Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
A 877 nélkül is látszódnia kell az Device manager-ben.
Látszik? Com-porthoz semmi köze az ICD2-nek
Gondoltam.De akkor mi lehet a probléma?Mit érdemes megnézni vagy honnan kellene elindulni?
Lehet, hogy a kvarc nem ad pontos frekvenciát, és azért nem megy rendesen. A megengedett eltérés az usb specifikáció szerint - úgy emlékszem - 10kHz lehet.
Sajátgép-->Tulajdonságok-->Hardver-->Eszközkezelő
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected ICDWarn0030: MPLAB ICD2 is about to download a new operating system. If MPLAB IDE is just starting, it will appear to "hang" at the splash screen. Please be patient. MPLAB IDE will finish it's intialization after the OS is downloaded. (Note: You may wish to select to ignore this warning in the future.) Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready ezt már szerintem lehet sikeresnek mondani.
Ez sikeres! Gratula!
Az Invalid target id azért van, mert nincs PIC csatlakozatva!
A laptopra csatlakoztattam.Meg persze feltelepitettem rá az Mplab-ot.Egyből elindult.Nem értem az okát itt miért megy pöccre és ott miért nem.Az számit esetleg hogy ott a 7.6 -os versön ide pedig a 7.62 -est telepitettem.
Most megpróbálom a pc-n életre kellteni,de legalább már tudom hogy az áramkör működik és ez a lényeg.
Próbáld meg Fery, Te is egy másik gépre rádobni.Ha nekem sikerült akkor szerintem neked is sikerül működére birni.Mivel mindkettőnknek ugyanaz a hibajelenség volt.
Auto-connect not enabled - Not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
ICDWarn0063: Please ensure that ICD2 is powered by the 9 volt adapter before using ICD2 to power the target device. Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICD0092: Internal: Communications: Attempt to operate on unopened comm channel A PC-n ezt a hibaüzit kaptam.Szerintetek ezt most mire véljem?
Mégegy kérdésem volna, nem lehet-e az gond,hogy én a 8-as MPLAB-ot töltöttem le. Másrészt ez egy régebbi P3 450-es gép 1.1 USB-vel.
Most elvitte a sógorom az ő gépén kipróbálni meglátjuk feléled-e.
Nem sikerült müködésre birni?Neked is biztos a PC-vel van gond.Arra gondolsz hogy kicsi lenne az usb sebessége?Ujra raktam az MPlabot a PC-n és beindult itt is.Érdekes mert olyan hibaüziket kaptam addig amit a Microchip mérnökei is a fejüket vakarták volna ezeket látva
Mostmár csak jövő héten tudom meg mert a sógor nem itt lakik. Ki fogom próbálni azt is, szinte biztos vagyok abba, hogy szoftvergond. Szerintem menni fog.
Nekem sikerült beüzemelnem egyből 8-a MPLab-al de nézzétek meg az USB jelvezetékeit a gépben lehet hogy azok vannak felcserélve és amiatt nem megy. Az nekem miért lehet hogy mióta rátettem a kapcsolót néha elindul néha meg nem. meg a SelfTestre néha jön a passed ami teljesen OK de néha meg valami mát ír. és ha a settingsbe nézem akkor az összes Selftest passed kivéve az mclr GND ha jól emlékszem aminek az értéke low.
na most Pl. azt sikerült elérnem hogy rádugtam simán ment. Utána lehúztam kapcsoló átváltt. Visszadug, reconnect, és jött ez az üzenet.: Idézet: „Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready” levettem a doboztetőt újra lehúz majd reconnect és egyből indul. :s
Az Usb kizárva hogy felcserélve lenne a data jelvezetékek.De ezt könnyen le lehet ellenőrizni egy pendrive,mp3 lejátszó vagy nyomtató rádugásával.Ha ezekkel nincs gond akkor.....
Lehet neked is rakoncátlankodik egy kicsit,egy másik gépen meg beindul egyből.Aztán mindenhol tökéletesen működik.Esetleg valami más progi ami használja az usb perifériákat nem kavar be?Nincs a gépen pic programozó vagy ilyesmi.Ja ezeket is gyalultam amikor uninstaltam az mplab-ot aztán tiszta install az mplab és beindult a pc.
Kapcsoló átkapcsolása és visszadugás után ugye megvártad azt a bizonyos kb. egy percnyi időt?
Mert a gépnek időbe telik, amíg felfogja, hogy le lett húzva a cucc, és hogy el kell távolítani a hozzá tartozó drivert. Visszadugáskor ugyanez visszafele. De hogy a kapcsoló átkapcsolásához miért huzgáljátok le, azt nem értem...
Ja és használd a válasz gombot. Az új kérdés felvetése az - mint a neve is mondja - nem a válaszolásra való. Idézet: „Ja és használd a válasz gombot. Az új kérdés felvetése az - mint a neve is mondja - nem a válaszolásra való.” tudom, bocsánat elég jól ismerem a válasz gobot, csak nekem most éppen már nagyon este van.... Idézet: „De hogy a kapcsoló átkapcsolásához miért huzgáljátok le, azt nem értem.” Szóval elég ha csak átkapcsolom, utána MPLab-ban nyomok egy reconnectek és mehet is tovább. Köszönöm a segítséget.
Ha egyik helyzetben van, akkor csak programmerként használható, a másik helyzetben debuggerként is. Nem kell semmi reconnect, csak simán átkapcsolod.
ICDWarn0038: When using auto-calculate write range, reads cover the entire memory range. Do you wish to continue?
Valaki meg tudná mondani ezt most miért irja ki az Mplab?
Lefordítva:
Idézet: „Az írási tartomány automata kiszámítása közben az olvasások befedik az egész memóriatartományt. Szeretné folytatni?”
Azt értem .De természetes ez az üzenet.
Nem értetlenkedni akarok hanem most ismerkedek a progival.
Potyótól kérdezem / vagy attól aki tudja/
a most gyártott ICD 2 a sógoromnál a céges gépen megy gond nékül ott egy P 4 2.4 - es gép van. De se nálam se nála otthon nem megy P3 450 és P 3 1,4 gigán és USB 1,1 van mindkettőnknél. Okozhat-e ez problémát ?
Lehet az 1.1 Usb okozza a problémát mivel sebessége lassabb a 2 -eseknél.A két különböző gépeken ugyanaz a harwer vagy software gond nem lehet.Esetleg próbálj meg egy PCI-os USB kártyát a gépedbe rakni ami 2.0.
Sajna azzal gondban vagyok mert a a kettő együtt nem megy már probáltam,és az alaplapi USB-re szükségem van mivel a bill és az egér USB-s. Ha kártyát teszek a gépbe akkor csak akkor van bill. ha már feláll a Win. Se BIOS, se semmi addig. Ráadásul időnként használom a gépet DOS módban is /Win 98/ mivel van egy régi fileserverem itthon/3,12 Novell/
Úgyhogy ha az USB gondot okoz akkor benne vagyok a sz..ba nyakig. Másik gépre meg Puskin is azt mondta vala " Minden az Anyegin múlik" Nem hiszem hogy mostanában lesz komolyabb gépem. Úgyhogy a gépem kukázásán kivül van valakinek jó ötlete erre akkor ne kiméljen. Fery
Otthon nekem sem ment se a laptopon, se az asztali gépen. Behoztam tegnap a munkahelyemre ahol egy Compaq P4 2GHz-es gépen WINDOWS 2000 alatt hibátlanul működött. Ezután a laptopomon is kipróbáltam, kicsit győzködni kellett, hogy milyen drivert használjon az ICD2, és most azon is hibátlanul megy. A laptopomon egyébként 1.1-es USB van. Vagyis szerintem nem USB függő. Otthon újra kipróbálva az asztali gépen is - habár kicsit bizonytalanabbul, néha elveszti a kapcsolatot - , de megy.
Egy dolgot viszont még értek. Ha 16F84A típusú PIC-et választok, attól mindig kiakad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |