Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
hogy érted ? írj példát!
nekem ez jött le: változóban van pl 11101101 ami ugye = 0xED-vel, decimálisan meg 237. és te úgy szeretnéd kiírni hogy: 0xED ? vagy hogy ? mert ha így akkor ez nagyon nem bonyolult.. fogod, össze AND-eled megfeleő bitmaszkkal(000111), kiírod az LSB-t, shift, megint and aztán MSB kiirása. (persze közben el kell menteni mert az AND elrontja a felsö 4 bitet..) ha nem erre gondoltál akkor ecseteld..
Nem a sima ic foglaltra gondolsz? Mert a picnek nincs különleges tartója. Vagy mutass egy képet róla.
Nézz fel az oldalamra, van néhány átalakító rutin és magyarázó táblázat is.
ugy értem hogy pl. beolvasok analogról egy váltózóba egy értéket (pl. hőmérséklet). Mondjuk beolvasok 00000100-t. Ezt szertném kiiratni decimálisan: pl. hőfok 4.
Ehhez el kéne küldeni a 4 ASCII kódját. A te példáddal élve a 237-t akarom kíírni.
De arra gondolok, kozben sikerult utanna neznem es kapni egy kicsit tobb infomaciot rola.
Koszi Bandy
Értem !
Tudni kell a szélsőértékeket. Ha 0 és 99 között akarsz kiírni akkor a legegyszerűbb a törpénet. Olvass vissza ugy 1v2 napnyit a topicba ott írtam le egy táblázatos megoldást, az müxik tök egszerűen 0tól99ig. Ha más intervallumba kell, ezt a megoldást meg lehet spékelni feltételekkel(eljőjel vizsgálat, kiírandó számjegyek számának meghatározása stb), vagy egy univerzális számolgatós rutint írsz, erre meg az én hsz-em után párral van egy példa ha jól tévedek.
Az uartot annyira nem ismerem, eléggé kezdő vagyok pic-ben. Majd átrágom magamat a 887-es doksijának ide vágó részét, de ahogy néztem ebbe,EUSART van (ENHANCED UNIVERSAL SYNCHRONOUS ASYNCHRONOUS RECEIVER TRANSMITTER). Nem ismeri valaki? Bár úgysem menekülök egy kis angol gyakorlástól!
köszi mindenkinek Idézet: „Nem ismeri valaki?” Mér Ő azt mondta ismer? Szerintem ne a szöveget erőltesd, hanem nézd meg az adatlapban a modul rajzát és értelmezd. A működését a regiszterek funkciói szépen magyarázzák, a regisztereket pedig az adatlap és a rajz alapján jól meg lehet érteni. Aztán ha érted hogyan működik a soros kommunikáció elektronikailag, akkor jöhet esetleg az angol szöveg bújása, mert ha nem vagy perfekt, akkor angol szövegből soha nem érted meg a működését!
Sziasztok van egy kis problémám. Winpic800-al próbálnék programozni egy pic16f628a-t, de írás közben a következő hibaüzenet jön fel:
HIBA -> Cím írása 0x000000 Beírva: 0x2854 Kiolvasás: 0x3FFF Segítségeteket előre is köszönöm!
És netalántál ez nem egy jdm égető?
köszi a jótanácsot!
Amúgy az ad-konvertert innen bújtam ki, mert ugyan a ChipCad-nél azt mondták, hogy a 16f887 teljesen(!) kompatibilis a 16f877-tel. Később kellett rájönnöm, hogy mégsem. De nem baj, ez a chip többet tud.
Elvileg a jdmnek is kellene tudni programozni az ic-t, nem?
Ja elvileg, aztán jön a gyakorlat!
A hiba azt jelenti, hogy már az első címen hibás adatot olvas vissza, azaz teljesen kuka az égető.
Mivel lenne érdemes programozni? Valami egyszerű, de jó kapcsolás lenne előnyös
Magyar infót az oldalamon is találsz az oshon-hoz is, és más égetőket is megnézhetsz, hátha "jobbat" akarsz...
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: Már nagyon régóta szeretnék PIC-ezni, és már rengeteg égetőt építettem sikertelenül Most arra szántam el magam, hogy nincs kedvem tovább szenvedni az égetőkkel így veszek egy gyári égetőt. Mit ajánlotok? (elképzelésem szerint főként a 16F877-el szeretnék foglalkozni, vagy hasonló tudású, nagy portszámú PIC-el) A ChipCad-nél láttam egy bizonyos "PIC Kit2 Startert"-t.elről tud valaki mondani valamit? Ha csinálok hozzá adaptert ezzel tudom égetni az említett Pic-eket? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Gábor
Szerintem a PICKIT2 DEBUG EXPRESS -t választd.
Kapsz érte egy pickit2-t meg egy kis probapanelt 16f887-el. És olcsobb is . Aztán meg csinálsz hozzá egy ADAPTERT és mindenféle picet tudsz vele programozni.
Köszönöm a tanácsot, valószínű megfogadom
Megkérdezhetem mibe külömbözik a kettő? és ez esetleg miért olcsóbb? Idézet: „Megkérdezhetem mibe külömbözik a kettő?” Nem értem, milyen kettőről beszélsz?
"Nem értem, milyen kettőről beszélsz?"
Hát én a PICKit2 Starter és a PICKit2 Debug Express-t láttam. A kettő között mi a külömbség?
a starterben 16f690-el van demo nyák
a debug expressben pedig 16f917-el ha jól tudom, az a különbség a kettő között, hogy a 16f690-hez kellene külön header, hogy tudd debuggolni, a debug expresses nyákon lévő PIC-ben pedig van debuggolást segítő mag, így a pickit2-vel közvetlenül tudod debuggolni. Én is az utóbbit javaslom.
nekem úgy rémlik, h a hozzáadott demopanelben különböznek
Nem gondoltam hogy ez a dolog ilyen bonyolult.
Csak a hozzáadott panelben különbözik. De ha csak a programozó kell akkor mindegy melyiket veszi , ezért ajánlottam az olcsóbb verziót. Debug mindkét esetben működik a megfelelő típusú PICekkel.
A debughoz adott panel jobbnak is tűnik, mert mégiscsak egy 44pines ic-t adnak hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |