Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   405 / 1156
(#) orizon hozzászólása Okt 20, 2013 /

Még lenne egy kérdésem, de ez a proci hűtéséhez tartozik. A mostani gépemre anno a processzorhoz a gyári hűtését szereltem fel. Nem vacakoltam vele, amit kaptam azzal főztem. Azt figyeltem meg, hogy a gép teljesítményének az arányában pörgött vagy lassult a ventilátor fordulatszáma. A végén már annyira idegesített, hogy már nagyon. Annyira idegesítő volt, hogy kínomban vettem egy olcsó azt hiszem ColerMaster processzorhűtőt, és kicseréltem a gyárit arra és abban a pillanatban megszűnt az a jelenség, hogy esik meg nő a sebessége a ventilátornak. Szép csendben dolgozik most is, nem hallom a hullámzó nyöszörgését a ventinek. Mondom , már olyan idegesítő volt néha, hogy már az én birkatürelmemet is kikezdte. Most, amit bütyköltem gépet abban egy aránylag jó minőségi Nocuta processzorhűtő dolgozik, de ugyan azt a hullámzóan erőltetett, hol halkabban, hol erőssebben nyöszörgő hangot adja. Ilyenkor a ventilátor adja meg magát? Minőségi cucc ,és mégsem?
(#) Gabó válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Az új lapoknak van olyan opciójuk, hogy a hőfokkal a ventit is szabályozza. Biosba ki lehet kapcsolni, és a beállított sebességgel fog forogni.
(#) orizon válasza Gabó hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Ezt pont kérdezni is akartam, csak elfelejtettem. Automatikusan működik ez? Mert én nem állítottam semmit soha a biosban. Csak a fopyt és az alaplapi hangkártyát tiltottam le. Ezeken kívül semmi mást ,és meg mondom őszintén nem vagyok szakértője a számítógép tudományának. Ami hirtelen jön hiba azt próbálom tanácsok útján megoldani. És ha megoldottam a hibát, akkor két nap múlva elfelejtem hogy hogyan is csináltam. Olyan az agyam mint egy mókusé két napig tartja az információt. Hát, akinek nincs esze, annak legyen notesze, mondja a közmondás.

Igen, állt be vannak alapól állítva. Azt hiszem Qfan néven szerepel a biosba a hardver monitornál. A gyári, és mondhatni kicsi, vagy nagy teljesítményű ventik, igen csak fel tudnak ezáltal pörögni. Pl a gyári intel 775ös hűtő, szó szerint süvít, mint egy sugárhajtómű ilyenkor.
(#) orizon válasza Gabó hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Fix értékre be lehet állítani? Ne menjen gyorsan, lassan se. Meg halk legyen.

Persze. %ba van kiírva.
(#) elektros90 hozzászólása Okt 20, 2013 /

Sziasztok!
Kérdésem nem pont ide vág, de felteszem ebben a topicban.
Egy asztali gépben van 1 SATA HDD (80GB), 1 PATA HDD (120GB), 1 PATA DVD RW.
A kérdés pedig úgy hangzik, hogy melyiket kell/ajánlott master ill. slave-nek beállítani?
Eredetileg csak egy sata volt benne + a patás dvd, így mind a kettő mester volt.
Jelenleg ha emlékezetem nem csal, akkor mind a 3 mester egy külön csatornán.
A felhasználója szerint viszont nem igazán jól megy az xp, mert néha "sokat gondolkodik" a Nero indításakor... Erről szerinte a másik HDD tehet. Megjegyzem a gép nem egy új darab. (2,4GHz celeron, 1GB Ram, 128MB VRAM-Nvidia GF 5600)
Köszönöm a választ előre is.
(#) _vl_ válasza elektros90 hozzászólására (») Okt 20, 2013 / 1

Idézet:
„Eredetileg csak egy sata volt benne + a patás dvd, így mind a kettő mester volt.”

SATA esetén nincs master. Minden SATA eszköznek ugyanis saját drótja van, amin egyedül lakik.
Ha van két független IDE csatorna, akkor a két PATA eszközt egy-egy csatornára kell rakni (mindkettőt masterként). Ha nincs, akkor ugyanarra a csatornára leszel kénytelen, ekkor az egyikből mastert kell csinálni, a másikból slave-et. Jellemzően a DVD-t szokták slave-nek állítani.
Idézet:
„mert néha "sokat gondolkodik" a Nero indításakor... Erről szerinte a másik HDD tehet.”

Szerintem meg sokkal valószínűbb, hogy a DVD írója tehet.
(#) eSDi válasza elektros90 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Üdv!

Ha a SATA HDD-n van az oprendszer akkor ilyen gond nem lehet. Főleg ha minden külön kábelen lóg.
A SATA-nál nincs master/slave viszony, a BOOT eszközt a 0-portra kell dugni.
A PATA-nál, ha egy kábelen vannak, akkor a Legvégén van a master, a közvetlen mellette lévőn pedig a slave. A kék csatlakozó pedig megy az alaplapra.
(#) elektros90 válasza eSDi hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Köszi a válaszotokat. Minden külön csatornára tettem eredetileg is, volt hely hát miért ne.
A Nero csak egy példa volt, multkor arra panaszkodott, hogy minden telepitőnél hibát kapott.
Érdekes nekem ment minden jól... Sőtt nekem is van egy hasonló gépem, ami lassabb... Nah de a "megrendelőnek" mindig igaza van...
Minden úgy van beállítva ahogy írtátok. A DVD vel az volt a probléma, hogy adott 1et, ami szerinte jó a másik pedig rosz.
Az elsőn csak villogott a led meg nyitott, zárt. Nem olvasott semmit. A másik ami pedig elméletileg rosz, az gyakorlatilag működött... Maradt az. Én nemtudom melyik milyen...
A csávóról tudni kell, hogy telepítettem neki már sok gépet, mindig volt valami problemaja, ami miatt ujra telepítette maga... Aztán panaszkodott, hogy mi rosz...
Ha nem ment a görgetés a touch padrol, automatikusan windóz reinstal.
Úgyhogy nekem ez már kezd kicsit nevetséges lenni, mindig jószándékoból órákat foglalkozok vele aztán úgyis megcsinája maga is.
(#) sastas01 válasza elektros90 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Erre szoktam mondani, hogy nem kérek érte semmit, de ha hozzányúlsz 5 ezer.
(#) golem hozzászólása Okt 21, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap újra pakoltam az xp nem engedi használni a Windows update webhelyet mért van ez?
Mit kellene csinálnom hogy el tudjam érni a frissítéseket.
(#) pittti válasza golem hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Ha eredeti az XP-d, akkor fel kell hívini a Microsoft képviseletet hogy aktiválják újra.
(Az OM pédányok a második telepítésnél ezt csinálják.)

Ha nem eredeti, akkor legyél „okos”.
(#) golem válasza pittti hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

ez már nem a második telepités
(#) sastas01 válasza golem hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

A Microsoft idéntől megszünteti az XP támogatását, és pittti-nek is igaza van, az OEM második telepítésétől be kell csörögni nekik, hogy aktiválják.
(#) golem válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Ráraktam egy másik pc re az xp azon meg jó
(#) dposa hozzászólása Okt 21, 2013 /

Üdv Nektek!
Egy mobiltelefont csatlakoztatok a routerhez és szeretném az emileimet azon is olvasni, de az eredeti fiókom jelszavát elfelejtettem. Hogyan lehet ezt visszaszerezni mert enélkül nem engedi a fiókot megnyitni a telefon. (Samsung Galaxy S4 mini)
Várom szíves válaszotokat: dposa
(#) kadarist válasza dposa hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Szia!
A számítógépeden meg tudod nézni a leveleidet?
(#) SzervízMacska válasza dposa hozzászólására (») Okt 21, 2013 /

Szia! Ennek mi köze a routerhez, meg a telefonhoz? Rá kell bökni az elfelejtett jelszó feliratra és követni az utasításokat...
(#) vladcepes hozzászólása Okt 22, 2013 /

Sziasztok! Egyik ismerősöm gépe olyat csinál hogy Windows csíkok betöltésénél (kb 4-ik után) újraindul és felkínálja a Csökkentett módot,stb. A csökkentett módnál is ugyan ez vagyis alól amikor szaladgálnak a .sys file betöltése,csak fogja magát és kezdődik elölről. Próbáltuk XP-cd be boot minden oké mikor odaérünk hogy Javítás vagy telepítés,mindegy melyiket választjuk kiírja hogy a rendszer nem talált meghajtót (merevlemezt). A Vincsesztert kiszedve másodlagosként bekötve egy másik géphez azt mondták minden rendbe a vincseszterrel. Hol kellene (melyik menüben-és milyen címszó alatt) a BIOS-ba beállítani hogy lássa a Sata vinyót? Gondolom ez lehet a hiba. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Szia!
Ez a merevlemez működött már ebben a gépben?
(#) vladcepes válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Igen.Természetesen.

És el lett állítgatva a BIOS? Vagy miért kellene ott matatni? Ha a Windows betöltése elindul, akkor a merevlemezt felismerte a BIOS és működteti. Esetleg azt még érdemes lenne megnézni, hogy a SATA vezérlő IDE vagy ATA-módba van-e kapcsolva, mert az XP-telepítő nem képes felismerni a SATA-módba kapcsolt merevlemezt.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Idézet:
„...Hol kellene (melyik menüben-és milyen címszó alatt) a BIOS-ba beállítani hogy lássa a Sata vinyót?”

A BIOS minden körülmények között látni fogja a winyót, nem itt a baj (ha nem látja, már régen rossz). Hogy milyen módban kezeli, az viszont már nem mindegy. XP-nél a Compatibile, IDE, IDE emulation (BIOS függő) a jó beállítás. WIN7, WIN8 pedig az AHCI módot szereti.

Megoldást jelenthet ha a SATA vezérlőnek van floppys drivere, ez a telepítés során F6 után telepíthető.
(#) vladcepes válasza kadarist hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Hát nem írtam le részletesen. :tehát a gép működött.A múlt hét óta csinálja azt a problémát hogy nem jön be az XP-hanem amikor töltené befelé a pár csík után újraindítja magát és felkínálja azokat a módokat hogy csökkentett,hálózaton keresztül stb. Ha nem nyomsz semmit 29mp visszaszámol és újból kezdi a figurát.Ezért próbáltuk a csökkentett módot is de ott is próbálná betölteni és újraindul. A Biosba nem volt piszkálva semmi. Vagy 3 éve telepítettem fel neki az XP-t és talán még itt kértem segítséget hogy miért nem engedi hogy telepítsem (na de már elfelejtettem-hogy mit kell a Biosba beállítani hogy miként kezelje).
(#) vladcepes válasza pittti hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Akkor megkeresem ezt amit írtál. Abban viszont biztos vagyok hogy vagy 3-éve mikor telepítettem akkor sem volt a SATA vezérlőnek van floppys drivere.

Mindketten írtuk, hogy nézd meg a SATA vezérlők beállításait és állítsd be IDE-módra. Ezek után mennie kellene a telepítésnek.
(#) Placi84 válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 22, 2013 /

Nekem ilyet akkor csinált a gép, mikor over volt a vinyónak. Bad-Sector és miegymás. Hiren's Boot CD majd valamilyen lemez ellenőrző alkalmatosság.
(#) vladcepes hozzászólása Okt 22, 2013 /

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeket.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 22, 2013 /

Sziasztok szg guruk

Van egy hálózati nyomtató/szkennerem.
Printer rész ok
Szennelni (scan to folder) csak kikapcsolt windows-os tűzfal mellett működik, ha bekapcsolom, a gép nem tud kommunkikálni a szerverrel" hibaüzenet.
Van itt egy topic ami ugyanezzel a hibával küszködik:
Bővebben: Link
Ha jól értelmezem akkor 1022-es portot kell megnyitni a windows tűzfal kivételek ablakában.
Ezen túl vagyok és nem segített.
Ötlete valakinek?
XP-s a gép.
Üdv
Következő: »»   405 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem