Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   367 / 564
(#) Polly hozzászólása Okt 21, 2013 /

Szia "mpisti " !

Feltettem a képeket mert nem találtad meg !
(#) titan47 hozzászólása Okt 23, 2013 /

Tisztelet az uraknak ! Fornius TP1500 kapcsolási rajzot keresek ! Megköszönném ha valakinek megvan !
(#) gyurci válasza titan47 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Helló titán! Mi a gond vele,ugyanis nálam is van egy. Müködik csak ha hegeszteni probálok és akkor kis ivetfog sárga led villog ésennyi ki-kapcs újból be indul minden elülről.
(#) titan47 válasza gyurci hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Szia ! Az én gondom nagyobb ! Javításra hozták ! Tápfeszültség ellátó rész ,késleltető üzemel! IGBT modult leégették . Újat építettem helyette ! Gate vezérlő 1 tranzisztor füstölve,cserélve . További jelenség: Bekapcsoláskor mindhárom funkcióválasztó világít ,nem lehet váltani,sárga led- előlapon világít,oszcilláció nem indul. Az alaplapi led-ek közül a super error led működik ha bekapcsoláskor nyomva tartom az üzemmód választót ,így a ventilátor 30mp-ig üzemel és a beindulásáig üzemmód jelző ledek villognak.Hopp elő a nagyítót ! Tüzetes átvizsgálás után az első dual-gate vezérlő ic SG3644N hajszálrepedés -konkulzió :elfüstölve. Gate vezérlő galvanikus leválasztó P1300 HI-POT beazonosíthatatlan de gyanítom hogy ő is elszállt . Egyenlőre itt tartok és lányos zavaromban összedobáltam egy maci vezérlőt hozzá már félkész állapotban van és néhány alkatrészt kukázok hozzá .Mivel meg szeretném tartani az eredeti H- bridge véget a maci végét át kell terveznem csupán egy CD4017 és 2db 4013 ast kell feláldoznom rá .
A te problémádra válaszolva úgy gondolom hohy ha leveszed a tetőt az igbt meghajtó ic-k között találsz egy picike zöld led-et ,ha az villog zárlatod van .
(#) mpisti válasza titan47 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Egy apróságról ne feledkezz meg, mégpedig arról hogy a TP1500 100 kHz-en megy. Tehát a Maci vezérlő ide kevés lesz. A Fronius arról híres,hogy a kritikus alkatrészeket egyedi paraméterekkel készítteti , egyedi típusjelzéssel látják el ezeket, és nem helyettesíthetők mással. Példa erre pl. a TPS 500 végfoka, ami FRO xxxx jelzésű bipoláris (!) tranyó. A FRO típusjelzés a Froniusra utal. Már többen tettek kísérletet a helyettesítésre(én is) de eddig még
-tudtommal- nem jött össze senkinek a dolog. De sok sikert a próbálkozáshoz.
(#) titan47 válasza mpisti hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Igyekszem nem megfeledkezni ! Bár jómagam úgy gondolom ,ha a főtáp és segédtáp ill. a gate vezérlő tranzisztorok megtartásával ez a gép már nem Fornius lesz . Mivel a vezérlés és a híd megváltozik az is módosítva mert 3845 helyett 3843 at használok 100 khz-en a full- bridge miatt. Az eredményeket hamarosan dokumentálom a fórumon!
(#) dara válasza titan47 hozzászólására (») Okt 24, 2013 / 1

Teljes hídhoz csináld meg Gee Lee-nek a meghajtását.Egyszerű és nagyszerű.
(#) eryk válasza ihtiander hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Üdv,a képeken az 1.és3. ilyen van nekem is. 250 A van ráírva ebből kb 100 125 A tud.Minden félét hegesztettem már vele 3,2 pálcát is szépen viszi elviszi,bírja az egész napos hegesztést igaz ezt csak 2,5 pálcával próbáltam.Jó kis hegesztő bár nem tud 250 ampert sajnos,én a vaterán vettem 40e ért annyit szerintem megért.
(#) eryk hozzászólása Okt 25, 2013 /

Jó lenne ha valahogy fel lehetne pörgetni 250 amperre.
Valami ötlet?
(#) mpisti válasza eryk hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Hova kell akkora áram??? MIG-MAG és TIG technológiánál előfordul, de MMA technológiánál -házi körülmények mellett a 130-140A a maximum,amire szükség lehet.
(#) Ge Lee válasza eryk hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Az a 125A bőven elég. Ennél többet úgy lehet csinálni, hogy a szekunder feszültséget kb. a felére kell venni, és nagyfeszgyújtást kell alkalmazni. Ez egy híd vagy félhíd esetében egyszerű, az együtemű esetén macerásabb.
(#) eryk válasza mpisti hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Persze hogy elég,de sokszor jó lenne mikor 5 mm anyagnál vastagabbakat kell hegesztenem pl tárcsa váz,vagy bármilyen mezőgazdasági gép,tolólap meg ilyesmik.Ezekre ez a kis masina csak arra jó hogy meg pöttyintsük,a többi oxigén,mégis volt hogy ezzel a pici csodával 2és fél 5kg doboz pálcát nyomtam el pihi nélkül,én is csak néztem hogy nem füstölt el,ez 2db ásóborona váz szerkezete volt amit előtte nap lett kivágva méretekre,az is egy nap volt,ott meg a makita flex teljesített.
(#) eryk válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Nagy dolgokra ott a nagy hetra 180 amper,ez a kicsi csak azért van mert néha kint földön kell hegeszteni gyorsba és van hozzá ez a kis kütyü ami 12v ből 220 csinál és így akuról lehet hegeszteni.
(#) 20sz Jófiú válasza eryk hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

A Makita nagyon jó szerszámokat gyárt.
(#) Ge Lee válasza eryk hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

A sajátommal 120A-al simán vágtam (tehát nem hegesztettem hanem elvágtam) a 6mm-es laposvasat, ezek után nem nagyon értem hova, vagy mihez kellene 200A?
Másrészt megnézném azt az invertert amin keresztül akkuról hegesztesz, mert egy olyan azért már nem semmi...
(#) dara válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Én is kiváncsi lennék arra az inverterre ami csinál 12V ból 220V ot és hegesztek vele.
(#) nyekk válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Üdv.
A kis kütyüről én is szivesen látnák képeket.
(#) Tubi56 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Inverter 12 ről 240 re lenne akár 6KW -os is csak mekkora aksi vagy hány db szolgálná ki azt!
(#) Ge Lee válasza Tubi56 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Meg többe kerülne mint a hegesztő...
(#) Tubi56 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

A 6KW-ost most néztem 530 Font ez kb150-200e ft + aksi
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) Ricsi89 válasza Tubi56 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

De mi értelme van a 12V-ot feltranszformálni, majd ismét le? Kössön sorba 2-3 akut és lehet hegeszteni.
(#) dara válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Nem is kevés árammal.
(#) Tubi56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

semmi értelme nincs, de hát ezt akarta.
(#) badogos11 hozzászólása Okt 29, 2013 /

A "maci" hegesztővel kapcsolatban kérdezem, hogy a potméter állás a hegesztő árammal milyen összefüggésben van, lineáris vagy más az arány? Az enyémmel már kb. egyharmad fordulatnál lehet 2,5 pálcával hegeszteni. Fél állásban már majdnem vágni lehet vele. Az ellenállás és potméter értékei a rajzon megadottak. Vagy az áramváltón kellene változtatni?
(#) badogos11 válasza badogos11 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

Azért kérdezem hogy valamin kell-e változtatni mert úgy érzem ez nem teljesen megfelelő működés.
(#) Tubi56 válasza badogos11 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /

A potinak lineárisnak kell lennie! A poti és test közötti ellenállást úgy kell megválasztani, hogy a gép leadott teljesítménye ne legyen nagyobb 140A-nál. Ha 820R használtál azt cseréld ki nagyobb értékűre 1,2K-1,5K és így mérd meg mennyi a leadott áramerősség. Viszont azt előtte ellenőrizd, hogy le és fel csavart potinál a frekvencia megmaradjon.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
(#) badogos11 válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

1k-val már egészen jó lett. Azért meg fogom mérni az áramot is.
(#) KissAttila hozzászólása Nov 9, 2013 /

Üdv mindenkinek,
Azt szeretném megtudni, hogy aki a GEE LEE féle hegesztőt készítette, el milyen holtidőt állított be.
Például Csinga kolléga értékeivel a holtidő kisebb mint 40 nano secundum(220 pF,100Kohm).
Ez elég hogy az IGBT át tudjon kapcsolni?
(#) dara válasza KissAttila hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Lejeb mehetsz a frekivel,neki gondolom olyan kapcsolóeszköze volt,ami bírta.Lemehetsz akár 30KHz-re is.
(#) KissAttila válasza dara hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Nem a frekvenciával van bajom, hanem azzal az idő rövidségével amikor egyik tranzisztor sem vezet. HGTG30N604AD-t szándékozok használni.
Következő: »»   367 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem