Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   139 / 177
(#) Szammer válasza Szammer hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Már 1 napja működik.
(#) benko_balazs hozzászólása Dec 8, 2013 /
 
Tisztelt fórumozók. egy pic16f877-el szeretném megoldani 3 darab egyenáramú szénkefés motor pwm vezérlését. Az adatlapjából látszik hogy csak 2 pwm kimenete van. Szerintetek ezt hogyan lehet megoldani. Három darab l298 hídat szeretnék vezérelni.
(#) dcsabi válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
A modulnál meg tudod választani, hogy HW, vagy sima impulzus kimenet. Az utóbbiból többet is lehet használni. Próbáld ki megfelel-e a feladatodhoz...
(#) benko_balazs hozzászólása Dec 8, 2013 /
 
megpróbáltam, átnevezhető, így be tudok tenni három kimenetet, de nem igazán értem miben különbözik a két beállítás.
(#) dcsabi válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 8, 2013 /
 
Próbáld ki a valóságban mit csinál, egy leddel vagy műszerrel, vagy szkóppal, stb...
A rajz sok mindent elbír...
(#) Szammer válasza benko_balazs hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Szia!
Hallgass Dcsabira, én is megpróbáltam szoftverből megkapusni a PWM-et (két motorhoz kellett volna). Szimulációban ment, a gyakorlatban meg teljesen blőd inpulzusokat adott ki. Impulzuskimenettel működött.
(#) benko_balazs válasza Szammer hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
két motorra megoldottam, jól működik, úgy, hogy az l298 enable( kettő darab ilyen bemenete van, mivel kettő darab teljes híd van benne) bemeneteit kapcsolgatom a pwm jellel, RC.1, és RC.2 kimeneteken, a forgásirányt pedig, stabilon szinten tartom, ehhez nem kell pwm. Ez idáig ok, de azt kell kipróbáljam, hogy egy harmadik impulzus kimenettel hogy működik a dolog, mert ha igen , akkor elméletileg több motort is lehetne vezérelni, nem csak kettőt. Az lenne a kérdésem lényege, hogy ilyent csináltatok-e. A Parsic helpje ugyanis azt írja, hogy ameddig fut a kimenő impulzus, addig a program többi része le van állítva, az impulzusképzés pontosságának növelése érdekében.
(#) Zoli_bácsi válasza dcsabi hozzászólására (») Dec 9, 2013 /
 
Szia Csabi!

Előbb-utóbb szeretném én is megvenni a Parsic V4-et. Mennyibe kerül? Elsősorban laptopon használnám. Szeretném összegyűjteni rá pénzt.

Szeretnék majd segítséget kérni a vásárlás lebonyolításával és egyéb teendőkkel kapcsolatban. Lehet erről szó?

Köszönöm.
(#) klaszlo61 hozzászólása Dec 10, 2013 /
 
Kaqkk köszönöm a rajzokat,azt hiszem hogy a 3. variációval fogom megpróbálni .
(#) kaqkk válasza klaszlo61 hozzászólására (») Dec 10, 2013 /
 
A gugli barátomtól kaptam ....
(#) Zoli1974 hozzászólása Dec 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Sajnos nem tudok PIC re programot írni és nekem ehhez a számlálóhoz :Számláló kéne egy módosított hex. A módosított hex-be egy 100-as osztót kéne beilleszteni azaz a számlálón minden századik impulzusra lép egyet a kijelzőn az érték.

Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 11, 2013 / 1
 
Az a baj hogy
Idézet:
„kéne egy módosított hex.”
az eredeti program nem parsicban készült ,tehát nem módosítani kell hanem egy teljesen újat írni . Talán töltsd le a parsicot és írd meg a programot magadnak .Ha lelkes vagy és tudsz tanulni , szerintem egy hét alatt tanulsz annyit itt a témában hogy meg tudod írni . Van fent ezer példa a 7 szegmenses kijelzők kezelésére és a számlálók használatára is .
(#) dcsabi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 12, 2013 /
 
Írsz egy levelet a parsicitalia kukac libero.it címre, hogy meg szeretnéd vásárolni. (Google fordított angol simán megfelel) Kettőszázötven euro az ára. esetleg megemlítheted, hogy nem tudnak-e kedvezményt adni 15-20%-t. (rám ne hívetkozz ebben) Paypaal-on elküldöd az árát, vagy kérsz kereskedelmi bankszámlazámot és oda utalod. Postán normál rgisztrált csomagként 5-6 nap alatt megkapod. Cd és USB kulcs. Feltelepíted és az USB kulcs használatával teljes értékűen tudod használni. De csak azon a gépen ahol a kulcs benne van. Nem klónozható a kulcs, névre szóló licensz...(a legújabb MPLAB fordítót is fel kell tenned a gépedre, a Parsic ezzel fordít)
(#) mezga hozzászólása Jan 3, 2014 /
 
Sziasztok !

Először is mindenkinek BUÉK!

Máris belevágnék.
Megpróbáltam egy mintapogit lepteto.pic áttenni c84 ről 876 ra ,és a komparátorokat nem ismeri fel fordításnál. Szimuláció működik.
Megnéztem a forrást , a ki és bemeneteknél ?????? jelek vannak a komparátorok részben.
Hiába teszem fel újra akkor sem jó. Mi lehet az oka ? Nincsen benne komparátor ?
Csodálkoznék.

Mezga
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) kaqkk válasza mezga hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Szia ! A kimeneteket-bemenetet nem állítottad be !
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) sprofan hozzászólása Jan 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Sokat agyaltam mostanában miként lehetne a következőt megvalósítani de nem igazán sikerült semmi működőt alkotni. Pláne hogy a PWM modult még nem nagyon tudom hogyan kell használni. A lényeg az lenne hogy egy analóg bemeneten 0-5V között állítanám a feszültséget egy potival, és kimeneten ehhez mérten 0-500Hz frekvenciát produkálni. Nem muszály a linearitás, lehet 10Hz-enként lépkedni vagy ahogy könnyebb megoldani. Lehetséges ez? Tudnátok valami egyszerű példát mutatni rá? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) kaqkk válasza sprofan hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
A pwm el nem a frekvenciát változtatod , hanem a kitöltést , erre nem tudod használni . Inkább egy számlálót futtatnék és az adc vel (logikai komparátor segítségével )változtatnám az "osztásarányt"
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Elsőre valami ilyet próbálnék (ha minden igaz 50% a kitöltés) Az adc értéke itt nem mehet le 0 ig , de ezt csak ötletadónak szántam.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014

freki.pic
    
(#) sprofan válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Nahát, ez egy nagyon ötletes megoldás! Biztos hogy soha nem gondoltam volna ilyesmire, köszönöm! Így már meg tudom csinálni a teljes programot amivel ha kész vagyok, jelentkezem.
(#) kaqkk válasza sprofan hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
De eszembe jutott egy "mégsokkalegyszerűbb"megoldás

freki2.pic
    
(#) mezga válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Szia !

Köszi a választ ! A progiban az összeköttetések határozzák meg a ki és bemeneteket .szvsz. A forrásban ennek ellenére kérdőjelek voltak. Valamiért azóta működik.
Viszont lenne egy ezzel kapcsolatos kérdésem : 873/876 ban a 6 os láb ,RA4 semelyik ic nél nem megy !ki kellett hagynom.Az ini ben úgy láttam be van állítva.Mi lehet az oka ?
Illetve még egy kérdés : miért nem lehet 2 ms nál kisebb pulzust beállítani ? hogyan lehet gyorsabb léptetést csinálni ? Bár érdekes 5 ms alatt nem lép a motor . Rövid lenne a mágnesezési idő? Utánaolvastam gyorsabb fordulatnál már fontos a felfutás áram/ fluxus arány is.

mezga
(#) kaqkk válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Ha az adatlapban utánaolvasol ki tudod deríteni hogy az MCLR láb sok picnél csak gnd-re tud kapcsolni ha kimenetnek állítod .Ezért érdemes az adatlapot böngészni . A gyorsabb órajelet meg egy kis csalással lehet megoldani : mondjuk 1MHz re állítod a programban a kvarc frekvenciát de 4MHz-s kvarcot használsz (én nem próbáltam még de egy haverom szerint működik)
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) kaqkk válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Szvsz a program honnan tudja melyik kimenetre milyen jelet kéne tennie? Természetesen be kell neki állítani hogy mindketten tudjátok mi hol jön ki és hol megy be ....
(#) proli007 válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Hello! Lehet elkerülte a figyelmedet, hogy az RA4 nyitott Drain-es kimenetű. Vagy is az Magas logikai szintet nem tud kiadni, csak ha van felhúzóellenállás rajta. üdv!
(#) mezga válasza proli007 hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Köszi , valóban ez lehet az oka , erre nem gondoltam , úgy véltem egy porton azonosak a kimenetek.(
M
(#) mezga válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
4 megás kavicsot használok, de a Parsic -ban nem lehet kisebbet állítani . Nyilván a pic tudna gyorsabbat is ha mással programoznék.
M
(#) kaqkk válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Idézet:
„Parsic -ban nem lehet kisebbet állítani”
Ezt miből gondolod ??? Nézd a képet ! 200Hz-t állítottam be ! Bármit beállíthatsz csak a pic határadatait nem lépheted át .
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014

Névtelen.png
    
(#) mezga válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Nem erre gondoltam , hanem a TR modul paraméterére !
Mi történik ha kisebbet állítok be mint a kvarc frekije?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) kaqkk válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Idézet:
„mondjuk 1MHz re állítod a programban a kvarc frekvenciát de 4MHz-s kvarcot használsz”
Elolvastad amit írtam ? És át is gondoltad mielőtt válaszoltál? Egyébként előbb az alapokat próbáld megtanulni azután kezdj " trükközni"
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
(#) dcsabi válasza mezga hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Állíts be egy Timert pl: 10ms-ra vagy (2ms) nézd a forrásfájlt, milyen osztást állít be hozzá a Parsic. Menj lefelé a Quartz frekivel, ha már nem változik, akkor elérted a trükközés határát...
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2014
Következő: »»   139 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem