfok kapcsolásba, ott is kapcsolóüzemű a táp.
Sziasztok! István az ST alkalmas Crossoveren keresztüli magas sugárzók meghajtására is?
Üdv!
Az egyik ismerősöm vett egy ilyen erősítőt, Bővebben: Link nekem is megtetszett, ugyan csak monitor hangfalak hajtására vette, de már jópár rendezvényt lehúzott vele, elmondása szerint a a topokat/ subokat is elég jól rángassa, ahoz képest hogy egy csatornája 250w @8 ohm. Szerintetek megérné, hogy vegyek egy ilyet? Ha tegyük fel meghibásodik meg lehet javítani?
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi kapcsolásról,tudhatja a feltüntetett teljesítményt ill.érdemes-e megépíteni,esetleg valaki már találkozott-e vele? Köszi.
Ha csak magas sugárzókat kötök rá 4 ohm tartományig, akkor már semmi hangváltó nem kell hozzá? Köszi.
Ő azSzia nekem ez megvan építve kicsit szenvedős, de jó hangja van
Teljesítményre mennyire jó?
Milyen teljesítményű trafókat használsz hozzá? A tda7294-7293-hoz hasonlítva szerinted milyen? Köszi.
Azért kérdeztem a TDA-hoz viszonyítva mert jelenleg egy sztereó TDA7294 -es van és azon a végen gondolkodtam amit te is megépítettél. Jelenleg csak egy 350w-os 2x50vDc teljesítményű toroidom van szabadom,nem tudom hogy vele milyen lenne.
2db JBL hangfalhoz készülne,szerinted milyen lenne hozzá?
Az mindig a hangsugárzó érzékenységén múlik,ha kevés nagyon akkor köthetsz rá 1000w is akkor sem fog szólni rendesen.350w trafóval meg 2x150w jó esetben tud kijönni belőle.Ez most 44vAc jön ki belőle 6ohm terheléssel mérve az 280w körül lehet.
Köszi az infókat,nem tudom mi tévő legyek az építéssel kapcsolatban.
Egyébként a hangfal érzékenysége 98dB. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1507185.html#1507185
Ennek van egy nagyobb testvére, amit Reloop kollégánk nagyobb feszültségre áttervezett. Grat. Neki. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
A crossover esetén elvileg nem kéne újabb hangváltó a magas tartományú hangszóró elé, de ha valamilyen hiba folytán mégis rájut a mélyhang, vagy egy kapcsolásból, kontakthibából eredő tranziens akkor az gyászos kimenetelű is lehet.
Attól tartok, nincs szerviz háttere a készülékcsaládnak (t-amp).
Az, hogy érdemes-e rápróbálnod attól függ, milyen szinten foglalkozol hangosítással. Ha nagy égő van belőle ha elszáll az egyetlen végfokod a buli közepén, akkor lebeszélnélek a t-amp témáról. Ha mondjuk viszel a bulira tartalék végfokot baj esetére, mert csak meg akarsz győződni róla, hogy a t-amp jó, akkor bátran belevághatsz. Ha esetleg csak házibuli hangosításra kell, akkor szintén OK lehet. (Ott nincs nagy tétje a dolognak.) Ha igazi PA végfokot szeretnél, az ilyen: CROWN_XLS_szeria *** A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Írj a hangosítós témába, ott vannak kollégák aki napi szinten ezzel foglalkoznak. Az érdemi válaszhoz bizonyára szükség lesz a vágási frekvenciára és arra mit is takar az a 4 ohm-os magassugárzó.
SZiasztok ,lenne egy kérdésem!Van egy tápegységem ami +-32 voltot ad le, a trafó az 130 wattos:Na már most ehhez szeretnék építeni egy végfokot STK ic-ből, ami elbírja a 4 ohmot is és megbízhatóan működik.Nem kell hogy stereo legyen az ic!Melyik típust ajánlanátok?Az sem baj ,ha kicsit drágább , csak megbízható legyen.A válaszokat előre is köszönöm!
A mostani utángyártott sötökák, már nem a megbízhatóság mintapéldányai. Elmondható, hogy akkor érhető el velük eredmény, ha alacsony tápfeszültséggel, (nem határértékeken) és magasabb impedanciájú hangsugárzóval terheljük. (6-8Ohm)
Szia Te milyen feszt és ohm terhelést ajánlanál az STK496-090C tartós használatához? A tápom 2x40vDc
Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |