Fórum témák
» Több friss téma |
Még lenne egy kérdésem, de ez a proci hűtéséhez tartozik. A mostani gépemre anno a processzorhoz a gyári hűtését szereltem fel. Nem vacakoltam vele, amit kaptam azzal főztem. Azt figyeltem meg, hogy a gép teljesítményének az arányában pörgött vagy lassult a ventilátor fordulatszáma. A végén már annyira idegesített, hogy már nagyon. Annyira idegesítő volt, hogy kínomban vettem egy olcsó azt hiszem ColerMaster processzorhűtőt, és kicseréltem a gyárit arra és abban a pillanatban megszűnt az a jelenség, hogy esik meg nő a sebessége a ventilátornak. Szép csendben dolgozik most is, nem hallom a hullámzó nyöszörgését a ventinek. Mondom , már olyan idegesítő volt néha, hogy már az én birkatürelmemet is kikezdte. Most, amit bütyköltem gépet abban egy aránylag jó minőségi Nocuta processzorhűtő dolgozik, de ugyan azt a hullámzóan erőltetett, hol halkabban, hol erőssebben nyöszörgő hangot adja. Ilyenkor a ventilátor adja meg magát? Minőségi cucc ,és mégsem?
Az új lapoknak van olyan opciójuk, hogy a hőfokkal a ventit is szabályozza. Biosba ki lehet kapcsolni, és a beállított sebességgel fog forogni.
Ezt pont kérdezni is akartam, csak elfelejtettem. Automatikusan működik ez? Mert én nem állítottam semmit soha a biosban. Csak a fopyt és az alaplapi hangkártyát tiltottam le. Ezeken kívül semmi mást ,és meg mondom őszintén nem vagyok szakértője a számítógép tudományának. Ami hirtelen jön hiba azt próbálom tanácsok útján megoldani. És ha megoldottam a hibát, akkor két nap múlva elfelejtem hogy hogyan is csináltam. Olyan az agyam mint egy mókusé két napig tartja az információt. Hát, akinek nincs esze, annak legyen notesze, mondja a közmondás.
Igen, állt be vannak alapól állítva. Azt hiszem Qfan néven szerepel a biosba a hardver monitornál. A gyári, és mondhatni kicsi, vagy nagy teljesítményű ventik, igen csak fel tudnak ezáltal pörögni. Pl a gyári intel 775ös hűtő, szó szerint süvít, mint egy sugárhajtómű ilyenkor.
Fix értékre be lehet állítani? Ne menjen gyorsan, lassan se. Meg halk legyen.
Sziasztok!
Kérdésem nem pont ide vág, de felteszem ebben a topicban. Egy asztali gépben van 1 SATA HDD (80GB), 1 PATA HDD (120GB), 1 PATA DVD RW. A kérdés pedig úgy hangzik, hogy melyiket kell/ajánlott master ill. slave-nek beállítani? Eredetileg csak egy sata volt benne + a patás dvd, így mind a kettő mester volt. Jelenleg ha emlékezetem nem csal, akkor mind a 3 mester egy külön csatornán. A felhasználója szerint viszont nem igazán jól megy az xp, mert néha "sokat gondolkodik" a Nero indításakor... Erről szerinte a másik HDD tehet. Megjegyzem a gép nem egy új darab. (2,4GHz celeron, 1GB Ram, 128MB VRAM-Nvidia GF 5600) Köszönöm a választ előre is.
Idézet: „Eredetileg csak egy sata volt benne + a patás dvd, így mind a kettő mester volt.” SATA esetén nincs master. Minden SATA eszköznek ugyanis saját drótja van, amin egyedül lakik. Ha van két független IDE csatorna, akkor a két PATA eszközt egy-egy csatornára kell rakni (mindkettőt masterként). Ha nincs, akkor ugyanarra a csatornára leszel kénytelen, ekkor az egyikből mastert kell csinálni, a másikból slave-et. Jellemzően a DVD-t szokták slave-nek állítani. Idézet: „mert néha "sokat gondolkodik" a Nero indításakor... Erről szerinte a másik HDD tehet.” Szerintem meg sokkal valószínűbb, hogy a DVD írója tehet.
Üdv!
Ha a SATA HDD-n van az oprendszer akkor ilyen gond nem lehet. Főleg ha minden külön kábelen lóg. A SATA-nál nincs master/slave viszony, a BOOT eszközt a 0-portra kell dugni. A PATA-nál, ha egy kábelen vannak, akkor a Legvégén van a master, a közvetlen mellette lévőn pedig a slave. A kék csatlakozó pedig megy az alaplapra.
Köszi a válaszotokat. Minden külön csatornára tettem eredetileg is, volt hely hát miért ne.
A Nero csak egy példa volt, multkor arra panaszkodott, hogy minden telepitőnél hibát kapott. Érdekes nekem ment minden jól... Sőtt nekem is van egy hasonló gépem, ami lassabb... Nah de a "megrendelőnek" mindig igaza van... Minden úgy van beállítva ahogy írtátok. A DVD vel az volt a probléma, hogy adott 1et, ami szerinte jó a másik pedig rosz. Az elsőn csak villogott a led meg nyitott, zárt. Nem olvasott semmit. A másik ami pedig elméletileg rosz, az gyakorlatilag működött... Maradt az. Én nemtudom melyik milyen... A csávóról tudni kell, hogy telepítettem neki már sok gépet, mindig volt valami problemaja, ami miatt ujra telepítette maga... Aztán panaszkodott, hogy mi rosz... Ha nem ment a görgetés a touch padrol, automatikusan windóz reinstal. Úgyhogy nekem ez már kezd kicsit nevetséges lenni, mindig jószándékoból órákat foglalkozok vele aztán úgyis megcsinája maga is.
Erre szoktam mondani, hogy nem kérek érte semmit, de ha hozzányúlsz 5 ezer.
Sziasztok!
Tegnap újra pakoltam az xp nem engedi használni a Windows update webhelyet mért van ez? Mit kellene csinálnom hogy el tudjam érni a frissítéseket.
Ha eredeti az XP-d, akkor fel kell hívini a Microsoft képviseletet hogy aktiválják újra.
(Az OM pédányok a második telepítésnél ezt csinálják.) Ha nem eredeti, akkor legyél „okos”.
A Microsoft idéntől megszünteti az XP támogatását, és pittti-nek is igaza van, az OEM második telepítésétől be kell csörögni nekik, hogy aktiválják.
Ráraktam egy másik pc re az xp azon meg jó
Üdv Nektek!
Egy mobiltelefont csatlakoztatok a routerhez és szeretném az emileimet azon is olvasni, de az eredeti fiókom jelszavát elfelejtettem. Hogyan lehet ezt visszaszerezni mert enélkül nem engedi a fiókot megnyitni a telefon. (Samsung Galaxy S4 mini) Várom szíves válaszotokat: dposa
Szia!
A számítógépeden meg tudod nézni a leveleidet?
Szia! Ennek mi köze a routerhez, meg a telefonhoz? Rá kell bökni az elfelejtett jelszó feliratra és követni az utasításokat...
Sziasztok! Egyik ismerősöm gépe olyat csinál hogy Windows csíkok betöltésénél (kb 4-ik után) újraindul és felkínálja a Csökkentett módot,stb. A csökkentett módnál is ugyan ez vagyis alól amikor szaladgálnak a .sys file betöltése,csak fogja magát és kezdődik elölről. Próbáltuk XP-cd be boot minden oké mikor odaérünk hogy Javítás vagy telepítés,mindegy melyiket választjuk kiírja hogy a rendszer nem talált meghajtót (merevlemezt). A Vincsesztert kiszedve másodlagosként bekötve egy másik géphez azt mondták minden rendbe a vincseszterrel. Hol kellene (melyik menüben-és milyen címszó alatt) a BIOS-ba beállítani hogy lássa a Sata vinyót? Gondolom ez lehet a hiba. A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Ez a merevlemez működött már ebben a gépben?
És el lett állítgatva a BIOS? Vagy miért kellene ott matatni? Ha a Windows betöltése elindul, akkor a merevlemezt felismerte a BIOS és működteti. Esetleg azt még érdemes lenne megnézni, hogy a SATA vezérlő IDE vagy ATA-módba van-e kapcsolva, mert az XP-telepítő nem képes felismerni a SATA-módba kapcsolt merevlemezt.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
Idézet: „...Hol kellene (melyik menüben-és milyen címszó alatt) a BIOS-ba beállítani hogy lássa a Sata vinyót?” A BIOS minden körülmények között látni fogja a winyót, nem itt a baj (ha nem látja, már régen rossz). Hogy milyen módban kezeli, az viszont már nem mindegy. XP-nél a Compatibile, IDE, IDE emulation (BIOS függő) a jó beállítás. WIN7, WIN8 pedig az AHCI módot szereti. Megoldást jelenthet ha a SATA vezérlőnek van floppys drivere, ez a telepítés során F6 után telepíthető.
Hát nem írtam le részletesen. :tehát a gép működött.A múlt hét óta csinálja azt a problémát hogy nem jön be az XP-hanem amikor töltené befelé a pár csík után újraindítja magát és felkínálja azokat a módokat hogy csökkentett,hálózaton keresztül stb. Ha nem nyomsz semmit 29mp visszaszámol és újból kezdi a figurát.Ezért próbáltuk a csökkentett módot is de ott is próbálná betölteni és újraindul. A Biosba nem volt piszkálva semmi. Vagy 3 éve telepítettem fel neki az XP-t és talán még itt kértem segítséget hogy miért nem engedi hogy telepítsem (na de már elfelejtettem-hogy mit kell a Biosba beállítani hogy miként kezelje).
Akkor megkeresem ezt amit írtál. Abban viszont biztos vagyok hogy vagy 3-éve mikor telepítettem akkor sem volt a SATA vezérlőnek van floppys drivere.
Mindketten írtuk, hogy nézd meg a SATA vezérlők beállításait és állítsd be IDE-módra. Ezek után mennie kellene a telepítésnek.
Nekem ilyet akkor csinált a gép, mikor over volt a vinyónak. Bad-Sector és miegymás. Hiren's Boot CD majd valamilyen lemez ellenőrző alkalmatosság.
Sziasztok szg guruk
Van egy hálózati nyomtató/szkennerem. Printer rész ok Szennelni (scan to folder) csak kikapcsolt windows-os tűzfal mellett működik, ha bekapcsolom, a gép nem tud kommunkikálni a szerverrel" hibaüzenet. Van itt egy topic ami ugyanezzel a hibával küszködik: Bővebben: Link Ha jól értelmezem akkor 1022-es portot kell megnyitni a windows tűzfal kivételek ablakában. Ezen túl vagyok és nem segített. Ötlete valakinek? XP-s a gép. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |