Fórum témák
» Több friss téma |
Még nem láttam morzés SSR-t, de kettő darabbal simán kialakítható. Az optóra ugyanez vonatkozik: mivel nincs galvanikus kapcsolatban a tranyó a LED-del, mindkét áramköri logikához illeszthető.
hello az ezen alinken http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=309#
található szilárdtest relét szeretném megépiteni a kérdésem hogy triac nem helyettesithető e fet-tel vagy milyen triac-ot használjak hozzá egy ablaktörlő motort kellene vele kapcsolgatnom ami kb 3A-t fogyaszt válaszokat előre is kösz...
A triac váltakozóáramú eszköz. Egyenáramú körben a bekapcsolást követően úgy is marad a tápfeszültség megszakitásáig,vagy ameddig a rajta átfolyó áram a tartóárama alá nem csökken. A másik topicban rajzolt megoldás miért nem jó?Bővebben: Link
rajzoltam egy elvi rajzot amit mellékeltem az ezen szereplő relét kellene kiváltani...
A rajz erre alkalmas,a tranyó tápját az érzékelő adja. A fet pedig kiváltaná a relét.
Ez igy ahogy rajzoltam jó lehet?
Ha füstöt akarsz!
A piros akármire rá van írva, táp, és forgás váltás. A másik kapcsolásba is, van táp. Ablaktörlő ütem adó? Vagy mit akarsz kihozni, mert a ajánlott kapcsolás, ki/be kapcsoló. üdv.
Igy nem jó,valóban füst lesz a vége. Úgy csináld ahogy az eredeti rajzon van.
hali mindenki!
Az erőstőmet PIC vezérléssel SSR-en kersztül szeretném ki-be kapcsolni csak nem tom hány ampereset vegyek. a táp 2x28V 150VA-es. Az 1A-es SSR elég lesz? válaszokat előre is köszi. üdv: tibiiii00
Számolva ugyan az 1A-es 230VA-t képes kapcsolni, de a bent lévő pufferkondikat kezdetben sokszoros árammal kell feltölteni. Én legalább 2A-es típust javaslok, és az induktív jellegű terhelés miatt tirisztorpár kimenetűt.
Kapcsold a primerkörét az erősítőnek! (Nany fesz kis áram...)
S a PIC-et egy kis készenléti tápegységről elég lenne + táplálnod. Idézet: „A MOC3041-es optocsti nullaátmenet vezérlésü, tht. a MOC3041 sak a szinuszhullám pólusváltásakor gyújtja be a triacot. Így ezzel az alkatrésszel inkább a hagyományos relét lehet kiváltani.” Bővebben: Link Vagy ezez közül is lehet... S216SE2 Tényleg nem bonyolult! G3MB202P...
Miért nem teszi oda a linket ahol a kurzor villog!!!???
Köszi JANI
én is ugy akarom csinálni hogy a primerkört kapcsolom és a PIC et egy kicsi trafo hajtja állandóan. akkor amiket linkeltél azok jók leszenk?
hali ez jó lenne?
SSR 1A 240VAC 5- VDC G3MC-201P 5DC (OMRON)
Szerintem az 1A-s is elég lehet. Bár az nem lenne rosz, ha egy kicsit erősebb lenne ( 2-5A-s ) az SSR. De ez kifog derülni!
Sziasztok! Egy olyan ák.-t szeretnék csinálni, ami egy 220-as nyomógomb hátuljára szerelhető, elfér a panel kapcsolólyukában. Ez egy ujrainditható időzítő (1-5 perc) és egy sz.test relé lenne, bár ez utobbi egyszerü triakkal is kiváltható lenne.
Hogy minek? mellélhelységekben, folyosón, stb. a bekapcsolva felejtett világítás ellen. Van-e ilyen kapcsolás 'készen', hogy ne kelljen szenvedni? Kösz, Püski A.
Itt főleg a méretekkel van a gond. Egy 65mm átmérőjű dobozba, a nyomógombon kívűl még az áramkört is elhelyezni, nem lesz semmi. Esetleg valami kis - egyszerű 555-ös időzítőt talán le lehetne zsugorítami SMD alkatrészekkel. de hátha lessz valakinek egy komplett megoldása....
Neked lépcsőházi autómatára van szükséged. Ez olyan készülék ami egy nyomógomb megnyomása után beállítható idő letelte utánlekaocsolja a villanyt. Lehet készen vásárolni több fajta kivitelben -sinre szerelhetőt,-kapcsoló dobozába szerelhetőt,- külön falonkívüli dobozoltat, stb. Az a gond, hogy így drágák.Viszont párszáz forintért megépíthető egy ilyen áramkör.Tranzisztoros és IC-s is van sok fajta.Leginkább az NE555-össel építenek lyen időzítőt. Ha nagyon kell keresek neked ilyen rajzot amit viszonylag egyszerű utánépíteni kevés elektronikai ismerettel is.
Hello!
Az a gondom, amit Jani irt. Kellene 1-1 a lakás folyosójára, fürdőszobába, Wc-be. Gondoltam valami mini mozgásérzékelővel inditanám ujra. De ez már hutzalozás, méret gond. Ezért gondoltam valami monostab + szilárdtest relére, vagy egyszerü triac is megtenné?
Erre a "vezérlőre" több nyomógombot is rátehetsz, így több helyről is lehet kapcsolni a villanyt, de te tudod.
Sziasztok,
max 5 V DC és folyamatos max 100 A egyszerű ki-be kapcsolgatásához lenne szükségem egy FET-es szilárdtest-relé kapcsolásra, 12 V vagy TTL kapcsolófeszültséggel. Remélem, valaki tud segíteni. Előre is köszi mzs67
sziasztok!
Tudnátok nekem olyan működő kapcsolást 2N6075B típusú triakhoz amit egy MOC3020 hajtana meg? Nagyon nem akarok kisérletezni nagyfeszkóval, a BT137-esel nem volt gondom azzal simán ment. Már az MT1-et meg az MT2-t is cserélgettem a 6.lábon a Gate pedig 4. lábra! de az istenér nem akar elindulni... Ja és stabil 5.0V-os jelet kap. Előre is köszi
A triak szerintem AC-hez lenne jó... DC-hez inkább tirisztort használnék. Vagy valamit félreértettem?
Igen AC-hez használnám de 5V-os impulzus hajtja meg a MOC3020-at
És ez alapján kötöttem be
Én 5V-hoz 330-470 ohm -os előtét ellenállást ajánlok. A kimeneténél a G-tel sorbakötve pedig 220 ohm -ot.
Sziasztok!
Adódott egy olyan probléma, hogy egy forgó alkatrészről szeretnénk jelet levenni. Szóba jött több megoldás is: - induktív vagy opto érzékelő -> relé -> vezérlés - induktív vagy opto érzékelő -> ssr -> vezérlés A kör paraméterei: - feszültség: 24V - kapcsoladnó teljesítmény: 2W A kérdés az lenne, hogy megéri-e sima relé helyett szilárdtest relével kísérlezetni (természetesen nem a gyári 3000 forintossal, hanem házilag gyártottakkal), és ha igen, akkor milyen kapcsolás lenne a legideálisabb (kivitelezésben és árban egyaránt)? Néztem pl. a HQ-nál, hogy a 4NXX sorozatú opto 100 forint alatt van, csak kérdés, hogy megfelel-e az elektromos kör teljesítményének... Előre is köszi
módosítottam az ellenállásokat is, de semmi. Az tuti hogy ilyet nem fogok mostanában rendelni az adatlapján is van egy bekötés de az meg triggeres, és nem optotriak meghajtós.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |