Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   414 / 1156
(#) belfi2 hozzászólása Nov 24, 2013 / 1

Sziasztok!

Megoldódott a rejtély. Mármint ami a kép napi, óraműpontossággal való eltűnését illeti.Nem fogjátok elhinni de semmi baja sincs a gépnek. Ma 20:37 kor megint eltűnt a kép, és más nem lévén belenéztem az Nvidia driver beállításokba. Ezt talátam
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 24, 2013 /

Sziasztok.

Építettem, egy NAS szervert amivel támadt egy kevésnyi gondom.

Felépítése:
M2N -es alaplap szétlőtt PCI-E porttal így PCI kártyával használom ( bőven elég telepítéshez )
5000+ -os X2 AMD 2GiB DDR2 RAM 1db 120GiB SATA HDD.

Zökkenőmentesen kürölbelül 5 perc alatt feltelepült a program, el is tudom érni, a probléma onnan kezdődik, hogy nem tudok particiót lérehozi valamiért.

AZ lenne a kérdésem, hogy a NAS OS -nak fizikailag különálló tárolóra van szüksége, és az adataimnak meg mégegy? Most a NAS OS a HDD -re van felpakolva.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 24, 2013 /

Úgyvan!

Csatlakoztattam egy 2GiB -os sticket, amire feltelepítettem a FreeNAS OS -t, a 120GiB -os HDD -t formattáltam, és ettől kezdve. látja a NAS -is.
Miért nem lehet "egy lemezes megoldás" az OS , és a felhasználói adatok?
Amúgy megnéztem létrehoz 2db 948MiB egy 1MiB,- és egy 20MiB -os particiót, a többi meg érintetlen.

[off]Ezt a Sticket már babrálom is szét, kap egy tüskesor csatlakozót, és megy az alaplapra a gépházon belül, mert az lesz az első dolgom, hogy letöröm, ha kívül marad, meg amúgy is ronda lenne. Utólagos kiegészítésként meg lesz oldva, hogy összesen 1db(!) vezeték kellen a csatlakoztatáshoz, ami maga a hálózati tápkábel lesz. A LAN egy PLM segítségével rá lesz ültetve az elektromos hlózatra és onnan lesz leszedve ahol is az útválasztóra rácsatlakozik mjad.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2013
(#) laszlokunstar hozzászólása Nov 25, 2013 / 1

Windows XP - 100%-os CPU használat az SVCHOST miatt:
Idézet:
„A hiba már több mint egy hónapja tapasztalható a Windows XP-t használó felhasználók jelentős részénél."
"Magáról a problémáról a Microsoft már tud, de az e havi patch kedden nem érkezett semmilyen javítás rá. Átmeneti megoldást talán az jelenthet, ha kikapcsoljuk az automatikus frissítéseket és manuálisan keressük meg a azokat, így legalább csak akkor fogja a szolgáltatás a processzort terhelni."”

Magáról a problémáról a Microsoft már tud, de az e havi patch kedden nem érkezett semmilyen javítás rá. Átmeneti megoldást talán az jelenthet, ha kikapcsoljuk az automatikus frissítéseket és manuálisan keressük meg a azokat, így legalább csak akkor fogja a szolgáltatás a processzort terhelni.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 26, 2013 /

Szia!

Erről volt szó a multkor.
Ha már itt tartunk Win7 nem akar frissíteni Wsusoffline-nal. Megcsinálja a telepítési mappát, el is indul a telepítés, de kiírja hogy KB2574819 frissítést nem találja.Fel tettem külön , és újra kezdtem de ugyan úgy leállt a telepítés. Azért 1,5Gb anyagnak kellene némi idő de ez olyan 5'alatt végez.
(#) Atic hozzászólása Nov 26, 2013 /

A piacon találtam egy USB Borescope kamerát, van hozzá telepítő CD is amivel telepítettem a leptopra. Csak van egy kis gond, ha videofelvételre kapcsolom lefagy a kamera ablaka. Tudna valaki segíteni?

IMG_0215.JPG

(#) laszlokunstar válasza laszlokunstar hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

A link valami miatt lemaradt, elnézést.
Friss cikk, újabb nyűgje az XP-nek, nem a régi probléma!
Svchost 100%, 2013.11.18-i cikk.
(#) laszlo raduj hozzászólása Nov 27, 2013 /

Sziasztok!
Hiányoztam 2 nap, és most hatalmas kérdésél jövök, segítsetek legzszi.
Elromlott a gépem ezt írja ki
"detecting floppy drive A media
insert sistem disck . And press enter", az elott azt irta "Bios rom checksum error" , de elemet cseréltem az alaplapon azota írja ezt es a BIOS sem indul, mit tegyek_
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
(#) 20sz Jófiú válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Ha a bios-ba sem lehet belépni akkor annak az alaplapnak annyi.
(#) laszlo raduj válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Ha nem dugom ra a billentyűzetet eszre veszi és azt írja ki . Ilyen körülmények közt nem hiszem hogy meglenne halva , olvastam valamit a netten hogy elemcsere és reset de azt hol kell?

Elég ha kiveszed és visszarakod az elemet. Egyébként az elem mellett van egy jumper ezt kell átrakni a másik pozícióba majd rögtön vissza. Természetesen akkor amikor nincs elem az alaplapban.
(#) laszlo raduj válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

A gép legyen arram alatt?
Újra inditotam csak úgy reményből. de újra "BIOS ROM checksum error"
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013

Nem! A konnektorból is húzd ki.
(#) vizor válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Elszállt a BIOS a flash-ból. Nem a CMOS beállítások, hanem maga a BIOS tartalom. Még megpróbálhatod, hogy a floppyra ráraksz egy BIOS tartalmat és a hozzávaló programot (gyártó weblapjáról) és megpróbálhatod frissíteni.
(#) laszlo raduj válasza vizor hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Azt hogyan kell csinalni?
(#) BEMcorp válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Egészen pontosan milyen alaplapról van szó? (gyártó és típusszám)
(#) laszlo raduj válasza BEMcorp hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Ezt írja meg .
Award boot block bios V1.0
copyright (c) 2000,Award software, inc

Ez a BIOS-ra utal. Engem az alaplap gyártója/típusa érdekelne. (Asus, MSI, Gigabyte. stb), és azon belüli típusa. Az alaplapról tudod (jó esetben) leolvasni.

Amd athlon . Írom mindjárt amit meg találok az alaplapon.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Egy öntapadóson ezt írja MS8167C , egy IC-n ezt phonix bios D888bios 1998.
Mit kenne keresek?

Elméletileg nagyobb, szitázott/festett felirat és/vagy logó. De ha tudsz egy képet csinálni az alaplapról (nem teljesen homályba vészőt), az is nyomra vezethet.

Ez az? Bővebben: Link
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Azt hiszem ez az alaplap,
Bővebben: Link,
irtatok a reset eljárást
Idézet:
„Egyébként az elem mellett van egy jumper ezt kell átrakni a másik pozícióba majd rögtön vissza”
, de melyiket , mert az elem mellet több van.

Na igen meg előztél, amíg helyesírást javitotam , mit kell letölteni ?

Ebben megtalálod, hogy a JP1-est kell áttenni, és visszarakni (áramtalanítva, és elem kiszedve előtte).

De a helyedben megváltást nem várnék a bios-reset-től.
Értsd: valószínűleg íves javítás szükséges...

Mit jelent íves javítás ?
Mit kenne letöltsek amit floppyra kell tegyek?
Talán meg fontos info számodra hogy meg egyszer csinált ilyent de újra inditotam és akkor elindult.

Íves javítás: jobb kézből bal váll felett nagy ívben a kukába hajítod...
A floppyra a BIOS programját kellene letöltened a gyártó hunlapjáról (aztán floppyról indítva felül tudnád írni a jelenlegi-hibás verziót). De ahogy néztem, az már nem aktív (alaplap téren). Ha valahol találsz a neten letölthető BIOS frissítést, akkor még van némi esélyed.

De egy ilyen öreg alaplapnál én nem nagyon reménykednék a helyedben.

Az volt az "első intő jel". Akkor kellett volna keresni csere alaplapot.
De az a véleményem, hogy e helyett 10x jobbat veszel bontóban/használtan fillérekért (alaplap+cpu+mem).
Sőt ha itt az apróhirdetések között körülnézel, itt is találsz sok jó gépet.
(#) Ktulu válasza laszlo raduj hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Le írom lépésről lépésre, hogy mit csinálj.
Beteszel egy floppy-t es megformázod. A "Create an MS-DOS startup disk" legyen bepipálva!
Ha meg vagy ezzel, akkor a csatolmányt csomagold ki és másold rá a 3 fájlt a floppyra. Tedd be a rosz gépbe, majd indítsd el róla.
Kellene lásd, hogy dolgozik a floppy, ugyanis rámenti a régi (hibás) BIOS-t a lemezre és megírja az újjal.
Ha befejezte, vedd ki a floppy-t és a regi.bin fájlt amit csinált csatold ide nekem.

BIOS.rar

(#) Gombszem válasza vizor hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Idézet:
„... a floppyra ráraksz egy BIOS tartalmat ...”

Ez csak akkor járható, ha a Floppy látható lenne a képernyőn, azaz BIOS felismeri. Az pedig éppen nincs momentán. Úgyhogy ez így nem lesz jó.
Elvileg a BIOS IC-t ki kell venni, és ráégetni egy másik hasonlóból kimásolt tartalmat. Ezt jó esetben (ha van nekik ilyen BIOS-uk) egy szerviz megcsinálja (de inkább nem). De kb. annyiba kerülne, mint egy új alaplap.

Marad a javasolt íves javítás. De lehet bal kézből is indítani.
(#) laszlo raduj válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Lasa a flopy meghajtót , ugyanis azt írja ki hogy:
detecting floppy drive A media.....
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Ktulu neki fogtam , csak közbejött egy probléma , a gép amellyel tudnék floppyt írni abban el van vágva a floppyhoz való tápkábel, azt bütykölöm.
Következő: »»   414 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem